Freaky Friday.

Jaja, nu när den mesta ilskan har lagt sig så behöver jag inte ha kvar det förra inlägget.. De flesta fattar inte ändå, och de som vet vad det handlar om förstår inte iallafall.. Anyway. Nu är det borta.

Som de flesta har förstått så flippade jag ur lite i onsdagskväll, allting bara ramlade över mig på en och samma gång och ja. Det var oundvikligt, men gud så skönt såhär i efterhand. Lyckades gör av med en hel del av agressionerna på torsdagskvällen, då jag och Andrea var på ett Bodyjam-pass. Ingen av oss visste väl riktigt helt säkert vad det var, men jag blev positivt överraskad! Det var hiphop-dans, hur skönt som helst! Men fy sjutton vad man fick jobba den timmen, hoho. Efter det blev det lite löpband för att varva ner, jag lyckades springa typ 4 minuter (!!) vilket låter väldigt lite för er, men för en astmatiker utan någon som helst kondition var det enormt steg :) Innan jag drar på praktik SKA jag hålla ut att springa hårt åtminstone 10 minuter på bandet. Babysteps, får inte sätta för höga mål :)

Igår var det fredag, och som vilken fredag som helst så hade vi engelska på förmiddagen. Efter någa redovisningar/guidade turer gick jag och Andrea till MataMej tvärs över gatan och intog lunch i form av sushi. YUMM. Sushi är så otroligt gott, iallafall när man bara käkar det någon gång per månad :) Efter lunchen drog vi på stan någon timme, och jag fick inhandlat varmrökt lax, fatta vad jag saknat det! Dumma jävla matbutiker i den här stan, som inte säljer sån fisk. I det avseendet saknar jag faktiskt Kantarellen.. Men, på fredagar har de en fiskkiosk utanför Ica, så nu tog jag chansen och fick lite fisk :) När jag kom hem kröp jag i pyjamasen, hade sovit skitdåligt flera nätter så jag var helt död. Andrea var ner och lånade lite synålar för att fixa till en scarf, och jag mutade i mig själv lite mat. Hon skulle ju jobba på kvällen, under årets första 'riktiga' kårfest med temat 50-60tal/Grease, så det var därför hon skulle ha en scarf. När hon var klar och gick upp till sig, somnade jag.

Jag sov till halv 9 kanske, var så slut, så jag hade väl mer eller mindre bestämt att INTE gå på festen, dels för att jag var trött och dels för att det kändes så konstigt att gå på en sån temafest då alla leker maskerad, när det för mig är 'på riktigt'. Meeen, vid 9 hade jag ändrat mig, och tänkte att jag ju åtminstone kunde gå dit, nykter, och snacka skit med de som jobbade iallafall. Så jag hoppade i duschen, fixade mig och så, vid 10 var jag väl äntligen klar och traskade upp till kåren. Var ganska dåligt med folk hela kvällen/natten, men det var trevligt ändå. Drack några groggar, vilket kändes tillräckligt. Vi dansade och snackade skit och hade det allmänt mysigt. Typ. Vid 2 stängde de ner, så jag väntade på Andrea och när hon var klar vandrade vi hemåt. Var nog lite rund under fötterna trots allt, men bara lagom. Emma KAN bara hon VILL :p Låter som värsta alkisen, men jag bor ju faktiskt i en studentstad nu, och lever studentliv ;) Precis som alla andra!

Idag har jag vaknat några gånger till och från, är otroligt seeeg. Slog upp ögonen och lade igång tvn vid 1 då jag fick ett mess. Nu är klockan halv 3, och det jag åstadkommit hittills är inte mycket. Druckit några glas cola och ätit lite godis och sett på skitprogram på tv. Varför kommer det aldrig bra filmer på tv den här tiden på lördagar och söndagar?? Nåja. Måste nog fixa en macka eller nånting annat vettigt, börjar bli lite hungrig. Förr eller senare lär jag ju behöva släpa mig till duschen också, men än har jag inte bråttom :p Ikväll blir det (enligt vad som är planerat iallafall, man vet ju aldrig) partaj med Andrea. Igår jobbade ju hon, och jag var inte på partyhumör, så ikväll blir det fest på riktigt. Men som sagt, men vet ju aldrig vad det blir i slutändan, haha. Kanske jag sover bort kvällen, vem vet :p Fast det skulle vara dumt, måste ju ta vara på tiden som student :D Nej nu måste jag få i mig lite mat, hungrar ihjäl.

För de som undrar förresten, armbåge är ganska bra nu. Det gör inte så ont att jag måste käka värktabletter mer, och jag kan röra den mer eller mindre smärtfritt. Vissa grejer känns mer än andra, men överlag är den bra. Vi ska gymma på måndag, så jag ska försöka använda den lite lugnt, annars blir det ju bara att träna benen och så, och det är ju lite trist. Något annat har jag inte att säga just nu, längtar till nästa helg!! Speciellt efter att jag pratade med min hun i telefon igår, och vissa saker verkar ha rett upp sig. Allt är inte bra förstås, men det blir bättre. Ska bli så skönt att få krama om alla! Tänker även på min älskade lillasyster, som varit jättedålig hela veckan :( <3

Nu -> Mat.

It was great. It feels great.
But he's not you..

I'm not the girl I used to be

Jag har en trasig armåge. Min träningsglädje gick över i söndags kväll, ungefär samtidigt som jag lade mig ner för att sova och lade mig bakåt med armbågen i först, vilket resulterade i ett skrik. Blev inte mycket sömn under natten, höger arm gjorde så ont och ingen ställning var bra. Lyckades till sista fixera den lite med hjälp av två prydnadskuddar som fick ligga under armen. Wohoo.

Var något slut när jag kom till skolan igår, skulle ha engelska, men kunde inte ens hålla i en penna utan att vilja skrika. När man griper tag om nånting så använder man någon muskel som går upp till armbågen, så det var ingen höjdare. När det var dags för lunch gav jag upp, och Julie (min lärare) instämde, skulle inte få mycket gjort ändå när armen inte ville samarbeta, kunde inte räta ut den helt, och inte heller böja den helt. Najs. Så jag gick hem och kröp under täcket, tänkte se på Days of our lives. Yes, jag följer den fortfarande, haha, bara gjort det i typ 9 år.. Tss. Anyhow, drog av mig den långärmade tröjan jag hade på mig för att krypa i pyjamas, och det resulterade i gråt. Undersökte armarna när jag äntligen fått av tröjan, och insåg att höger armbåge var nästan dubbelt större än den vänstra, vid armvecket och hela vägen runt. Ringde till Hälsocentralen först för lite råd, men insåg att jag nog behövde ringa Vårdcentralen här också.. Var in till farbror doktorn och fick konstaterat att min armbåge blivit överansträngd (nähä?!) och att jag måste ta det lugnt med den. Det innebär: INGEN bodypump på en månad, inte luta på armen, inte lyfta tungt osv osv.. Bläbläblä. Köpte smärtstillande gel på apoteket, och på kvällen påbörjade jag en panadol-kur efter lite rådfrågning av min mor som ju råkar vara sjukskötare.. Suck.

Så, så roligt var det. Hela anledningen till att jag ville köra just pump vad för att det är en träningsform som gör att jag verkligen känner att jag TRÄNAR, och meningen var att jag skulle träna upp just mina dåliga leder (pga reumatiska symtom) men istället förstörde jag en led jag inte haft problem med tidigare. Så jävla typiskt, hade det varit handleden så hade det varit lugnt, har mitt handledsskydd och det kan jag leva med. Men armbågen?! Fatta hur svårt det är med en armbåge som är överansträngd! Har du någonsin försökt borsta tänderna med vänster hand tex? Inte det lättaste. Är lite smått upprörd över hela grejen, och är förbannad på att jag ska ha så trasig kropp. Känner mig som en 80årig gammal kärring som inte klarar av nånting, och det gör mig så överjävligt frustrerad. ÅÅÅÅHHHH.

Det enda som är bra, är att jag åtminstone får träna allt annat, så länge jag lämnar armbågen ifred. Hur lätt det nu är, när det är högern, och man är högerhänt.. Anyway, detta innebär att jag och Andrea får anpassa veckoträningarna något, så ikväll var vi på Bodybalance en timme. Inte riktigt min grej, jag är vig som en elefant och yoga och sånt innebär ju bara att man ska slå knut på sig själv.. Men, jag stod ut en timme, sedan tog vi 15 minuter på löpbanden innan vi gick hem. Körde lite powerwalk, är inte riktigt i form för att springa än, men till sommaren ska jag vara det! Nästa sommar alltså, haha.. Nåja, det var najs. Blir definitivt mer löpband i framtiden. På torsdag får vi ju dissa bodypumpen, så det blir en annan form av dans då, kommer nog även köra Afrodans i fortsättningen, för det var så roligt.

Nå, nu är ni lite uppdaterade igen. Imorgon har vi en föreläsning kl 13, utöver det ingen skola. Det är för övrigt friviliig, men jag tänker gå på den för det är Ulla som ska prata om plugg i Perth, Australien. Ska bli intressant. På torsdag har jag möte om marknadsföringen med Hans en kvart, utöver det ingen skola. Och på fredag är det engelska 9-12. Soft vecka, I must say, med tanke på att jag bara varit i skolan halva dagar igår och idag också. Najs. På fredag är det ju även parttipartti, men det kan jag informera mer om sen..

Bara lite mer än en vecka tills jag kommer ner till den beryktade ön, ska bli kuuul!! Ska röja hårdast, Kalle vet vad jag menar, haha. Och busa med min hun, och ta massa foton, och bara umgås med mina söta :) Saknar er! Har några särskilda jag har längtat efter att få krama, och nu är det inte länge kvar :)

Nej nu ska jag slänga igång Stomp the Yard i dvdn, och hämta min semla från kylskåpet. Det är ju trots allt fastlagstisdag, och jag förtjänar en semla efter träningen :p För övrigt är mina kanaler bortblåsta (i hela huset för övrigt) så det får bli film. Har ju inte direkt bråttom i säng när jag inte ska vara i skolan förrän kl 13 ;)

M - TACK. Det betyder mest att ha dig i mitt liv, även om det inte längre är lika ofta vi ses som en gång i tiden. Som du sa, vi gräsänder måste hålla ihop, och du kommer föralltid att vara min ängel. <3

Puss

Big girls don't cry

Så är det söndag igen. Denna söndag är inte lika mysig som mina söndagar brukar vara, men det är självförvållat så det är bara att leva med.. Mår i vilket fall rätt bra, så kanske det blir ordentlig middag idag trots allt :)

Veckan som gått har varit rätt najs. Skolan ids jag inte ens gå in på, har totalt tappat motivationen för marknadsföringen, har ingen aning om hur jag ska klara kursen. När jag äntligen kommer till den punkt då jag känner att jag faktiskt FÖRSTÅR vad det är vi håller på med, går vi vidare till nästa grej och jag är lost igen. Suck. Men, det är tur att man har hjälpsamma klasskamrater iallafall, så jag klarar mig någorlunda hyfsat.

I tisdags var det då äntligen dags att börja träna igen!! Har dragit ut på det ett tag, men nu är jag medlem vid Step In och det ska bli seriös träning, åtminstone två gånger i veckan. Mer har jag knappast ork med, men det är åtminstone en början. Det underbara är att jag med medlemsskapet har obegränsad tillgång till styrketräning, gruppträningar och även relaxen där man kan bada bastu, leka i bassänger och njuta av bubbelpool. Härligt! Så nu har Andrea och jag lagt upp 'schema', på tisdagar är det Afrodans och Stretch, och på torsdagar kör vi Bodypump. Jeez, jag trodde jag skulle ge upp i torsdags när vi var på första pumpen, kan inte fatta att jag är så otroligt otränad.. Har fortfarande träningsvärk efter det, haha. Och dansen är jättekul, en träningsform som verkligen funkar för mig, eftersom jag blir så lätt uttråkad av träning. Sen har vi bestämt att resten av veckodagarna så kör vi träning om vi känner för det, men tisdagar och torsdagar är spikade för träning :)

I fredags hade vi i vanlig ordning bara engelska på förmiddagen, men redan vid 10 blev vi tillordnade eget arbete, vilket innebär att Emma kan gå hem och sova lite till. Men tji fick jag, några klasskompisar protesterade, eftersom något skulle hända 11.30 och då måste alla stanna kvar. Måste säga att jag lugnt blev sur, alla som känner mig vet att jag avskyr att sitta i skola om jag inte behöver, har jag eget arbete så vill jag helst bara gå hem och ta tag i det när jag känner för. Jag ansåg att ifall det skulle krävas att hela klassen var på plats när detta 'något' skulle inträffa, kunde de lika gärna ha gjort det 10.30 eftersom vi ändå var där allihop. Men icket. Så jag satt och babblade med lite folk resterande tid, kunde ändå inte koncentrera mig på arbetet..
11.30 då, kom plötsligt hela tvåan in och ställde sig längst bak längs väggen, och Emma L och Christina i vår klass gick fram i klassen med en papperspåse. Så bad de Anna, mig och Cina att komma upp. Vi var nog alla helt förvånade, jag fattade verkligen ingenting. Så fick vi alla tre varsitt paket och ett kuvert, och ett gemensamt tack från båda klasserna, för att vi hade anordnat och genomfört resan till Lappland så bra :D
Jag var chockad, hade aldrig kunnat tänka mig att dom skulle göra en sån grej av det, vi som har gnällt och varit bittra över att vi aldrig fick något ordentligt tack av eleverna efter resan.. Så gör dom detta! I paketet var det ett litet hjärtformat fondue-set (vilket gjorde mig superglad för jag har verkligen velat ha ett litet fondue-set hur länge som helst) och i kuvertet ett presentkort på bio, på 100kr :) Jag blev så glad, nästan rörd, det var en så fin gest, och verkligen den lilla boost vi behövde för att känna att vi nog faktiskt hade gjort ett bra jobb trots allt :) Fast det hade ju känts precis lika bra om vi bara hade fått ett tackkort med allas namn på eller någe.. Men det var såå snällt, tack tack tack!! Christina berättade att de samlat in pengar till detta redan då vi var uppe i Gällivare, eftersom vi reseledare bodde i en stuga för oss själva så hade vi ju aldrig märkt nånting.. Återigen, tack, som jag har sagt tidigare så har jag en underbar klass!

Efter presentutdelningen så skämdes jag lite över att jag klagat för att jag inte fått gå hem, haha.. Men, efter det fick jag sova, och jag sov halva dagen. Andrea och jag hade planerat att gå till Paradisbadet och leka lite i bubbelpoolen, men jag sov istället. Var helt slut, som vanligt. Och vi hade båda sån grym träningsvärk så det hade inte varit kul i vilket fall. Istället kom Andrea med och handlade, sedan paketerade hon lite paket medans jag åt middag (hon hade redan ätit) och sedan åt vi lite kladdkaka med vispgrädde, mums! När vi låtit det sjunka undan lite, invigde vi mitt fondue-set med att doppa physialis (heter det så?) och apelsin i smält mjölkchoklad, fazer förstås :p Det var såå gott! Snacka om att man var mätt och belåten sen :) Efter det slökollade vi på tv och bara snackade fram till halv 2 eller någe sånt, då vi sa gonatt och hon gick tillbaka upp till sig. Jag låg vaken några timmar till, eftersom jag hade sovit på dagen så ville inte riktigt sömnen infinna sig..

Igår, lördag, masade jag mig upp och fick kläder på mig till 2, då Andrea kom ner via. Vi skulle och handla lite inför kvällen, och jag hämtade ut mitt paket från Bokia. Väl hemma igen skildes vi åt, hon skulle upp och laga mat åt sig och Robert, och jag skulle greja lite i lägenheten. Lade igång partyskivor i stereon och börjde greja. Städade, diskade och donade. Skurade t.o.m spisen och plattorna riktigt grundligt, kom loss en massa skit som förmodligen varit där sen långt före jag flyttade in, isch! Men nu skiner den, och kakelplattorna bakom :) Hoppade i duschen, fixade mig och åt lite spaghetti. Andrea kom ner och vid halv 7 gick vi ner till Elin och joinade henne, Marcus och Frida med att öppna en vinare. Anna M och Kalle kikade in en sväng dom också. På kvällens schema stod 5xfödelsedagskalas, eftersom Mimmi, Lina dy, Cissi, Linda och Karin alla har fyllt år ganska nyligen, så vi vandrade upp till 12an vid halv 8. Där blev vi bjudna på kladdkaka med glass, massa chips och ostbågar. Alkohol intogs ganska friskt, och det tog inte länge innan det blev dans mitt på golvet, sådär som det blir när vår klass festar tillsammans. Det var galet roligt, och ett suveränt kalas.
När klockan började närma sig 11, blev det dags för utgång. Majoriteten av klassen ville till Harry's, men eftersom Andrea helt enkelt inte slipper in där på lördagar, dissade vi resten av gänget (eller om dom dissade oss kanske, haha) och gick till Liquid istället. Det var hysteriskt kul!! Inte så mycket folk när vi kom, men det droppade in mer och mer, och vi hade såå roligt!! Vi dansade, dansade och dansade. Och pratade med lite söta pojkar ;) Och dansade lite till. Brände nog en del av kalorierna man proppat i sig under kalaset :p Men det var skitkul. Vi lämnade Liquid strax innan stängning, tog en sväng via Kebab House för att få varsin låda pommes med oss hem, och så satt vi oss hos mig och käkade pommes och såg på Csi Miami. När vi inte orkade äta (och prata) mer, sa vi gonatt och Andrea gick upp till sig. Det tog inte länge innan jag somnade.. Hoho.

Idag sov jag länge, har som sagt inte mått så hyvens, men det blir bättre :) Ska väl så småningom krypa till duschen och tvätta ur all hårspray och överblivet smink, sedan blir det att laga mat. Har även tvättid 19.00, och samtidigt msn-möte med Lina dy om engelskan som vi ska presentera imorgon. Så jag har lite att göra, men det känns bra. Är seg, så förmodligen kommer jag somna bra ikväll sen när jag tvättat klart vid 11 eller så :) Skönt att inte behöva gå ut mer än till tvättstugan idag, det bara snöar och snöar, och det låter som om det blåser en hel del också.. Usch.

Nå anyway, nu ska jag börja ta tag i livet, och det som är kvar av dagen.. Ska försöka uppdatera lite oftare än en gång i veckan, men ja. Känns inte som jag har så jättemycket att säga längre, det är så mycket som är konstigt just nu. Men det blir nog bättre!!

Puss

Det spelar ingen roll hur många gånger jag säger förlåt, kan göra det hundra gånger, men det förblir bara ord. Jag har varit en idiot, så jag antar att vi är kvitt nu.. Förlåt.

If dreams would only come true

Alltså, först måste jag bara fråga, vad i helvete har hänt med melodifestivalen?! När jag var liten, var det bästa som fanns att krypa upp i soffan med familjen och massa godis, och se alla bidrag för att sedan gissa vilket som skulle gå vidare till Eurovision Song Contest. Schlagerdängorna var (om än jobbiga) väldigt glada upbeat-låtar som man kunde nynna på fast man inte förstod innebörden av texterna än.
Nu förstår jag ingenting mer. För det första, själva upplägget är ju urdåligt, massa deltävlingar och dueller och gud vet vad, innan man verkligen kommer fram till 'finalen'. För det andra är mellanakterna så jävla dåliga att det gör att jag zappar emellan låtarna, för jag står inte ut med skiten. För det tredje, vem bestämmer vilka bidrag som får vara med?? Antingen är det gamla artister som borde lagt karriären på hyllan för 10-20 år sedan, eller 'nya stjärnskott' som inte kan sjunga, knappt har någon scennärvaro alls. Gosh. Jag blir ju riktigt upprörd! Och som finne måste jag även klaga på att värdinnan inte kan uttala blondinernas namn rätt. Heter dom PÄIVIrinta så ska det uttalas PÄIVIrinta, och inte pejvirinta!! Fy fan. Det kommer nog bli att bojkotta resten av deltävlingarna, nu var jag mest intresserad eftersom det är i Skellefte.. Hujj. Måste dock ge Amy lite cred, för hennes låt var åtminstone lite schlager-ish.

Jeo. Veckan som gått har varit otroligt händelselös, har knappt haft några lektioner så det har inte varit mycket tid i skolan för min del. Har varit skönt att ha sovmorgnar kan jag säga! Bara lallat på och tagit igen mig, sovit och traskat på stan och umgåtts med vänner. Naaajs.
Igår hade jag bara engelska på förmiddagen (9-12) och efter det gick jag hem och sov några timmar till. När jag vaknat till liv, blev det att glo på stan med Andrea, numera utsedd till min personal shopper, hehe. Brände över 1000kr, men jag fick två par jeans och en skjorta, så jag är nöjd :) Sedan blev det att gå hem och laga lite mat, lax med potatismos, lagade även sjömansbiff som jag frös in i matlådor. Var duktigt slö, så jag tog det lugnt, lyckades efter mycket om och men slira in i duschen, och efter det även få på mig lite smink och håret fixat. Andrea kom ner och snackade lite skit, efter en stund var även Robert redo att börja gå mot Kåren, där årets första kårfest skulle äga rum.

Ja, vad mer ska jag säga om kvällen.. Det var skitkul. På kåren drack vi vår medhavda alkohol, blev även bjudna på lite Champagne :) Vid 23 gick vi ner till Olles, och där var vi tills det stängde. Vi dansade, dansade och dansade. Och hade riktigt roligt! Jag kände mig het i mina nya baggyjeans/chinos, och det blev även lite oskyldigt flirtande för min del.. En helt fantastisk kväll/natt. Grymt kul!! Väl hemma slank det ner en fryspizza och sedan blev det sängen.

Idag har jag bara slöat, mått riktigt bra, endast varit otroligt slö. Efter att jag käkat lite middag, joinade Andrea mig till Hemmakväll efter lite godis, sedan bänkade jag mig framför tv:n igen. Nu ser jag som sagt på Melodifestivalen, men det är snart slut, så då blir det film. Imorgon ska jag städa lite och tvätta, har ullhundar överallt, och det är inte så bra när man är astmatiker.. Oh well. Har inget mer att säga idag, så det får räcka så.

Tihi, söt :)
Puss

I wonder were you've been.

Dag 3, Lördag 7 februari
Dagen började återigen vid 8 på morgonen, denna dag bar det av lite söderut, närmare bestämt till Jokkmokk. Där var det dags för marknad! Vi hade förberett med kartor och hela marknadsprogrammet, så att alla skulle ha möjlighet att uppleva det de ville. Ett kriterie för resan var dock en skoluppgift, som jag knåpade ihop förra veckan innan avresan. Vissa gnällde en del över det, och jag var lite oroad över att folk helt enkelt skulle strunta i det och komma tillbaka till bussen sen och vara sura över hela grejen. Men det gick bra, alla hade tagit det någorlunda seriöst och varje grupp hade något vettigt att säga. Kände mig lite nöjd igen, att ytterligare en av 'mina' grejer hade funkat som jag ville :) Själva marknaden var också kul, har aldrig upplevt en så stor marknad, den på Jan Karlsgården räknas lixom inte.. Haha.
Det var samer överallt, massa grejer till försäljning, underhållning osv. Vi åt lunch på en restaurang mitt på området, hamburgertallrik, som faktiskt var god trots att jag egentligen inte gillar hamburgare. Mest var det najs att vara inomhus och tina upp tårna, utomhus snöade det nämligen lite lätt och var cirka 28 minusgrader. Blir något kallt att gå omkring 5 timmar då! Efter att vi käkat, blev det att vandra runt igen ett tag, tittade på massa grejer, gullades med renar och avslutade med att äta våfflor med hjortronsylt i en skola som var i närheten :) När vi inte orkade mer med kylan, traskade vi tillbaka till bussen som (tack och lov) var upplåst, och där slappade vi tills det var dags att åka tillbaka till Gällivare.

Under bussresan tillbaka, fick alla 'redovisa' skoluppgifterna, och jag var som sagt positivt överraskad över att alla hade tagit det på allvar. Efter att alla gjort det, dröjde det inte länge innan vi svängde in på campingen igen. Denna kväll hade vi bestämt att gå in till 'city' och käka middag, så det blev att slappa en stund i stugan, och sedan promenerade vi in till stan. Vi var väl 7 personer i gänget, och det blev mat på en kinarestaurang. Maten var svingod och sällskapet urtrevligt, vi skrattade så mycket att både jag och Elena grät halvvägs genom middagen. Grymt mysig kväll! När vi kom tillbaka till stugan igen (bitterstugan som vi döpte den till pga att det var där vi gnällde av oss, haha) blev det dags för lite packning och sedan sömn. Hade inte minsta problem att somna och sova natten igenom..

Dag 4, Söndag 8 februari
Morgonen började tiiiidigt, redan före 7, med att snabbt rafsa ihop mina tillhörigheter och sedan lasta bussen. Det var nämligen dags för mer än halva gänget (inklusive Anna och mig) att åka till stan igen för att köra snöskoter! Cina skulle se efter gänget som blev kvar på campingen, så skulle de hämta upp oss när vi kört klart. Vi åkte till Grand Hotel Lapland, där vi fick byta om till skoteroveraller, stövlar, rånarluva, handskar osv. Kände sig skitsnygg kan jag lova! Vi pulsade iväg till skotergaraget, och så blev det dags att köra! Jag har ju aldrig ens riktigt sett en snöskoter, så jag skulle få åka/köra med en kille från tvåan som är van att köra snöskoter. Han fick börja, så jag fick åka med och bara känna hur det kändes, och fartdåre som man är så satt jag i princip och skrattade hela tiden för det var en såå skön känsla att åka så snabbt fram först över isen och sedan in i skogen, och det var så grymt vackert. Väl inne i skogen så var det partnerbyte, så det blev min tur att sätta min framför styret. Läskigt värre kan jag säga! Men att ha en kille sittades bakom som höll en om midjan, gjorde saken lite bättre. Kändes tryggt att veta att han skulle kunna ta över snabbt ifall jag skulle köra lite tokigt. Däremot var det lite nervöst eftersom vi var längst fram i ledet, och att veta att man har runt 13 snöskotrar bakom gör att man blir lite orolig att man ska köra för långsamt så man stoppar upp alla eller så. Men, det gick skitbra! Jag är så grymt nöjd över mig själv, kan lugnt säga att det var det roligaste jag gjort på länge!! Mycket tack vare Erik förstås, som peppade mig och berömde mig efteråt för att jag varit så duktig :) Köra snöskoter är absolut något jag kommer att göra om, för det är skitkul.

Efter åkningen, svidade alla snabbt om till sina vanliga kläder, så blev det att lassa oss ombord på bussen igen för att påbörja resan ner mot Övik. Det blev en bussresa som kändes som om den aldrig skulle ta slut, även om man först var så pumpad med adrenalin att man förmodligen hade klarat att göra vad som helst :p Klockan 15 hade vi matstopp, utanför Pite igen, även denna gång var det gott med mat efter att man suttit instängd på bussen flera timmar. Resten av vägen neråt bestod av diverse stopp, folk skulle av i Ume och Nordmaling, väl nere i Övik var det först stopp vid Scandic igen, sedan busstationen, och slutligen skolans parkering, där jag klev av eftersom jag skulle få skjuts hem av Anna. Emma L skulle också åka med henne, och det var tur, för väl vid skolan fick vi se totalt insnöade bilar. Under de dagar vi varit borta hade det nämligen plötsligt blivit snökaos här nere, så det tog ett tag innan bilen var framskottad. Väl hemma åt jag lite spaghetti med ketchup, kollade mailen lite snabbt och sedan blev det som sagt att sova. När jag kom hem kändes det så underbart att bara lägga mig ner på sängen, och känna att nu, nu var resan och projektet över, och jag slappnade av totalt. Men det har varit en fantastisk resa, och som Cina sa i sitt tacktal på bussen, vi har lärt oss otroligt mycket, både om oss själva, och om hur det är att planera , boka och genomföra en resa. Det har varit grymt.




Nu är jag som sagt mest bara slut. På alla sätt och vis. Efter att det negativa sjunker undan, börjar jag inse vad vi verkligen har fått uppleva, och det är fantastiskt. Vi (reseledarna) har gjort ett grymt jobb, och jag är stolt över mig själv och de andra tjejerna, vi har klarat att hålla igång allt trots att vi emellanåt har velat spy på alltihop och åka hem. Vi är så jävla bra! Framförallt för att vi har kunnat fixa allt även när det har varit massa onödigt (och obefogat) gnäll och tjafs, vilket jag verkligen inte förstår. Men det blir väl så när man är en så stor grupp så tätt inpå varandra under så intensiva dagar. Vissa grejer kan jag dock inte förklara eller försvara, eftersom det vissa gånger verkat som att folk glömt att vi också var elever med på denna resa, som också ville uppleva samma saker, istället för att ta en massa skit för grejer vi inte kan eller har möjlighet att påverka. Å andra sidan finns det även personer som har peppat oss riktigt otroligt, och det är nog mycket tack vare dom som resan blev så lyckad. Och jag måste ju säga att alla faktiskt har varit i tid alla dagar och så, så det mesta har löpt på mycket smidigt, vi har inte haft några större missöden alls. Men som Bengt sa, tyvärr fastnar man ofta för de små negativa sakerna, men det är bara att försöka se förbi det och tänka framåt. Som sagt, jag är stolt över mig själv, Anna och Cina, för vi har gjort ett jävligt bra jobb. Bara själva 'jobbdelen' av resan glöms bort, kommer jag att ha grymma minnen av det jag sett och upplevt, och jag har lugnt växt som människa dessa dagar.

Nu ska jag krypa under täcket igen, imorgon är det dags att ta tag i livet. Idag har bara tanken på att behöva se människor och prata med folk varit jobbig, men imorgon går det nog bra igen. Behövde bara ladda ur totalt, för att sedan ladda upp batterierna och börja leva igen :) För övrigt vill jag att alla håller tummarna för att jag får praktikplats i Lynnwood, för det skulle vara underbart!! Och så vill jag säga att min syster är underbar, som räddade min resa genom kuvertet hon skickade förra veckan. Och, Grattis!!! till brorsan N, som fyller 24 idag :)

På återhörande. Bilder kommer upp på bilddagboken inom de närmsta dagarna..


I put your picture away.

Idag känner jag mig som en överkörd råtta. Bokstavligt talat. Hela kroppen värker, benen vill vika sig under mig när jag ställer mig upp och händerna skakar. Jeei. Detta trots att jag först sov 12 timmar i sträck, sedan 4 timmar till efter att jag hållit mig vaken en halvtimme för att kolla mailen lite snabbt. Kröp ur sängen vid 16-tiden idag, fortfarande helt slut. Det känns i varenda liten nervända av kroppen, att resan är över och att jag äntligen kan släppa hela projektet. Puuuust. Men jag borde väl uppdatera lite antar jag, för det finns säkert någon som är intresserad av hur det gick! So here it goes. Förra veckan var seg och lam och jag tror inte jag var i skolan en heldag någon av dagarna innan resan. Hjärnan var överfull och vi arbetade stenhårt på onsdagen för att få allt klart till följande morgon. Så började då resan norrut.

Dag 1, Torsdag 5 februari
Morgonen började för min del vid 7, eftersom jag skulle vara vid busstationen före 8 och samla ihop gänget som skulle kliva på där. Mina kollegor Anna och Cina var vid skolan redan tidigare på morgonen, och startade resan därifrån med hälften av gänget. Efter mycket om och men, hade alla elever som skulle med på resan plockats upp, först vid skolan, sedan busstationen och slutligen vid Scandic, där en hel del av gänget i tvåan bor. De sista klev på i Umeå, och därefter blev det en lång bussfärd. Vi hade ett matstopp på vägen, strax norr om Piteå, och därefter var det buss igen. Det var filmer, prat och massa godis som gällde hela vägen upp.

Klockan var väl runt 18-19 när vi svängde in i Gällivare, stannade en snabb sväng utanför Ica så alla fick springa in och köpa diverse förnödenheter eftersom vi skulle bo i stugor med självhushåll, sedan bar det av raka vägen till Gällivare Camping. Där tog orken slut, vi lät alla installera sig i sina stugor, och avslutade våra roller som 'reseledare' för dagen. Vi tre (Anna, Cina och jag) bodde i samma stuga, eftersom det var lättast så. Vi körde lite pyjamasparty (haha) och sen blev det sängen. Trötta som vi var alla tre, blev det inte särskilt mycket pratande, de låg med sina datorer i sängarna, jag läste min bok. Slocknade nog ganska tidigt, man blir trött v en hel dag ombord på en buss.

Dag 2, Fredag 6 februari
Dagen började tidigt, runt 8, och när bussen var lastad med elever, busschaufför och Bengt (vår rektor), bar det av ännu längre norrut. Först på schemat stod studiebesök i Kiruna Gruva. Det var häftigt, vi befann oss 540 meter under marken, och det såg inte alls ut som jag hade föreställt mig. Vi fick ha jättesnygga gula hjälmar på oss, och vi spenderade två timmar där nere. Först fick vi lite allmän info om gruvan, sedan fick vi se ett bildspel om gruvan, lite historia osv. Verkligen häftigt. Sedan vandrade vi runt och kikade på 'utställningarna' de har där nere, massa info om gruvan och gruvarbetet, järnvägen som går där och sånt. Tog lite foton för att man ska komma ihåg hur det såg ut, sedan avslutades det med fika i cafeét som de har där nere. Något som också var coolt är att telefonerna hade full täckning där, trots att det är så långt ner i underjorden! Jag fick även lägga till min bästa sida, och stötta en från tvåan som hade lite jobbigt med att vara nere i gruvan. Det var skönt, h*n var så nöjd med sig själv efteråt, eftersom det hade gått så bra och h*n hade klarat att vara där nere hela besöket. Kunde inte låta bli att vara stolt över att det trots allt var lite tack vare mig :) Jag kan bara jag vill :p Efter besöket nere i gruvan, bar det av upp i verkligheten igen, och vi höll alla på att bli blinda när vi kom ut i all snön igen. Efter att vi tackat våran guide Lasse för allt, var det byte tillbaka till vår egen buss och sedan bar det iväg igen.

Dagens andra stopp var Ishotellet i Jukkasjärvi. Eftersom studiebeöken var 'min avdelning', sprang jag först in och fick små klisterlappar i receptionen, som alla måste klistra på jackan under hela besöket. Jag kan säga att det inte är det lättaste att få 45 personers uppmärksamhet, när det snöar, är 20 minusgrader och jag är så kort att jag knappt syns i gruppen, haha. Fick lite hjälp att klättra upp på en snöhög, ropade ut vad som gällde och fick sedan dela ut klisterlapparna en i taget. Mina fingrar var stelfrusna redan halvvägs, så det var inte särskilt najs. Men alla var snälla, så det funkade ändå. Sedan hittade vi guiden, och rundturen började. Först fick vi gå in i iskyrkan och där berättade guiden lite allmänt om kyrkan och så, efter det gick vi in i själva ishotellet där hon berättade allt som går om själva hotellet, rummen, konstnärerna osv. Det var jätteintressant, varje år bygger de ju ett nytt ishotell och en ny kyrka, och varje år ser det annorlunda ut än förra gången. Helt otroligt. När hon pratat klart, fick vi egen tid att springa runt som vi ville. Det var bestämt att vi skulle ha en timme på egen hand, och för min del räckte det. Det är trots allt rätt kallt (5 minusgrader inne i själva hotellet och som sagt 20 minusgrader utanför) så man orkar inte hur länge som helst. Men det var en grym upplevelse, tog massa foton, och det är nånting jag förmodligen kommer minnas länge. Helhäftigt.

Väl tillbaka i Gällivare på kvällen, var vi om möjligt tröttare än tidigare kväll, så middagen bestod av köttbullar och makaroner för min del. Cina körde på, och gick ut på kvällen med förmodligen de flesta av eleverna som var med på resan. Jag och Anna blev kvar i stugan, gnällde av oss lite om vissa saker som varit under dagen, och sedan blev det att somna tidigt igen. Eller ja, vaknade med jämna mellanrum av partygänget som festade i stugan bredvid vår, men lite sömn fick jag iallafall.

The real Emma is back.

Det har varit en galen helg. På många sätt. Men det har varit riktigt, riktigt kul (förutom största delen av lördagen, haha..) och jag är nöjd.

Min hun kom ju i torsdags, och det var såå kul att se henne när hon klev av bussen :) Vi traskade via Zid's på vägen till mig, för jag skulle visa upp nyckelpiglisarna. Fick höra att jag läker väldigt bra och att min hud verkligen tar åt sig färgen bra, så det var najs. Efter det var vi bara hem med A:s väskor och sen gick vi till Hemköp med Andrea för att handla lite. När vi fått in matvaror och dylikt i kylskåpet, mötte vi upp med Andrea igen och så blev det Kebab House för middag. Satt där ganska länge och snackade skit, så klockan hann bli mycket och sedan var vi inte uppe länge innan vi somnade båda två.

I fredags hade jag engelska 9-12, så A fick bli kvar i lägenheten och sova. Hon var dock uppe när jag kom hem igen, så då latade vi oss ett tag och sedan mötte vi upp med Andrea och Robert för ett varv på stan. Hämtade ut ett nytt paket jag fått av mamma, och sen blev det lunch på Subway, mums! När vi var mätta blev det in och ut i butiker några timmar, innan vi slutligen gav upp för att hinna hem och greja inför kvällen. När vi kom hem hade jag plastpåsar innehållandes utebyxor, leggings, hårnypor och röd hårfärg. Vi slappade en stund till, sedan gav vi oss på våra hår. Eller ja, mest A, jag är skitdålig på sånt så jag hjälpte henne bara med det sista av hennes, då jag helt enkelt inte 'kunde' göra fel längre :p Till saken hör att jag länge funderat på att bli rödhårig igen, för jag har tröttnat på att vara blondin och det var mååånga år sedan jag hade rött hår. Så det blev det! Vi öppnade en flaska vin medan vi höll på grejade, och när håren var klara, vi hade ätit middag och fått på oss kvällens outfitar, var flaskan tom. Småfnissiga lyckades vi få lite smink på plats, flaskorna i en påse och så vandrade vi upp mot 12an, där de körde lite ping pong turnering.

Ja vad mer ska jag säga om de kvällen.. Det var hysteriskt kul. Jag vet inte om vissa i min klass blev förvånade över hur jag betedde mig, för att jag inte var mitt 'normala jag' eller så. Med min hun kan jag göra vad som helst, ingen kan ha lika roligt som vi har när vi är tillsammans, och då spelar det ingen roll vilka som är med, i närheten eller bara hör oss. Redan här kommer det lite luckor, men jag VET att vi hade jävligt kul :) Har ingen aning vad klockan var, men någon gång mot natten vandrade vi ner mot Harry's, men pga ett glömt leg så blev det inget där. Förflyttade oss till Liquid istället, efter att legget återfunnits, och där blev det dans dans dans! Andrea och Robert gick hem där efter en stund, men jag och A stannade och rockade tills det stängde. Helt galet roligt! Snubblade vidare till Kebab House (igen) för lite nattmat, där vi lyckades få sällskap helt otippat och hamnade på någon slags efterfest.. Typ. Vi rullade hemåt mot lägenheten vid 5, och slocknade som små grisar.

Lördagen (igår) började av att vi vaknade sent, i ganska risigt skick. Låt mig bara säga såhär, vi delade badrummet kristligt, och bytte av varandra med några minuters intervaller, haha. Har aldrig haft sådan helvetisk krappis förut, och jag misstänker att A håller med mig. Priset man får betala för en så galen fredagskväll/natt som vi hade haft! Så, det finns inte mycket att säga mer om gårdagen, lagom till kvällen lyckades vi äta lite mackor, och sedan blev det godis, cola och film. Det var en otroligt tung lördag, men den avslutades bra :)

Idag var det segt att vakna igen. Sov dåligt hela natten, så det var tungt att rulla ur sängen. Vid två vandrade vi ner till busstationen, denna gång för att säga hej då. Igen. Men, det kändes ganska bra ändå, dels för att det varit en grym helg och dels för att jag vet att vi ses om en månad igen :) När hon klivit på bussen, gick jag via Hemköp för att inhandla lite mat, och sedan gick jag hem och slappade. Och sen har jag inte gjort mycket mer idag. Har försökt fixa med skolgrejer i tre timmar nu, men det vill inte. Jag kan absolut inte koncentrera mig på det överhuvudtaget, så jag börjar ge upp. Tror jag ska fixa det viktigaste, och det är engelskan, sen blir det nog att sova istället. Skoldag imorgon igen!

Nå om sagt har det varit en superkul helg, och att ha A här tog fram den gamla Emma igen. Detta kommer låta jättekonstigt för de som inte känt mig så länge, men sedan jag flyttade hit har jag blivit en annan person. Jag beter mig annorlunda, känner mig emellanåt mer osäker än jag någonsin varit och ja. Jag har bara blivit den snälla, tråkiga Emma som det alltid funnits en liten del av, men som nu tagit över mer och mer. Vad jag behövde, var att A kom och rättade till det. Efter den här helgen kan jag slå vad om att folk här kanske ser annorlunda på mig, men detta är första gången på ett halvår som jag är jag igen. Okej, nu låter jag schizofren, men så är det.

Nu är jag äntligen den Emma jag känner igen, den Emma som vågar köpa röd hårfärg med tanken att man faktiskt kan färga det svart ifall det inte blir bra, den Emma som kan tjuta av skratt bland tysta människor utan att bry sig, den Emma som spiller ut en halv shot över bardisken, dricker halvan som är kvar och beställer in en ny. Detta med ett garv istället för att ursäkta mig eller bli ledsen. Och framförallt, den Emma som vågar sätta sig i en taxi och åka hem i sällskap med två killar för 'efterfest', utan en tanke på att stanna särskilt länge. Så länge jag har A vid min sida, kan ja göra vad som helst. Det är vi mot världen, och nu har jag insett att jag faktiskt kan vara det här också, även om hon inte är med mig. Nu blir det ändring, jag ska sluta ursäkta mig själv, jag är jag och nu ska jag förbli det.

Gonatt.

RSS 2.0