Across the Universe.

Siv; jag skickade mail till dig, hoppas att du fick det. Nu när du bytt jobb så blev jag osäker på vilken mailadress du kan tänkas använda.. Om du inte fått något, förlåt för att jag inte hörde av mig när jag var till Åland.

Igår när jag gick hem från skolan (runt 16.30) var det alldeles svart. Kolsvart. Inte särskilt mysigt, med tanke på hur mörkrädd jag är, men med Andreas sällskap gick det iallafall. När jag kom innanför dörren svängde jag direkt då jag petat plånboken i fickan, var så slö att jag var säker på att jag skulle somnat om jag satt mig ner, och jag behövde handla lite. Lagade mat då jag kom hem, sedan lade jag mig i sängen och såg på tv. Hade ingen läxa eller så, så jag tänke att jag kunde slappna av ordentligt. Vid halv 9 insåg jag att det inte gick, jag höll på somnade, och det kändes lite tidigt att sova eftersom jag isåfall skulle vara uppe och studsa vid midnatt igen. Så, jag såg på Across the Universe, eftersom jag aldrig orkade se den i helgen. Helt fucking underbar film!! Måste försöka orka se den någon gång till i veckan, den ska lämnas tillbaka på lördag först så. När filmen var slut var jag ännu tröttare, så jag lade igång soundtracket från filmen på youtube, sedan slökollade jag på tv. Jag stängde av tvn och datorn och släckte lampan vid 12, halv 1, då ajg inte orkade hålla ögonen öppna längre.

Men jag kunde inte sova!! Jag försökte och försökte, när jag gav upp var klockan 2. Jag drack ett glas o'boy och lade upp bilderna från Mallis på bilddagboken, och sedan försökte jag sova igen. Klockan var 4 sista gången jag kollade, snacka om att jag var zombie imorse då larmet ringde 08.10. Helt slut. Så började man dagen med kulturgeografi och google fucking earth. HATA. Dvs vi satt och surfade på facebook, mellan 9-11.30. Tjohoo. Vi lärde oss verkligen mycket.. Den enda höjdpunkten var att det SNÖADE!! Jaa, vi fick snö idag :D Den lär ju smälta bort ganska hastigt, men det var härligt att se hur flingorna dalade ner, plötsligt fick jag världens julkänslor igen. Är fortfarande förbannat bitter över att jag inte fick med min låda med julgrejer från Åland. Har trots allt massa julpynt, julstjärnor, ljusstakar osv i den.. Men men. Får hoppas Anna har tid nu i veckan så vi kan fara till ÖB och Rusta och köpa nytt. Nu är jag mer peppad än någonsin att börja julpynta, vi har ju snöööö :D Och solen lyser, härligt härligt.

Nu börjar jag bli uttråkad, har suttit en timme och lallat, och käkat lite lunch förstås. Om en kvart ungefär har vi SPT, typ klassmöte med Bengt. Kvart över 2 har vi spanska igen, till kl 17. Så det blir sen dag igen, och svart ute när man går hemåt. Är meningen att vi ska på hockey ikväll, men det vette tusan alltså om jag orkar. Så jag får se hur det blir med det, kanske kommer hem och ramlar i säng, det tar på att vara studerande! Imorgon kväll är det utflyttningsfest, så då får jag se om jag orkar lite mer. Skulle vara roligt att gå ut lite igen, även om det kommer bli mycket i helgen..

Helgen ja, Katarina kommer hit på fredag!! Ska bli så jäkla kul, ser verkligen fram emot det. Ska bli så roligt så roligt, hoppas bara våra halloween-kläder kommer nu närmsta dagarna. Och att jag kan ha min dräkt.. Skulle vara så roligt :) Kommer ju självklart komma upp en hel del bilder från helgen sen, kommer bli Halloween-partyn både fredag och lördag har jag för mig. På fredagen på kåren, på lördagen skulle de väl ha någe jippo på en av nattklubbarna i närheten av där jag bor. Vi får se!

Har för övrigt lagt några länkar nere i högra hörnet, till min hun, Anna och min bilddagbok. Där kan vi för övrigt se mina foton, om ni är intresserade av det. Tur att mormor och morfar inte har någon dator och kan kika där, haha...

Nej nu orkar jag inte skriva mer, Bengt kommer snart, så förhoppningsvis går resten av dagen fort. Man kan ju drömma iallafall! Längtar efter att få krypa ner under täcket.
Puss hej


Det har varit en lång dag.

But somehow I'm still alive inside
You took my breath but I survived
I don't know how but I don't even care

Because I had a bad day..

Det har inte blivit uppdaterat på ett tag. Förlåt. Jag har egentligen ingen anledning till att inte uppdatera, jag kan inte säga att jag inte haft tid, för jag gör ju inget annat än bor med datorn i famnen. Jag har bara inte haft lust att skriva nånting. Uppdatering från Mallis kommer inte, jag har bestämt att jag struntar i det. Det har redan varit, veckan var suverän, det var varmt och skönt, lektionerna var intressanta och festerna var skitkul. Vi lämnar det så.

Resan till Åland ids jag inte heller gå in på desto mer, de som vet, vet. Torsdagskvällen spenderades med mormor och morfar och det var härligt att få prata med dem igen. Och kramas lite. Saknar dem hela tiden när jag är här, är så van att bara kunna 'fly' dit och prata/gråta av mig när något inte känns bra. Dom är bäst. De lyssnar alltid, och jag vet att dom finns där, närhelst jag skulle behöva dem. De är underbara.
Fredagskvällen drog jag och min hun ihop lite folk till fest hos J, det var det bästa på länge. Vi hade svinigt roligt, och svinigt kan man nog sammanfatta hela kvällen/natten med. Hur kul som helst! Det innehöll allting som en suverän fest ska innehålla, massa alkohol, världens bästa människor, sund, dinos och några Rosa-pojkar. Kunde inte ha blivit bättre på något sätt. Jag älskar er, ni är suveräna.
Resten av Ålandsvistelsen tänker jag inte ens gå in på. Får se om jag alls vill komma till Åland över jul. Jag vet att jag typ lovat att umgås med några av de bästa över nyår, men jag vet ärligt talat inte om jag har någon lust att komma dit mer. Vi får se. Kanske min inställning ändras till dess, kanske inte..

Nu är det söndag igen. Har haft en hemmahelg, med massa me-time. Just what I needed! Har funderat massor, på gott och ont, men har kommit fram till en hel del bra saker. Jag har varit mycket vilsen senaste året, jag har inte vetat vad jag har velat göra, jag har haft flera olika jobb, jag flyttade in i min stora, fina lägenhet och när jag började jobba på Rosa trodde jag att jag funnit det jag ville göra. Jag trivdes i min stora lägenhet, som var alldeles bara min, med möbler jag delvis hade fått och delvs köpt själv, och det var jag och ingen annan som inrett den i de färger jag ville ha. Jobbet på Rosa var något av det bästa jag gjort, själv jobbet i sig själv var väl inte så kul, men livet ombord var fantastiskt. Livet som 'sjöman' passade mig utmärkt, jag hade varannan vecka ombord med det härliga gänget som fanns där, och varannan vecka bodde jag hemma i min underbara lägenhet. Samtidigt kände jag att jag höll på att kvävas, alltid samma människor, alltid samma rutiner.. Jag måste bort.

När jag fick klart för mig att jag kommit in på utbildningen, och tackat ja, slog det mig plötsligt att jeez, jag skulle flytta till Norrland! Helt vansinnigt, vad skulle jag i Norrland och göra? Jag ville ju ut i världen!! Efter massa funderande insåg jag dock att ja, denna utbildning kommer hjälpa mig ut i världen, och lite hjälp på vägen kan väl aldrig vara något dåligt? Med lite pepp från vänner, och mormor och morfar förstås, drog jag då iväg upp till Örnsköldsvik. Och här lär jag bli. Jag ångrar inte mitt val, alls, trots att det känns långt ifrån mina vänner och släkten, och att det är mycket kallare här.. :) Jag trivs. Jag trivs så fruktansvärt bra med mitt liv här, min lilla lägenhet som har diverse skavanker (som börjar bli fixade nu..) och studentlivet, skolan och staden. So what att det tar 20 minuter att gå till plugget, jag som aldrig har promenerat mer än till grannen som bor i samma trapphus som mig i Mariehamn, och vad spelar det egentligen för roll om det blir 25 minusgrader i vinter, jag har ju ändå tjocka vinterjackor? Lektionerna är jätteintressanta, de flesta iallfall, föreläsningarna är för det mesta otroligt lärorika, och spanskan är kul att läsa, trots att jag inte är världens snabbaste på att lära mig språk. Nu har vi även börjat med engelskan, och jag tror att den kan bli suverän!
Och vem annan känner du som fått åka en vecka till Magaluf i studiesyfte, och endast behövt betala maten själv? Jag har det jättebra här, och jag har ingen som helst önskan att vara någon annanstans just nu.

Morfar sa att han hade förstått det redan när jag flyttade, att jag nog inte skulle komma tillbaka. Kanske i framtiden, men inte nu. Jag har inget att hämta på Åland just nu. Mina vänner håller jag kontakten med ändå, och förhoppningsvis kommer vi hinna ses en del iallafall. Jag bor ju inte på andra sidan jorden den här gången, det ligger bara lite krångligare resväg..

Jag är nöjd med mitt liv. Jag har lärt mig vilka människor som är värda att ha kvar, och vilka jag inte behöver. Varför ska man fortsätta ha kontakt med människor som får en att må dåligt? Jag vill omge mig med människor som tycker om mig, och som jag tycker om. Andra kan jag leva utan. Jag mår bra nu, och det tänker jag fortsätta med.

Nu blir detta ett långt och konstigt inlägg, men idag måste jag skriva av mig. Har du problem med det, läs inte då! Jag måste få ventilera mig emellanåt, och ingen annan än jag har rätt att tycka något särskilt om det..

Igår skaffade jag en myspace-sida. Inte för att jag har någon anledning till det, och jag har inte planerat att använda den något desto mer. Grejen är bara den, att jag häromdagen plötsligt blev lite nyfiken på vad Matt gör idag. Han som drog in i kriget, för de som vet. Och jag hittade honom! Efter mer än 2 år, råkade jag snubbla in på hans sida, och enda sättet att ta kontakt med honom var att skaffa en sida själv. Så, så är det. Inget mer med det, jag är bara nyfiken på hur det gick för honom efter Irak, jag träffade honom trots allt precis innan han tog flyget dit. Nu vet ni det, får se om jag får någon respons från hans håll, han är trots allt i armén än, så han verkar inte vara inne särskilt ofta.

Det om det. Nu ska jag diska, sedan läsa igenom spanskan eftersom jag har muntligt prov imorgon, sedan ska jag se Across the Universe. Och äta mer godis. Har ätit så mycket godis den här helgen att jag kunde spricka, men det är okej. Det får man göra när man har me-time :) Har visst glömt bort det där med middag, så jag antar att jag får klämma in det efter diskandet och innan spanskan.

Nu har jag gnällt färdigt för idag. Hoppas att alla haft en bra helg, för det har jag!
Over and out.

Sjukling

Ja, nu är jag hemma i Norrland igen. Vi kom till Övik vid midnatt i lördags, efter att ha suttit i buss 6 timmar igen. Tröttsamt. Det kommer uppdatering från hela veckan på Mallis, men för tillfället är jag sjuk och trött, så jag orkar inte. Men det kommer. Är som sagt sjuk, har legat under täcket hela dagen, ska försöka orka med skolan imorgon, men om huvudet spränger lika mycket som idag kanske det inte blir av. Men jag ska försöka, vill inte missa spanskan en dag till!
Åker härifran på onsdag morgon, kommer till Mariehamn, med sista Rosa, dvs vid 22.
Skriver mer sen, nu måste jag vila lite igen.

Snart bär det av!

Om en timme sitter jag förhoppningsvis på bussen ner mot Arlanda. Har laddat upp med bananer, joggis och lite cola. Ska man väl klara sig på en stund iallafall.. Är beräknat att vi ska vara framme vid 5.30, så om inte annat får man tag i mat på Arlanda då.

Moster: Tack, känns bra att veta att någon tänker på en :) Fika eller prommis låter bra, i nuläget vet jag förstås inte om jag alls ids komma till Åland, men jag hör av mig när jag vet hur det blir. Najs med Crosskey!! Grattis :) Och nej, laktosfattig mjölk funkar tyvärr inte, då Elin är allergisk mot mjölkprotein och inte kan ha nånting innehållandes det. Och soyamjölk tror jag inte skulle smaka särskilt bra i bullarna..

Bullarna ja, har donat i köket några timmar nu på kvällen :) På dagen slösade vi bort flera timmar på stan, fick lite nödvändigt (och onödigt) inhandlat, det jag behövde mest var paraply, linsvätska, sunscreen och resorb. Mindre nödvändiga saker är t.ex. makaronilåde-form, eftersom jag inte haft någon passlig, förvaringsburkar att ha mjöl i och batteri till brandvarnaren. Okej, det kanske är viktigt, men jag hade ingen brandvarnare i min förra lägenhet och det funkade bra de 8 månader jag hann bo där.. Men men. Nu är den i taket igen, hoppas fanskapet inte börjar pipa hysteriskt igen den närmsta framtiden, vilket den började göra en kväll så jag var tvungen att riva ner den och ta ur batteriet.
Vi hann även med lunch på Subway, yumm, och sedan var det hem och börja greja lite. Eller ja, jag låg väl med datorn i famnen säkert en timme innan jag kom igång igen.. Men nu är jag klar för avfärd. Väskorna är packade, och resfebern börjar infinna sig. Bakade som sagt bullar ikväll, och kladdkaka, så det blir att smöra lite för mina klasskamrater på bussen ;) Som jag sa till F, jag gillar att baka, klassen gillar att äta hembakat, alltså blir det en win-win situation :D Hehe.

Börjar bli lite småmosig och halvt sliten, har knappt sovit nånting och det blir ju inte bättre av att åka buss. Somnade vid 4tiden imorse, tänkte att det var okej eftersom vi hade ledig dag. Klockan 07.03 vaknade jag av ett jävla skramlande, plåt som slogs mot plåt och gubbar som gapade. Vid 08.30 var jag beredd på att gå ut och strypa någon, tills det blev lugnt vid 08.45 och jag fick sova till 09.15 då de började igen. Så jag steg upp, gick till tvättstugan med mina kläder och blängde surt på gubbjävlarna som måste hålla på så jävla tidigt på morgonen. Men, förhoppningsvis är arbetet med vårt hus snart klart, så man slipper vakna vid 7 varje morgon och lyssna på eländet. Nu är iallafall byggställningarn borttagna utanför fönstren våra, så kanske det blir liiite lugnare nu framöver.

Nu springer klockan iväg ser jag, dags att dra på sig resekläderna och borsta tänderna. Ni får ha det så bra under veckan jag är borta, det ska jag iallafall! Njuuuta av värmen och solen.. Skriver när jag kommer hem, puss.

Regn och rusk, hösten är här!

Nu har det regnat och varit svinkallt i två dagar. Känner verkligen att hösten kommit nu, och det är dags att börja använda en lite varmare jacka. Imorgon ska det för övrigt införskaffas ett paraply, behövs när man går till och från skolan varje dag, det tar trots allt 20 minuter ena vägen och man hinner bli något dränkt innan man kommer under tak! Har lekt dränkt katt i två dagar nu, så det räcker bra..

Denna vecka har för övrigt varit väldigt lugn. Mest lall, och på spanskan fick vi lära oss lite bra grejer att kunna nere i Magaluf. Bland annat vad olika maträtter och sånt heter på spanska, hur man frågar efter notan osv. Inte för att man behöver kunna spanska överhuvudtaget där nere, räcker med svenska, men det är ju lite kul ändå :)

Magaluf ja, nu mer än någonsin vill man ha lite värme och sol! Imorgon kväll (fredag) bär det då av med buss från busstationen. Vi ska spendera 6 timmar, dvs hela natten, ombord på bussjäkeln, eftersom den ska ta oss heela vägen ner till Arlanda. Wohoo. Inte. Vårt flyg mot Mallorca avgår 7.30, härligt härligt. Kommer att bli en otroligt lång lördag, efter att nog inte ha fått särskilt mycket sömn på bussen, sen sitta på ett flyg några timmar och därefter komma ner till solen där det bara är mitt på dagen. Oh well, det skulle väl inte vara alltför mycket program under själva lördagen, så kanske man hinner vila lite också. Resten av veckan där kommer vi ju att ha lektioner och utflykter och diverse på dagarna, är inte direkt en semesterresa. Även om vi tänker låtsas som det och leva livet iallafall :) Viktigaste att ta med blir alltså pass, pengar, sunscreen, huvudvärkstabletter och resorb.. Hehe. Kommer nog bli en grym resa.

Imorgon på dagen har jag massor att försöka hinna med, om jag orkar :p Till att börja med har jag tvättid fram till 11 på förmiddagen, så då ska mjukisbrallorna och min myshuppis tvättas så jag kan ha det under resan. Sen blir det staden med Elin, ska hämta mitt paket med nya tröjan, köpa paraply och förvaringsburkar till mitt mjöl, och sen slutligen handla. Måste bunkra upp med mackor, joggis, dricka, frukt och godis till bussen. Kommer som sagt bli en lång natt och man lär ju inte sova särskilt mycket. Efter det blir det hem och diska, sedan baka bullar och kladdkaka. Har sagt att jag skulle baka till resan, så det ska jag göra! Men de enda bullar jag vill laga är mammas bullar, och de innehåller massa mjölk så därför får det bli en mjölkfri kladdkaka till Elin och Melinda istället :) Blir nog great. Sen måste jag självklart duscha, fixa benen, måla tånaglarna osv :p Och slutligen packa det sista förstås. Blir ganska mycket att få gjort på en och samma dag, men å andra sidan går inte bussen förrän 23.00, så jag har hela dagen och kvällen på mig. Hade tänkt städa lite före vi åker också, men jag tror jag gör det när vi kommer hem igen. Ingen idé att stressa i onödan!

Tjupp. Det är väl ungefär det som finns att säga i nuläget. Kommer till Åland 15 oktober, stannar förmodligen t.o.m 18e. Så om folk känner för att sällskapa, får ni passa på. Nästa gång jag intar Mariehamn blir vid jul. Ingen i familjen har tydligen tänkt vara på holmen överhuvudtaget de dagarna, så det blir jag och grisen. Trevligt umgänge mottages alltså mycket gärna! Och, om någon skulle känna sig särskilt manad, så får man VÄLDIGT gärna följa med upp på söndagen (19 oktober), eftersom jag vill ha bilen med mig då jag har en del grejer jag vill ha från mitt förråd. Det betyder alltså att någon skulle behöva köra hem bilen till Åland igen sen på måndagen.. Anyone interested? Yeye.

Nu är klockan 23.45 ungefär, börjar piggna i efter att ha varit halvt död hela eftermiddagen/kvällen. Börjar bli dags att gå igenom lite kläder! Svårt att packa och planera för en vecka i värmen, när det här är höst och kallt.. Nåja. Det blir nog bra. Hellre ha för mycket kläder med, än för lite! Så, det ska jag fixa med nu en stund. Sedan kanske jag ska försöka sova lite också, om jag ska orka upp vid 9 och krypa ut till tvättstugan..

För övrigt måste jag bara klaga. Det var många som gnällde över att jag inte uppdaterade, nu när jag har gjort det, kan ni väl åtminstone skriva en liten kommentar så jag vet vem/om ni läst det. Annars vill jag inte ha klagomål i fortsättningen, så det så. Nu har jag fått det sagt.. Anna håller iallafall igång kommentar-funktionen, så tack för det :)

Nu är det packning som gäller. Skriver kanske lite mer imorgon, om jag orkar. Ciao

RSS 2.0