Happy Birthday to me!

Idag är det min födelsedag. 22 bast. Jepp jepp.. Inte så speciellt skulle jag vilja påstå, men Filippo grattade mig och Martina och Gloria sjöng för mig när vi började jobba imorse så det var lite trevligt ändå :) För en stund sedan kom även en av våra bartenders till vårt hotellrum med en flaska skumpa i en kylare, som grattis, haha. Det blev nog lite fel, står säkert inte i infon att vi är personal och inte vanliga hotellgäster.. Jag har för mycket samvete för att bara ta emot det just därför, så jag traskade (i arbetskläder) till receptionen och frågade vad jag skulle göra. De såg bara dumt på mig och tyckte att jag ju ändå fyller år så det är bara att behålla den. Men att jag ju kunde låta bli att dricka hela flaskan på en gång om jag skulle jobba mer idag, haha. Fat chance att jag alls skulle öppna den innan jag är helt ledig.. :) Om de kommer på nu i efterhand att jag inte alls borde ha den, så får de väl hämta den igen. Ska fortfarande jobba kvällspasset till så den lär ju inte öppnas på ett tag ändå. Så får vi se om det blir lite champagne ikväll iallafall, och vidare festande imorn, eller om jag lyckas spara på den tills dess :)

Här emellan vill jag säga GRATTIS till min älskade lillebror Mini som blev 18 igår!! :D Min lilla, lilla pluttmini har blivit stor.. Känns rätt udda faktiskt, gör att jag känner mig gammal lixom. Hehe. En annan som fyllde år igår var finaste Anna Wk, hoppas du hade en grymt fin dag! Och grattis till alla andra jag känner som fyllde år igår, Kiroffe och Urra bland annat. Säkert många fler, men jag kommer inte på mer just nu.. Förlåt :p

Som tidigare nämnt är det då torsdag idag. Förmiddagen var det först Mini Club och efter lunch hade jag först Minigolf med Gloria och därefter Dart med Carlotta. Ägde nästan ut våra hotellgäster så när vi bara var 4 kvar i spelet så kastade jag nästan utan att se så jag missade med flit.. Snacka om att jag har haft nybörjartur senaste dagarna! Ikväll vet jag inte riktigt vad som står på schemat, vi är så många på jobb just nu trots att alla ordinarie är lediga, så jag misstänker att jag och Andrea får springa runt hotellen och byta show-posters. Men det är rätt najs, så jag klagar inte. Lyckades bara sova två timmar inatt så jag är något lam i vilket fall.

Vi har blivit lovade att få gratis trådlöst internet i receptionen i över en vecka nu, men än så länge har inget hänt. Men vi hoppas fortfarande att vi snart ska kunna gå online lite oftare och uppdatera mer! Känner nästan lite ångest för att jag helt enkelt inte har kunnat läsa mina vänners/klassisars bloggar och dylikt, man vill så gärna veta vad alla gör, men för 1€/10min så är det bara kolla mailen snabbt och svara på viktiga grejer/kolla bankkonton som är prioriterat.. Men snart, förhoppningsvis, kan jag börja hålla mig uppdaterad själv igen!

Annars då.. Mja. Min mun har ÄNTLIGEN (tog bara en vecka) börjat bli okej igen, så idag åt jag gurka och kött för första gången på 6 dagar :D Fasen så underbart! Gör mest ont under nätterna nu, så jag slipper knapra värktabletter dagtid åtminstone. Mycket bra. Detta hjälper naturligtvis mot mycket av den tidigare frustrationen jag känt över dylika grejer, nu när jag slipper ha ont hela tiden. Förhoppningsvis kan jag börja sova bättre på nätterna så småningom också, så blir nog allt bra!

Sådär, nu är det lite uppdaterat igen. Ska så småningom traska ut till receptionen med min egen dator och sätta mig där en timme (då kostar det ’bara’ 4€) så jag får upp detta. Har även en hel del mail att svara på och så måste jag kolla mina bankkonton. Måste ju hålla koll på att allting dras som det ska ifråga om räkningar osv.. Plus att jag behöver kolla om jag har cash att ta ut till helgen nu :D Sedan blir det middag följt av några timmars jobb, ska väl vara klara vid 23tiden kanske. Så får vi se om det blir lite champagne och utgång redan då, eller om vi satsar på sömn och sparar allt tills imorn. Beror på hur jag mår ikväll när vi slutat jobba, och hur resten känner. Vet att Filippo och hans polare ska till någe casinon iallafall, så jag ska höra runt lite. Anyhow, nu vet ni lite igen.

Och nej, vi har inte regnat bort! Här hade vi bara lite regn under två dagar, det var allt :)

Jag hoppas mina fina klassisar har överseende med att jag inte har kunnat hålla mig uppdaterad vad gäller era lior, men jag jobbar som sagt på det! Och Cina, du är mest ursäktad av alla, bara så du vet :)

PUSS! <3


You're all I want, you're all I need

17 November – 2½ vecka avklarat. Just nu är jag så otroligt frustrerad av många olika anledningar, så tyvärr kommer detta inlägg vara kantat av en hel del gnäll. Men först ska jag försöka uppdatera er lite allmänt!

 

Efter senaste inlägg har dagarna sett likadana ut som vanligt, i princip. På torsdagskvällen hade vi Mini Disco igen, efter att Dave (chefen) tagit fram några nya ’regler’ pga fiaskot förra gången. Inte regler för oss, utan för resten av gänget som mer stjälper än hjälper när de stör genom att komma och dansa FEL danser när vi försöker få med ungarna. Gick faktiskt riktigt bra, jag är nöjd över vår prestation. Det kan fortfarande bli mycket bättre, men det var inte en dålig start!

På fredagskvällen fick vi äntligen se Cats, showen som Animacióngänget gör. Fattar INTE hur det ska gå om jag är med på scenen. HAHAHAHAHAHA. Men det var riktigt najs, får väl se om de i slutändan faktiskt vill ha med oss trots allt, vi övar några kvällar i veckan så ett par danssteg kan jag iallafall nu.. Men det är inte mycket. Renata klagar: ’Emma, you have too much hip-hop, need more soft moves’ Men hallå, vad har jag sagt då.. Hiphop/Street är mer min dansstil, inte Cats. Jag kan inte leka katt, jag är mer elefant. Men ja, vi får väl se hur det slutar.....

Helgen gick alltför fort, vi var båda lediga på lördagen så då drog vi in till Playa del Inglés. Vi åt på en restaurang vid Plaza och blev erbjuden jobb på några olika ställen, haha. Folk vill tydligen väldigt gärna ha svensk personal i den staden.. Vi tänkte ta en drink efter middagen nere vid barerna i Plaza, men namnen ’Hippodrome – Nordiska Klubben’, ’SNUSklubben’ och ’Den Glade Viking’ avskräckte oss. Plus att de flesta i närheten pratade antingen svenska eller finska, tröttsamt så det heter duga.. Det blev en cocktail på en bar inne i Kasbahs shopping center istället. Där hörde vi åtminstone inte så mycket svenska.. Blev en rätt tidig kväll, var väl tillbaka på hotellet vid 23 eftersom Andrea skulle jobba hela söndagen och ingen av oss riktigt hade någon ork. På söndagen var jag sedan ledig på dagen, eftersom jag haft halva onsdagen, och sedan hade vi Mini Disco igen. Helt okej även denna gång.

Idag är (har det varit) tisdag. Imorgon är det 7 veckor kvar här på GC, tycker tiden har gått riktigt fort, trots att det inte är guld och gröna skogar varje timme, varje dag. Men själva jobbet är ju roligt (det mesta iallafall) så det går ju bra. Igår var det Mini Club hela dagen, idag började jag med Mini Club (tills Martina kom och tog över alltihop från mig och Andrea) så efter lunchen var jag glad att göra annat. Hade regnat fram tills dess, men när vi käkat så kom solen fram, skönt! Först var det en timme Arco, alltså pilbågsskytte. Min allra första gång jag hållit i något liknande, men med hjälp från Italienaren Fabio och Tysken Peter (hotellgäster) så lyckades jag faktiskt träffa tavlan, flera gånger!! Några höga poäng blev det inte, haha, men roligt var det :) Därefter spelade vi Boule en timme, var i par med en britt, Billy, och vi sög något fruktansvärt.. Men jag var förlåten eftersom även det var första gången jag prövade på det ;)

Klockan är typ 1 på natten nu, vi har väl varit i hotellrummet cirka två timmar, inte riktigt men nästan. Har spenderat senaste timmen med att gnälla av oss, GAH vad arg jag blir emellanåt. Men nu känns det lite bättre, och jag har tagit en värktablett i brusform, så KANSKE jag får sova inatt iallafall. Så, nu kommer det gnäll, så den som inte orkar med det kan sluta läsa.

1.       Mina visdomständer på vänstra sidan bestämde sig för att plötsligt börja växa någe grymt mycket i fredags, vilket = PAIN! På utsidan är jag inte särskilt svullen, men tandköttet inne i munnen är så svullet och ömt att jag inte kan bita ihop. Detta medför att jag har börjat ’vrida’ käken litegrann för att kunna leva någorlunda normalt, le osv, och det kommer bli något svårt att ändra tillbaka det sen när (OM) jag blir av med värken.

 

2.       Tack vare värken i truten kan jag inte äta. NEJ, JAG KAN INTE!! Helgen var fruktansvärd.. Fy fan. Idag kan jag åtminstone få i mig lite potatis och fisk, genom att mosa alltihop till gegg och sedan suga i mig det. Yep, jag leker bebis och äter utan att tugga.. Kul. Frustrerande något fruktansvärt. Delvis för att jag konstant går omkring och är hungrig, och delvis för att jag som känt är ÄLSKAR mat, och blir hysterisk nu när jag helt enkelt inte KAN äta vad jag vill.

 

3.       Eftersom jag inte kan äta som folk, och rör mig hela dagarna, har jag tappat en del i vikt redan. Som jag nämnt tidigare måste jag numera ha bälte i mina byxor jag har kvällstid, och ända är de för lösa. Har räknat ut att jag helt klart tappat några cent i midjan, men även resten av kroppen har tappat en del kg. Visst, detta är väl säkert bra, men jag gillar det faktiskt inte. Okej att jag blir lite smalare och mer fit tack vara allt skuttande och fysiska aktiviteter, men nu svälter jag ju halvt min kropp och det trivs jag inte riktigt med.

 

4.       Martina. Det är allt jag kan säga, fick veta igår att hon är 20 bast så nu förstår vi litegrann varför hon är som hon är. Hon tror hon är chef, och bossar över oss fast hon själv inte vet vad hon gör. Sedan stör hon våra Mini Discon genom att hoppa in och börja dansa FEL så ungarna blir förvirrade, vi blir förvirrade och allt blir skit. Och så tar hon över våra grejer i Mini Cluben på förmiddagarna.. MORR.

 

5.       Jag saknar A&R, min lilla ’familj’. Tack och lov så kommer de snaaaart hit ner och spenderar en vecka i Maspalomas, så då blir det kramkalas!! <3

 

6.       Pga allt som står här ovanför, får jag inte sova på nätterna. Mest av värken, hittills har jag sovit i snitt 3timmar/natt sedan i fredags.. Då är det trevligt att jobba kl 11 – 23 alla dagar med några timmars paus för vila och matintag. YEY.


Memories, sweet sweet memories

Okej, nu nar jag antligen fatt arslet ur sa ar det ingen som kommenterar, no offence AnnaWk, du haller min blogg vid liv.. Till skillnad fran andra. Syrran, morsan, hallaaaaa? Jag vet ju att ni laser. Struntar i att uppdatera om ingen tanker kommentera mer.. Sa det sa. BAH!
Annars ar allt annat finfint, som vanligt. Har tappat nagra centimeter runt midjan sa numera halls mina svarta brallor knappt uppe ens med balte.. Tank hur det kommer vara om nagra veckor till? Haha.

PUSS

When I see you smile

10 November – Idag är det tisdag. Tror jag? Haha. Har dagarna något på vils.. Har varit en mycket bra dag hittills, haft Mini Club hela dagen så det har varit pyssel, lekar och poolbad. Supernajs! Nu har vi snikat till oss lite billigare internet i receptionen en timme, så jag kan uppdatera här. Är tyvärr en engångsföreteelse, ni får nog vänta tills nästa gång.. Bojkottar datorn rätt mycket just nu ;) Ska väl slänga mig på sängen och vila lite när internettiden är slut, sedan börjar vi jobba kl 19.30 igen. Imorgon är jag ledig på dagen, eftersom jag ska skriva tentan. Wohoo. Har åtminstone fått den nu, ska bara se till att jag får den utskriven ikväll.. Annars händer inte mycket annat idag. En bra dag helt enkelt, ännu bättre blev det då vi fått varmvatten i duschen och jag har blivit BRUN!! :D

Kan ju tillägga att vi har cirka 30 grader varmt alla dagar, HETT, I can tell you. Mycket skönt att då stå och spela Beachvolley en timme eller så, haha. Då föredrar jag nästan att spendera de hetaste timmarna nere i Mini Club med lite pyssel och målande. En annan grej jag kan berätta är att vi ju bor på ett hotellrum, mycket najs. Detta innebär att vi även intar alla måltider på hotellet, och av någon anledning behöver vårt gäng inte äta i personalutrymmen, vi sitter i riktiga restaurangen och käkar med gästerna. Så kan jag ju påminna er om att det är buffé i restaurangen, och eftersom det är ett 4stjärnigt hotell så är det INTE dåligt ;) Vi käkar frukost om vi har Thomson-öppning vilket ska göras redan kl 10, annars äter vi ’endast’ lunch och middag där. Cola intas flitigt vid måltiderna och jag äter väl ungefär en halv gurka varje måltid eftersom det dels är bra för vätskan då vi är i solen så mycket, och dels för att jag helt enkelt inte vill ha andra grönsaker. Äter ju åtminstone något nyttigt ;)

Gänget vi jobbar med är helt okej. De pratar förstås mest spanska och italienska så man hänger med så gott det går, de viktigaste bitarna tar de på engelska. De försöker åtminstone, iallafall emellanåt. Vår chef, Dave, kommer från Belgien, andre chef Pablo från Italien och hans tjej Renata från Slovakien. Internationellt så det skriker om det! Sedan har vi Akos från Ungern, som snart lämnar oss. Snyft. Han är den bästa av dem allihop :) Häromdagen fick vi även träffa Carlotta som varit på semester, var hon kommer ifrån är lite oklart.. Tror hon är mer spanjorska än italienare iallafall. Utöver det är det säsongsarbetare: Gloria från Italien som jobbat här två år (med några uppehåll), och Martina och Filippo, även de från Italien men de har säsongat europa världen runt typ. Och ifall ingen visste det, Italienare är JÄVLIGT högljudda och nojsiga när de väl kommer igång med en ordentlig diskussion sinsemellan. Vissa kvällar är man bara grymt nöjd över att få gå till vårt eget rum, där det är TYST. Så, ja det här är de la animación på Princess Hotels Maspalomas och Tabaiba. Har som sagt fått en jäkligt dålig start med receptionisterna, på flera sätt, så de struntar vi helt enkelt i om vi inte måste tala med dem. Som igår morse då vi inte hade haft varmvatten i duschen på ett dygn.. Kuuuul. Bartendrarna är duktigt roliga, dels de i vår ’egen’ restaurang men även de i de andra. Mycket trevliga :) Resten har vi väl inte hunnit ha så mycket kontakt med än.

Ja. Detta är nuläget. Jobbar som sagt mycket utomhus på dagarna, vilket innebär att jag ständigt är kladdig med sunscreen och därmed utsätter min stackars kropp för duschvatten flera gånger om dagen. Det går lixom inte att jobba i 30 grader annars.. På kvällarna börjar det blir kallare, börjar bli ’vinter’ ;) Dvs det kanske går ner till 20 grader om dagarna så småningom :p Vi bor rätt bra, nära till det viktigaste, har ett supermarket och två restauranger precis bredvid hotellet. Sedan är ju själva Maspalomas ’city’ på gångavstånd. Ska ta oss in till Playa del Inglés i helgen då vi båda är lediga. Försöker självklart få så mycket sol som möjligt då vi jobbar ute, vilket även börjar synas :D Fast fortfarande blir vi utmobbade så gott som alla dagar för att vi är så vita, haha. Hallååååå, om vi också bodde här året om och jobbade såhär något år så skulle vi förmodligen se ut som de, vi också. Men nu har vi bara varit här en vecka.. Satsar på att vara pepparkaka i januari!! Får väl se hur det går :)

<3


Will you ever look at me that way again

Jaa, nu kommer uppdatering!! :D

31 Oktober – Vi körde söderut kl 16, lite för sent för Frasses. Glass i Sundsvall, köttbullar i Tönnebro och plockade upp Katarina. Uppsala vid midnatt, några timmars slappande, bussen kl 3.

1 November – Flyg 7.00, Las Palmas cirka 14.30. Förvirring, ingen hjälp, bröt ihop. Otrevliga receptionister snäste åt oss när vi var lost, vilket slutade i tårar för min del. Efter en del virrande hittade vi äntligen två av ’de våra’ dvs Animacións, Martina och Akos. Fick äntligen middag, efter att inte ha ätit något vettigt sedan köttbullarna, dvs 24 timmar sedan. Därefter dråsade vi båda i säng.

2 November – Första arbetsdagen. Mest springa runt och se dum ut, skratta åt fula arbetskläder och dumma receptionister. Förvirringen var återigen total, då hotellet (hotellen) är enormt och man slarvar bort sig otroligt lätt. Vi somnade kl 1 av utmattning.

3 November – Första seriösa arbetsdagen! Så här ser alltså mina dagar ut på ett ungefär:

11.00 – 12.00 – Beachvolley med Pablo och ett gäng karlar på 2m x 100kg. Försökte mest undvika att bli mosad av karlarna som kastade sig fram i sanden som ålar när bollen kom nära.

12.00 – 12.30 – Dart med Gloria och massa tyskar

12.30 – 13.00 – Coctailgame med Pablo och Filippo.

13 – 14 – LUNCH

14.00 – 15.00 – Lekar (Mini Club) med Gloria och några barn

15.00 – 16.00 – Vattenlekar med Gloria och lite fler barn

16 – 19.30 – LEDIGT

19.30 – 21.15 – Upplåsning av Tabaiba och Maspalomas (båda hotellen), Mini Disco

21.30 – 23.00 – Showtime, sköta ljud/ljus

Någon som vill byta? Inte jag ;)Lyckades självklart bränna mig lite i nyllet denna dag. Sedan hade vi även en liten övningssession för en av Animacións egna shower, Cats. Är det någon som kan tänka sig Emma i cats?!?!?! Med tajt kattdräkt och svans.. Hahahahaha!! Har försökt förklara att jag inte direkt kan röra mig särskilt graciöst eller kattlikt, men de lyssnar inte och ska med våld ha med oss båda ändå. Får se om de ångrar sig efter några dansövningar, med tanke på att jag är smidig som ett kylskåp. HUMOR!!

4 November – LEDIG! Packade äntligen upp väskorna som legat sedan vi kom, och hängde även på balkongen i solen med lite godis och min bok. Andrea jobbade denna dag, så kvällen ägnade jag åt att se på film, först blev det Aladdin, sedan Wall-E. När Andrea slutat joinade hon mig och vi såg på Horton Hears a Who. Mycket givande filmer allihop ;) Sedan blev det nassa.

5 November – LEDIGA båda två! Sov läääänge, sedan blev det att traska igenom Maspalomas för att undersöka området vi bor i. Inte särskilt spännande ärligt talat, men vi fick inköpt varsina par flipflops (för jobbet, hehe) och sedan blev det vräkmiddag med oxfilé och bakad potatis. Efterrätten bestod självklart av Banana Split ;) Sedan blev det hem och nassa inför en ny arbetsdag.

6-8 November – Jobb hela helgen. Fredagen var Andrea ledig så då fick jag hänga i Mini Club med Filippo. Var typ tre barn, ett ville bara ha ansiktsmålning så det fick Filippo sköta, de andra två såg på A Bug’s Life på den enorma tv:n som finns i lekrummet. Lördagen och söndagen var som alla andra dagar, inget nytt, förutom att vi på söndagen hamnade på att byta rum pga av något misstag som gjorts i receptionen. Plötsligt gillar jag dem ännu sämre, wonder why.. Fick byta två gånger eftersom de bara gjorde fel, till slut fick vi ett nytt rum och efter att ha packat upp lite var det dags att duscha för att hinna till restaurangen för middag. Det var våra lediga timmar den kvällen.. Just det, på söndagen hade vi även vårt första Mini Disco. Vilket gick på skit. Det är allt ni behöver veta, haha. Bättre lycka nästa gång.. :p Nytt försök på torsdag!

9 November – Jobbade först två timmar i Mini Club, därefter skulle vi spela spel utomhus med barnen men eftersom det är bytesdag (dvs folk åker hem och kommer) så hade vi inga barn. Fick plocka ihop en julgran istället, haha. Sedan en timmes utelek med en av ungarna som hellre lekte ensam med oss än sina föräldrar ;) Då vi gick på ledigt kollade vi först mailen eftersom jag väntar på att få min hemtenta (omtenta i ekonomin) men det hade jag icket, så då gick vi till närmaste supermarket och inhandlade massa godis, kakor och pepsi (eftersom de inte har cola, MORR) innan vi gick tillbaka till rummet och florrade lite.


Did you ever really know me at all

Inget internet - Ingen uppdatering.

Ska leta upp internetcafe imorn sa kommer det kanske!

Har det asfint. PUSS

RSS 2.0