All night long

Mjaha, då var man tillbaka i finaste Galway igen då. Känns riktigt, RIKTIGT bra, men samtidigt lite konstigt nu när man under två veckor har haft djuren och familjen omkring sig nästan konstant.. Känns ovant med tystnaden och att vara alldeles ensam igen. I rummet iallafall, haha!

Klockan närmar sig 14, och jag är stressad i hela kroppen. Varför vet jag inte, då jag trots allt inte ska jobba förrän kl 18! Har sovit över tolv timmar, är lite seg i huvudet. Borde gå ner till Dunnes och handla lite mat och sånt, men jag orkar inte.. Har inte packat upp väskorna än heller (förutom det viktigaste jag behövde igår - min tandborste) så jag skulle behöva ta tag i det. Om inte annat så jag har något att klä på mig när jag ska gå på jobb! Tror inte Vanessa skulle bli glad om jag kom ner i pyjamas :p

Så, vad har hänt sen sist då.. Nå igår var det ju resedag. Lyckades boka flygbiljett från Åland vilket gjorde att jag slapp åka redan i torsdags kväll med båt och buss. Så mamma körde mig till första flyget aptidigt, insåg när hon åkt att jag glömt min kudde och började grina som ett litet barn, haha. Till saken hör att jag ALLTID har med mig egen kudde, vart jag än reser. Och jag har ju haft en annan kudde här tidigare, som jag tog med nu till ön för att byta till min EGNA som jag rotade fram i förrådet där jag har alla mina grejer efter flytten.. Därför blev det plötsligt jobbigt att inse att jag glömt den. Kan ju inte sova utan min egna kudde.. Anyhow - flyget till Arlanda gick snabbt och bra, fick checka in på nästa flyg direkt då jag kom fram. Efter det blev det lite frukost på Arlanda, inhandlande av godis och vatten, sedan bar det av igen. Då jag landade i Dublin var det solsken och 20 grader varmt, riktigt skönt! Behövde bara vänta ca 20 min innan bussen gick, så allt var smidigt som fan. Fick även mess av älskade mamma att hon skickat min kudde på posten direkt, så nu behöver jag bara vänta en vecka :D

Hade tänkt sova på bussen, men utan kudde eller ens min halsduk så gick det inte. Sen kom en mamma med två barn och de satt alla på olika säten, så mamman satte sig bredvid mig och spenderade bussresan med att hänga över det främre och bakre sätet för att nojsa med ungarna. SUCK. Väl framme i Galway var det fortfarande fint väder (chock!) och jag gick in på Snoozles för att meddela att jag var tillbaka :) Möttes av otroligt glada Vanessa och Shane, de frågade om allt och till slut måste jag säga stopp - vi tar det imorn - för jag ville bara hem till sängen, hehe. Såg på schemat att jag jobbar 18-23 idag (mjukstart som Shane kallade det) och imorgon har jag kvällspasset. Det fanns inget schema för kommande vecka, vilket Shane förklarade med att det bara kommer att vara han och jag kvar då, haha! Börjar två nya i veckan, men det är ju vi som måste jobba de 'vanliga' passen och träna in de nya i vilket fall. Kommer bli en lååång vecka.. Hoho.

Så det var resan. Så vad har jag gjort under min två veckors semester då? Ja jisses. Inte vilat iallafall! Förra gången var jag stressad hela tiden då det var examen, sista helgen med klassen, flytten ner osv osv. Och sen när jag äntligen hade några dagar på ön så var ingen i familjen hemma ändå.. Vilket gjorde att jag var lätt missnöjd med Ålandsvistelsen då jag väl kom tillbaka till Galway. Så denna gång hade jag enbart planerat att umgås med familjen, träffa mormor osv. Inget annat. Men det räckte nog till!

Det började med ett dygn i Åbo med min styvfar+bröder och en flickvän, eftersom det var dop för två tvillingflickor. Sömnbrist så det heter duga, men det var fint att spendera tid med den manliga delen av familjen (även om det var trist att varken mamma eller syster kunde vara med) och de små flickorna var alldeles underbara. Jättekul att träffa flickornas mamma igen, då vi tidigare oftast träffats under tråkiga omständigheter så som begravningar osv. Efter det lilla äventyret var jag slut som artist, det tar på att åka så många timmar färja och bil och vara social då man inte sovit. Klippte ÄNTLIGEN av mig håret dagen efter, som jag längtat! Kändes lite konstigt först då jag nu varit långhårig så länge, men nu känner jag mig mer än någonsin som 'riktiga' Emma :)
Därefter har dagarna spenderats åt ärenden på stan, familjemiddagar och systerhäng. Förra fredagen drog jag fram telefonen (då jag äntligen kände att jag ville och orkade umgås med lite vänner) så blev det lite kalasande ute i skogen. Hur trevligt som helst! Kvällen började med kräftskiva tillsammans med familjen, så man var ju lite på gång redan då :) Festade halva natten med vänner jag inte träffat på väldigt länge (än mindre verkligen umgåtts med) och trasslade till det lite igen. Haha. Hur fantastiskt som helst! Jag och syster tog oss inte hem tillbaka till stan förrän på lördagen vid 15tiden. Därefter blev det pizza och sedan spenderade jag resten av helgen på soffan :) Denna vecka har jag haft lite läkarbesök och sånt, inhandlat det sista jag ville ha med till Galway och rotat igenom förrådet där jag har mitt bohag så jag skulle få med lite sånt jag har saknat. Och självklart spenderat sista tiden med familjen. Var även hos mormor, gjorde en liten beställning så vi får se vad det blir :) Har också varit till Morfar och pratat åtminstone fyra gånger, så nu känns det okej igen.

Det var mina två semesterveckor. Känner mig tröttare än någonsin haha, behöver nog lite semester nu efter detta ;) Nej men det har varit fint. Gjorde det jag ville och kände för, hade velat träffa flera vänner men vissa gånger fanns det helt enkelt inte tid och som jag gjort klart för innan så har jag SLUTAT med att sitta och messa/ringa alla när jag kommer dit då det oftast bara blir besvikelse efter det ändå. Som förra gången. De flesta visste att jag var på Åland nu - lät man ändå bli att höra av sig så är det inte min förlust. Jag är nöjd med all tid jag fick spendera med familjen och jag har alltid tyckt det varit skit att man själv måste höra av sig så fort man kommer till ön 'bara för att jag själv har valt att bo någon annanstans'. The phone works both ways. Yep. Men slutnojsat om det, man vet vilka som är ens riktiga vänner när det kommer till kritan, men ni får gärna protestera om ni inte håller med! Punkt.

Självklart trasslade jag som sagt till det lite igen (så där som jag brukar) men denna gång var det inte i närheten av så illa som det blev förra gången. Nu slutade det rätt bra och det känns okej iallafall. Livet går vidare, man får vara glad åt de stunder man får :) Och det är jag, verkligen.

Nåja, nu borde jag försöka krypa till duschen. Fast nu är det någon annan där.. Får vänta en liten stund. Har tydligen flyttat in en till kille nu, så numera är det jag och FYRA killar som delar hus :D Men han här sista verkar rätt okej, bara bott här några dagar (och igår var jag minst sagt osocial) så vi märker väl. Vi har även fått en ny tv, en ENORM flatscreen, hur härligt som helst! Nu kan man börjar kolla på film 'på riktigt' hehe :)

Jeje, lite update har ni fått. Hade endast igång laptopen en gång under veckorna på Åland, och det var för att lägga in foton från kameran, utöver det har jag typ kollat FB och mailen en gång per dag. Därav min inaktivitet :) Blir som sagt mycket jobb fr.o.m måndag då det bara kommer vara jag och chefen, men jag ska nog börja uppdatera igen bara jag kommer igång med Galwaylivet igen!

Puss.

I could really use a wish right now

Saker jag har lärt mig/insett under veckan som gått:

*Mitt rum är inte stort nog att dela med någon. Inte ens min bästaste bästa vän, det är alldeles för litet och jag är för territorial när det kommer till MINA grejer och MITT rum. Försökte iallafall dela med mig lite, men någon vidare värd var jag nog inte.. Förlåt hun! :p

*Jag har nog blivit rätt 'pimpinett' och petig sedan jag blev housemate. Skyller på husreglerna!

*Catherine är verkligen bara 19. Och naiv som få. Jag måste lära mig hålla käften för allt jag säger tycks kunna vridas till precis som hon tycker. Nämnde jag att hon skällde ut idiot-nattvakten efter att jag berättat åt henne och Vanessa att han skällt ut mig? INTE OKEJ.

*Lakrisalshottar är otroligt gott. Framförallt när man lagat dem själv och intar dem med fantastiskt sällskap :)

*Jag älskar verkligen mitt jobb. Riktigt på riktigt. Och tur är väl det, annars hade man ju blivit galen vissa gånger..

*Jag vill inte flytta från Galway. Inte idag, inte imorgon, inte nästa månad. Ska bli jäkligt skönt att komma iväg på semester till Åland, men det är mest för att jag vill vara med min familj - Mormor inberäknat.

*En bok fick mig att inse saker om mig själv som jag inte visste. Låter konstigt, det var inte ens något annat än en fiction-bok, men oj så mycket klarhet jag fick i vissa saker. Tänk att jag hittade en bok bland billioner - som beskriver mig i detalj? Kanske borde låta de i min närhet läsa, så kanske vissa förstår lite mer...

*Det är stora fysiska svårigheter med att rida piggy-back på någon som är närmre 2m lång. Framförallt då man själv knappt är över 160cm högre än havet.. Kanske lägger in en bild på eländet någon dag. Jävligt roligt hade vi iallafall!

*Grabbarna jag hänger med här är fantastiskt roliga. Okej, det visste jag redan. Men att få mig och min hun att ligga och fnittra och skratta i timmar EFTER att vi sagt hej då till dem - det är oslagbart!

______________________________________________________________________________________

Ja, jag måste säga att jag gillar läget just nu. Skarpt! Jobbade alltså som en gris efter att jag varit sjuk - grymt skönt! Härliga gäster hade vi också, och morgnarna var lugna under hela Race Week :p Själv deltog jag inte i festligheterna en enda kväll, men lika bra var nog det.

Sedan kom min finaste hun förra söndagen! Såå härligt, dagarna hon var här bestod av massa god mat (delvis på restaurang och delvis hemkört, ett under att någon lagar mat i denna stad när de kan komma med maten till dörren..), lite festande, massa skratt och godisätande. Härliga tider! Kändes lite kort, speciellt då jag jobbade en av kvällarna och jag hade velat hinna mer, men tid har vi och Galway finns ju kvar. Jag med för den delen :) Grymt säger jag!

Därefter har jag nu jobbat sedan i fredags då hon åkte hemåt igen. Helgen har gått fort som fasen, idag med då det var KAOS under frukosten.. Jisses. Men jag överlevde det också :) Som sagt, älskar verkligen mitt jobb och vi har haft några alldeles fantastiska gäster under helgen så det känns bara bra ändå!

Just nu håller jag på tvättar lite, har precis sett senaste avsnittet av True Blood (aaaah, addiction) så när jag laddat om tvättmaskinen ska jag reda upp i mitt rum. Bara Louie är hemma så jag kan rusta på som jag vill, de andra grabbarna kommer väl förr eller senare. Tror på senare :) Imorgon jobbar jag sent skift, NAJS, sedan har jag morgonpasset på onsdag så jag kan packa och inhandla det sista på eftermiddagen. Hämtade ut min bussbiljett idag för torsdag morgon, känns lite konstigt att veta att jag inom några dagar kommer att vara på Åland igen!! Mest för att förra gången jag åkte härifrån bodde jag ju på Snoozles, så det var bara att packa ihop alla tillhörigheter innan jag for, nu har jag ju mitt rum kvar och det kommer se likadant ut med mina grejer när jag kommer tillbaka hit.. Ganska skön känsla måste jag säga :)

Fick ingen sömn inatt vilket jag hade behövt då jag slutade kl 23 igår och började 7.30 idag.. Men jag sov några timmar ikväll efter jobbet så nu är jag okej igen. Sömnbristen berodde inte på annat än att tankarna flög runt som jag vet inte vad, tror jag har lite grejer jag måste ta tag i nu när jag kommer till ön. Bland annat har jag insett att jag nog inte alls har accepterat att Morfar inte längre finns. Hur gör man det? Jag har faktiskt ingen aning. Men jag kan inte gå runt och bryta ihop varje gång jag tänker på det heller. Behöver nog ett långt samtal med honom, eller ja, JAG behöver prata, så mycket svar lär jag ju inte få.. Nåja. Allt det får ordna sig i helgen, då jag får träffa familjen och kramas med Mormor. Då blir nog allt bra.

Dags att ta tag i resten av oredan, ska försöka få upp de få bilder det blev då Ann var här, var endast vår hysteriska utekväll som hamnade i kameran, och mycket foton blev det inte :) Men något fult ska jag väl kunna bjuda på!

Puss. <3

RSS 2.0