Sonja Alden - Du får inte

Detta är det enda jag tänker säga om saken, resten får bli som det blir.

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Men du får ta den tid du behöver
För att förstå vad är det du vill
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Och så att allting som vi lovade
Oss själva, kan få gro

Du får inte andas på min panna
Och inte få mig falla mer
Om du inte sen kan stå för
All den oreda du ger
Och du får inte röra vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre
Än att du gör allt emot mig snart

Du får ta den tid du behöver
(För att förstå vad det är du vill)
Vad är det du vill?
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
(Så att två själar kan få ro)
Och så att allting som vi lovade
Oss själva (kan få gro)

Du får ta den tid du behöver
För att förstå vad det är du vill
(Vad är det du vill?)
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Och så att allting som vi lovade
Oss själva (kan få gro)

Och du får inte röra vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre
Än att du gör allt emot mig snart

Home sweet home.. Eller?

Ja, om någon nu inte fattat det, så är jag alltså på Åland. Den lilla ön där jag är född och uppväxt. Hade höga förväntningar på att komma tillbaka, men det föll platt ganska snabbt. Det är nog bara att inse, detta är inte mitt hem mera. 'Home is where my heart is'. Och just nu är mitt hjärta i Övik.. Jag är en gäst här, inkvarterad i mina föräldrars hus. Jag har ingen bil, ingen lägenhet, ingenting. Men kanske, kanske jag har hittat en anledning att komma tillbaka hit..

Nå lite uppdatering behövs väl. Ifall det intresserar någon!
Julfesten var väl det sista, den var jättekul! Nästan hela klassen var med, de flesta var fulla och glada, och vi hade massor med god julmat :) Helt underbart!! Sen när vi skulle på krog tröttnade jag ganska fort, men man kan inte ha kul jämt :) Huvudsaken är att julfesten vad skitkul, och jag är nöjd.
Sista dagarna i skolan var det projekt som gällde, vi fick mycket gjort. Jag fick mina grejer bokade, så jag var väldigt nöjd. Sedan blev det då dags att säga hej då till alla, kändes superkonstigt, man är så van att ha dessa människor omkring sig hela tiden. Och på torsdagsmorgonen tog jag mina väskor och traskade iväg till bussen, för att återigen påbörja den dagslånga resan ner till Åland.

Nu har jag då varit här i över en vecka. De första fyra dagarna sov jag mest, hade ingen ork till något, när jag äntligen kunde slappna av från skolarbete osv. Skönt! Efter det har jag också sovit massor, men jag har åtminstone stigit upp vid 1tiden varje dag :p

Julen är över, och lika glad är jag för det. Det var en mysig jul, julafton spenderades med familjen, massa god mat och fina julklappar. Fick massa bra grejer, tur att man får bil med hem, annars skulle jag inte få med hälften :) Det var riktigt härligt med andra ord! Juldagen ville jag till arken, eftersom det är första året jag slipper in dit på juldagen, förra året var jag ju sjukskriven.. Men, då har ingen tid, ork, eller lust att fara ut. Så, jag gjorde något jag aldrig hade gjort för ett år sedan, jag drog på mig min klänning (inköpt för juldagen speciellt) och sminkade mig, sedan fick brorsan köra mig till arken. Jag for dit själv! Och hade riktigt, riktigt roligt! Träffade D nästan direkt, sedan rullade det på, hade folk att prata med vart jag än vände mig, vi groggade och shottade lite och vid kvart över 2 tyckte jag att det räckte, så jag hämtade jackan i garderoben och tänkte traska hemåt. Eller ja, iallafall till bibban för att beställa taxi :p Var riktigt nöjd när jag kom ut, jag var bitter och inåtvänd när jag for hemifrån, och kom ut två timmar före stängning, väldigt nöjd.

Jag hann inte långt, faktiskt bara runt hörnet och tända en cigg, så såg jag K. Pinsamt, först. Visste inte riktigt vad jag skulle göra.. Men efter mycket om och men började vi prata. Och jag försökte allt för att hålla tårarna tillbaka. Mest för att jag var glad. Gladare än jag varit på mycket länge! När vi sa hej då, och han gick, var hela min värld upp och ner. Och det kommer den nog att vara ett tag. Men, det betydde mycket, alltihop, vad som än händer. Jag fick känna något jag inte känt på länge, något jag trodde att jag inte kunde känna längre. Och det var värt det, även om allt kanske faller ihop redan när jag åker hem igen. Så, det var det.

Nu sitter jag här i shorts, linne och mjukistofflor, och njuter av att vara ledig! Eller ja, håller på skriver lite på projekthelvetet, men det funkar iallafall. Funderar på att gå ner och duscha innan middagen, så man åtminstone har gjort det, ifall det blir något kul sen senare ikväll. Borde väl passa på när man åker hem om en vecka igen! Ja, det får nog bli så. Nu har jag iallafall uppdaterat lite.

God fortsättning :)

Let it snow let it snow let it snow

Så har det då återigen gått nästan en vecka. Har bara varit i skolan halva dagar, oftast för att vi haft eget projektarbete och därför har jag inte sett någon anledning till att sitta där och glo, när jag kunnat ta sovmorgon och jobbat med det på kvällarna istället. Idag tog jag sovmorgon för att jag mådde fruktansvärt illa hela natten och morgonen, tvingade mig till skolan efter lunch eftersom jag skulle hålla två föredrag på engelskan, men det slutade med att allt tog så lång tid att några får göra det imorn. Så jag höll inte mina idag iallafall, gör det hellre imorgon, då jag kanske slipper stå och kallsvettas och kämpa för att alla stå på benen..
Efter skolan drog jag och Andrea en sväng på stan, målet var att inhandla de sista julklapparna. Men först var det en sväng via Zid's för återkontroll av tatueringen, och Pulver sa att den såg riktigt bra ut :) Dvs jag har skött mig och smort in den med bepanthen 150 gånger per dag.. Nu får det bli vanlig hudlotion i fortsättningen, det kladdar inte av sig på allt iallafall. Ska in en sväng igen efter nyår, då ska han fixa till två linjer som inte hade synts så bra då när den var ny och jag bara blödde. Passade på att ta upp mitt nästa projekt, och ja, det blir att fixa det samtidigt ;) Fast alltså ja, jag får kanske tid först i februari eller så, men han skulle iallafall börja skissa redan. This is such a drug for me.
Anyway, fick sedan alla julklappar inhandlade, känner mig nöjd! Ska snart paketera in de sista :) Köpte även en ny laddning med 5 böcker av isfolket-serien, så jag har lite att läsa igen. När jag kom hem slappade jag en stund, men somnade. Nu har jag diskat, lagat matlådor att frysa in och bakat kakor som jag ska ta med till skolan imorgon, vi ska nämligen fika på engelskan eftersom det är sista gången.. Har dock inte smakat på kakorna, så jag hoppas de går att äta.

Imorgon är det fredag ja. Hade tänkt festa till det lite, men jag funderar på att ta hemmakväll. Var meningen att jag skulle baka lussebullar ikväll, men självklart hade de slut på saffran på hemköp, och jag orkade inte gå upp till ica. Så, planen är att göra det imorgon, vill även laga kola, har aldrig försökt mig på det förut. Så, när jag grisat i köket igen så kommer jag behöva dammsuga osv, och då kan jag lika gärna ägna kvällen åt sånt.
På lördag har vi klassjulfest, så då kommer det bli partaj så det räcker och blir över. Jag och Cissi ska laga julskinka, så får väl se om det blir imorgon eller på lördag förmiddag, eftersom vi ska träffas på 12an redan 13.30 på lördag. Klockan 14 är det tydligen Luciatåg, så meningen är att vi bara ska samla ihop maten, ställa in allt i kylarna, sedan gå och se Lucia och efter det gå tillbaka och äta julbord :) Och efter det lär man väl förmodligen bli kvar där gissar jag. På kvällen lutar det nog åt Liquid. Kommer bli en lååång lördag :p Men det är det värt, sedan kommer det ju dröja till januari innan det blir någe festande med klassen igen! Blir säkert jättekul.

Det har fortfarande snöat och snöat. Vädret är så konstigt, ena dagen är det -4 grader, andra dagen är det plötsligt -11. Helt galet kallt emellanåt alltså! Och ändå kommer det att bli värre. Och när vi ska på resan upp till Jukkasjärvi osv, så kan det vara upp till -40 grader! Jag kommer dö. Blir nog att fara på mellandagsrea och köpa utebyxor och så. Annars kommer jag inte att överleva.

Nåja. Har inte så mycket nytt att berätta. Har bränt så satans med pengar att det svider på kontot. Nej så illa är det väl inte.. Vi var och handlade igår, Lina, Andrea, jag och Haley förstås. Det blev först en sväng till öb, och sen willys. Kom hem med matvaror och sånt för nästan 800kr!! Galet! MEN, nu har jag frysen helt fullproppad, och skafferiet är också något välfyllt. Detta innebär att jag inte kommer behöva handla mat på ett bra tag, och framförallt känns det bra att veta att frysen kommer vara full när jag kommer hem igen efter nyår. Härligt.

Nej nu ska jag rota fram en burk att lägga kakorna i, slå in julklapaprna och sedan krypa ner under täcket och se på Jordan. Imorgon är en ny dag, och jag har en hel del att göra!
Natti natt

All I want for christmas is you.

Så har då ytterligare en vecka gått. Jag fattar fortfarande inte hur det kan gå så snabbt. Jag menar, det känns som om det bara var förra veckan jag packade grejer i lägenheten i Mariehamn, nervös över hur det skulle se ut i Övik, hur skolan skulle vara och hur allt skulle funka. Ändå sitter jag här nu, med knappt två veckors skola kvar innan jag åker till Åland över jul och nyår! Helt galet.

Veckan har varit som de flesta. Förutom att jag grejat på projektet en hel del. Känner mig lite duktig ändå, börjar få lite kontroll över hela alltihop, så förhoppningsvis kanske jag klarar min del. Utan alltför mycket hjälp från resten av gruppen alltså.. Annars är det ganska mycket utöver det på gång i skolan just nu, eftersom det är sista veckorna med lärarledda lektioner denna termin, så alla ämnen ska avklaras så vi kan få betyg osv. Jobbigt. Känner verkligen att jag har tappat gnistan lite, och att jag alltid är så trött gör inte saken bättre. Jag gör vad jag kan iallafall, huvudsaken är att jag blir godkänd i allting! Emellanåt funderar jag på om det kanske hade passat mig bättre att ha blivit kvar på Rosa lite längre, och tagit studerandet lite längre fram. Fast då kanske jag aldrig hade kommit mig för att plugga igen, och jag hade inte fixat att vara på Rosa heller hur länge som helst. Men jag saknar det livet, varannan vecka ledigt, på jobbet var det kul för det mesta och jag tjänade massa pengar. Varför tröttnar jag så fort på allting? Varför kan jag inte bara tänka att wow, jag gillar denna utbildning, nu ska jag göra allt för att avklara den så bra som möjligt? Det är ju så med allting. Jag tycker det är kul och att jag verkligen vill göra det, sedan tappar jag gnistan lite och till slut orkar jag inte ens bry mig om det mer. Så långt har det ju inte gått nu, jag trivs fortfarande, och efter att jag fått spendera några veckor på Åland och pausa från både Övik och skolan så borde jag kunna ta nya tag i januari igen! Men jag är rädd för att det ska bli så. Och jag vet inte hur jag ska låta bli att hamna i den situationen heller, eftersom det oftast blir så, vad jag än sysslar med. Suck.

Nå nu ska detta inte bli ett negativt inlägg, för särskilt negativ är jag inte. Trött, men inte negativ :) I fredags var jag med Andrea på julklappsshopping i stan. Lyckades nog hålla oss igång några timmar iallafall! Spenderade nog över en tusenlapp, men inte fan blev det några julklappar.. Bara grejer åt mig själv!! Började med Clas Ohlsson där jag införskaffade mig två nya skärbrädor, kom på att man nog behöver fler än en. Sedan blev det två klänningar på det, så nu är jag garderad inför jul och nyår :) Andrea köpte en röd slips åt Robert, som vi var igenom 5 (?) butiker för att få tag i :p Sedan måste jag ju bara köpa ett halsband + ett par örhängen som skulle passa till den ena klänningen som har rött i sig, så det blev ett besök på Glitter. Slutligen hämtade vi ut mitt paket med vinterstövlarna jag beställt från Ellos, och sedan var det dags att säga hej då så Andrea skulle hinna med allt som behövde göras innan julsittningen. Jag gick inte på den, eftersom jag kände att jag inte riktigt hade råd.. Viktigare att kunna köpa grejer till mig själv ;) Eller inte. Men iallafall, när hont raskat iväg släpade jag in mina kassar på Hemköp för att inhandla middag. Var kul att traska hem sen, med massa tunga kassar och den otympliga Ellos-påsen utan handtag. Men det gick. Belönade mig själv med klyftpotatis och stekta kotletter med rosépepparsås till middag :) Såg på tv halva natten, kunde inte sova.

Igår var det lördag, och hör och häpna, Emma steg upp klockan 9!! Har aldrig hänt förut, att jag gjort det frivilligt när jag varit ledig. Drog på mig kläder lite halvt i sömnen, packade ryggsäcken och kvart före 10 lufsade jag iväg upp till Lina dä. Hade nämligen åtagit mig uppdraget att busa med Haley ett dygn, så Lina kunde åka upp till Ume och gå på Peter Jöback konsert :) Var så seg i huvudet när jag kom dit, så jag satt mest och stirrade på henne och Haley första timmen, haha. Lina åkte iväg vid 14, sedan var det bara jag och Haley. Dagen gick ganska fort ändå, vi lekte, såg på tv, åt osv. Natten blev lite längre, eftersom hon vaknade med jämna mellanrum och det är inte det lättaste att försöka dela säng med en 1½åring som inte vill sova :p Men det gick riktigt bra. Var något segt att krypa ur sängen när alarmet ringde vid halv 9 imorse, men det gick. Lina kom hem när Haley just vaknat från sin efter-lunch-nap och skulle äta mellanmål, så det passade bra. Pratade lite skit en timme kanske, sen traskade jag hemåt. Var ganska skönt att slänga sig platt på sängen en stund då kan jag lova :)

Så, resten av dagen har jag bara fixat och donat. Tänkte först sova när jag kom hem, har som sagt inte blivit många timmar sömn denna helg, men jag höll mig vaken. Redde upp lite i lägenheten, sedan lagade jag middag. När jag ätit slängde jag mig framför tvn (och datorn) ett tag och slappade, sedan tog jag itu med tvätten. Så emellan maskinbytena så har jag nu diskat och grejat på projektet :) Känner mig ganska nöjd faktiskt! Behöver dammsuga igen, men det blir efter onsdag, får då ska jag baka lussebullar, och då blir det ändå massa mjöl överallt :p Så, nu har jag fixat en hel del på projektet och svarat på diverse mail, snart ska jag gå och starta om torktumlarna, sedan blir det att krypa ner här igen med lite cola och toast med skagenröra :p Det har jag förtjänat efter att ha varit duktig hela helgen, istället för att bara ha sovit bort den! :D

Jag är iallafall nöjd. Ska pröva mina nya mjukisbyxor som jag fick av Lina, så härligt material att det inte är sant! Och som sagt, krypa ner med cola och toast. Är nöjd med mina prestationer angående projektet, och nu tänker jag inte lägga tankarna på mer skolarbete ikväll. Ska bara njuuuuta :) Blir tillräckligt intensivt med skolarbete denna kommande vecka i vilket fall, och första dagarna på veckan därefter. Sedan tänker jag ta jullov! Visst, jag kommer fortfarande få kämpa med arbetet över julen och så, men inte på samma sätt. Det första jag tänker göra när jag kommer till Åland är att sova. Sova sova sova. Fast första dagen har jag förstås tandläkartid, och ska möta upp mina nya hyresgäster så dom får skriva på kontraktet.. Men efter det :D Ska bli härligt. I need a break!

Peace out

RSS 2.0