Senaste veckan

Måndag 22/9 2008 och Tisdag 23/9 2008
Hände ingenting särskilt. På måndagen började vi med kulturgeografi, vilket innebar att vi satt några timmar och lekte med Google Earth och gjorde test på Sveriges geografi. Kul. Sedan hade vi spanska på eftermiddagen. På tisdagen hade vi sista 'teoretiska' lektionera i Social Kompetens, sedan spanska igen. Utöver det gjorde jag knappast något speciellt.

Onsdag 24/9 2008
Vi hade Soc Komp 9-16, och hela dagen gck ut på några övningar om intryck av varandra i princip. Hela klassen satt i en ring så man kunde se alla. Första övningen var att man fick ett papper där man skulle skriva sitt namn högst upp, sedan skicka det till personen på vänster sida. Därefter skulle pappren skickas runt, och man skulle skriva med 3 ord, de första intryck man fått av personen vars namn stod högst upp. Snacka om att det var svinjobbigt när man väntade på att få sitt eget tillbaka.. Jag menar, folk kan ju tro vad som helst av en, och jag är ju inte den mest roliga när jag är ny. Anyway, när jag fick mitt papper tillbaka var jag lite förvånad. I princip alla hade skrivit att jag var reserverad, blyg och tystlåten. På vissa ställen stod det även att jag var lugn. Känns ju verkligen inte som jag, men jag måste erkänna att jag nog säkert kan uppfattas så vid förta mötet, och det var ju det vi skulle skriva.
Nästa övning fick vi ett nytt papper, nästan likadant, fast denna gång skulle man skriva 3 intryck man har av personen IDAG. Alltså efter att vi gått i samma klass nästan 4 veckor. Fick en klump i magen när mitt papper nästan var tillbaka hos mig. Jag menar, vem tycker inte det är jobbigt när man ska bli 'utpekad' att vara på ett visst sätt? Vågade knappt titta på pappret först, men oj så glad jag blev! Alla hade skrivit att jag är glad, snäll, social, öppen och utåtriktad. Många hade även fått in bakningen och mitt umgänge med raggare på några hörn :) Jag bara smajlade för mig själv, flera hade skrivit att jag är go och mysig och trevlig osv.. Fick världens boost, kände mig superglad. Kunnig och bestämd fanns också med. Och det mest förvånande var att fler än hälften skrivit att jag är tuff. Tuff? Det var det enda som förbryllade mig något. Efter detta hade vi lunch, och jag gick runt och var mer glad än någonsin. Vilket folk påpekade :)
Sista övningen bestod av att man fick en 'klasslista' på alla i klassen, där man skulle skriva ner tre saker man gillar med den personen, plus en grej som personen kan utveckla. Försök göra det med 26 personer som du knappt hunnit lära känna riktigt! Var skitsvårt. Speciellt eftersom vi på torsdagen innan fick två nya tjejer till klassen, som jag knappt hunnit uppfatta vad hette.. Men jag gjorde mitt bästa. Prövningen kom då man skulle upp och prata med alla, och berätta det man skrivit face-to-face. Jobbigt!! Men det gick bra det också. De flesta är ju snälla och trevliga så det var inte så svårt att säga sånt. Det svåra var ju att lyssna och ta in det andra sa. Fast det dom flesta sa var att jag är så snäll och glad hela tiden så andra blir på bättre humör, en tjej sa t.o.m att mitt leende smittar av sig så det inte går att vara på dåligt humör om jag skrattar :D Snacka om superboost!! Speciellt när det kommer från de i klassen som man inte pratat med lika mycket som med andra. Det var bara några som hade nånting jag kan utveckla på sina papper, och då sa dom att det bara var att jag borde prata mer (!!!) på lektionerna! Folk tycker tydligen att jag är FÖR TYST på lektionstid och borde ta för mig mer. T.o.m Ingemar sa att jag ska speak up mera, för att jag har ledaregenskaper och verkligen borde ta för mig och visa det mer. Jag var lite chockad måste jag erkänna, i högstadiet och på yrkes var jag en av dem som behövde tystas ner allt som oftast, och nu när jag verkligen har lugnat ner mig (iallafall på lektionstid..) så tycker folk att jag är för tyst! Haha. Lite kul. Det var en bra dag med andra ord :) Kände mig på jättebra humör när vi vandrade hemåt, men jisses så trött man var. Tar på när man gör såna övningar.. Men det var väldigt intressant och lärorikt. Lärde mig mycket, både om mig själv och de andra i klassen. Super! Nu undrar ni nog varför jag skrev så jättemycket om detta, men jag måste bara skryta lite om vad de i klassen tycker om mig ;) Och självklart för att boosta mig själv lite! Men som sagt var det ganska tungt för hjärnan och kroppen att ta in allt, så vid klassmiddagen på O'Learys på kvällen var de flesta slitna. Käkade hamburgare, drack breezer och en smirnoff, sedan tackade vi för oss och gick hem för att sova. Tror inte det var alltför många från klassen som faktiskt stannade där hela kvällen..

Torsdag 25/9 2008
Dagen bestod bara av presentationer inom klassen, då vi skulle hålla 'föredrag' om antingen en särskild upplevelse eller ett intresse. Mitt skulle inte vara förrän på fredagen, så jag spenderade kvällen åt att fixa det. Hände inte särskilt mycket annat :)

Fredag 26/9 2008 - Premiärfest på kåren!
Denna dag bestod som sagt även den av presentationer, när jag höll min babblade jag i princip bara på så att det skulle gå undan så snabbt som möjligt. Höll inte riktigt tiden, skulle vara mellan 10 och 15 minuter, och jag pratade väl i 17. Oh well. Det gick ändå! När vi slutat för dagen, var det hem och fixa som gällde. Elin meddelade att hon inte skulle följa med på kvällen eftersom hon inte mådde bra, så jag hörde med Andrea vad hon hade för planer. Hon och hennes pojkvän skulle förfesta hos henne (en våning upp) så jag blev tillsagd att droppa in när jag var klar för kalas. Jag sov en timme eftersom vi hade slutat lite tidigare, och därför blev jag lite sen med matlagning osv. När jag äntligen var fixad och så, var klockan vid 21, men när jag kom upp till Andrea fick jag se att dom inte heller riktigt var klara :) Några av Roberts (Andreas pojkvän) vänner kom också och joinde, och vid 23 lallade vi upp till Kårhuset. Hade druckit mer än tillräckligt innan vi lämnade lägenheten, men det slank ner en hel del till på festen. Var skitkul, vi dansade, snackade skit och hade allmänt trevligt. Var inte många från klassen, men det var massa musikmakare, socionomer, sjuksyrror och spanissar bland annat, så det var inte direkt brist på folk! Vid 2 rullade jag hemåt, tog en bra stund trots att det normalt går på 5 minuter.. Shit happens. Stupade i säng efter att ha utnyttjat sms-funktionen på min telefon lite fel..

Lördag 27/9 2008
Vaknade tidigt, och mådde som jag förtjänade. Skulle gärna skyllt på magsjuka denna dag också, haha. Låg och var lidande hela dagen. Till kvällen vaknade jag dock lite till liv, och lyckades krypa i duschen. Gick till Kebab House och hämtade hem en pizza, svängde även in via Hemmakväll för att få lite cola också. Vid halv 1 på natten undrade Elin om jag vill komma ner en stund, så jag drog på mig lite kläder och gick ner. Vi såg på p.s I love you, en film som jag velat se ett tag. Sedan käkade vi lite toast med skagenröra och såg på Time-Out. Vid 4 fick vi ge upp, och jag gick hem till mig för att hinna sova lite.

Söndag 28/9 2008
Idag är det då söndag. Vaknade redan vid 12, men lamade till 14 då jag äntligen gick och duschade så Elin och jag skulle kunna gå och handla till Ica innan 16. På Ica träffade vi Melinda och ett gäng musikmakare, och de skrattade lite åt att jag handlade så mycket :p Jag är en dålig student, jag handlar alltid massa mat. Jag kan inte leva bara på nudlar.. Fast i fortsättningen lär jag får göra det eftersom mit studiestöd/bostadsbidrag knappt kommer räcka till både hyra, telefonräkning OCH mat. Snork. Oh well, fick studielånet beviljat, så jag får börja nalla på det den dag det krisar.
Middagen idag bestod av lax och potatis, hade tänkt fixa vursting söndagsmiddag, men när jag kom hem och såg röran i lägenheten igen tappade jag motivationen till det. När jag packat upp mina matvaror, åkte ipoden igång i stereon, på hög volym. Började med att vika ihop och lägga in alla rena kläder i skåpt, de kläder jag alltså tvättade FÖRRA söndagen, sedan tog jag itu med allt skit som låg över hela golvet. Slutligen var det dags för diskberget, vilket inte var en särskilt kul upplevelse. Men oj vad duktig jag kände mig sen :) Efter att jag käkat middag, slappade jag i fåtöljen en stund med kinderägg och cola :P Naajs. Sedan lagade jag lite ris och strimlad lövbiff med champinjoner i grädde. Portionerade ut det i två matlådor, varav ena ska med till skolan imorn. Är så bra egentligen att vi måste ta med egen lunch, det ger mig motivation till att laga ordentlig mat, både till middagar och bara för lunch, och jag har även börjat äta frukt alla dagar. Nu har jag spenderat några timmar åt att uppdatera denna blogg, så nu får ni förbanna hålla tillgodo ett tag!! :)

Denna vecka kommer bli ganska vanlig, kommer dock kännas lite långt eftersom vi på fredag kväll åker med buss ner till Arlanda, för att flyga till Mallorca på lördag morgon!! :D Ska bli så herligt, så herligt :D Men mer om det kommer sen :p Har även bokat tid nu (äntligen) till nästa tattoo. D day är 25 november, så jag vill ha pengar i födelsedagspresent och julklapp!! Kommer bli en ganska dyr jävel, eftersom den blir större än de jag redan har.. Men det känns great att det äntligen blir av nu, måste börja beta av dem så jag börjar få de jag vill ha på plats :)

Nu ska jag se till att jag har allting jag behöver i väskan till imorgon, sedan försöka sova lite. Går 9-17 imorgon, så det blir ganska lång dag, även om vi har lunch mellan 12 och 14 så orkar man ju inte gå någonstans så man blir ändå sittande i skolan.. Men, med datorn och bra sällskap funkar det också :) Talk to ya later. Much later.. Haha. Puss!
P.s Ja just det ja, är ju faktiskt äntligen svensk nu! Iallafall på låtsas. Fick mitt nya svenska personnummer på posten, så nu kan jag hyra film när jag vill! D.s

Mera mera..

Måndag 15/9 2008
Dagen började trevligt med att vi fick våra nya datorer vi ska ha under åren i skolan. Riktigt najs, men jag gillar ändå min 'gamla' bättre.. Nå man ska väl inte klaga när man plötsligt har tre lappisar :P Efter att vi fått datorerna hade vi 'hål' fram till klockan 14 då vi skulle börja med spanska. Mina visdomständer har börjat bråka igen, och efter att ha försökt äta lunch (fick ge upp) tog jag värktabletter och kröp under täcket. Kunde knappt öppna munnen, än mindre prata eller äta. Hade så fruktansvärt ont, så jag valde att bli hemma. Om jag hade vetat hur helgen skulle bli hade jag inte missat spanskan. Halvsov resten av dagen, förmodligen tack vare värktabletterna. Lagom till kvällen piggnade jag i, var hungrig eftersom jag inte ätit något på dagen. Lagade gryta, lite större mängd så jag kunde frysa in. Åt en banan medan jag lagade mat, det gick bra. Försökte mig även på lite gryta, men det ville inte gå utan att det kändes som om käken skulle gå sönder. Lagade även en Lembötekaka när jag ändå höll på och stökade i köket, men inte heller det ville riktigt gå att äta. Fick veta att vi inte skulle börja förrän klockan 14 följande dag, så jag stannade uppe lite längre än vanligt och redde upp i köket.

Tisdag 16/9 2008
Hade som sagt endast spanska på schemat, från 14-17. Fast vi slutade väl ungefär en halvtimme tidigare.. Blev lite shopping efter skolan, najs. Inget häftigt dock, mest leggings, underkläder och sånt jag behövde. På kvällen ville jag ha godis eftersom det slutat göra ont i munnen, så jag gick till Hemmakväll som ligger på andra sidan huset. Tänkte samtidigt hyra film, men det fick jag inte. Eftersom inte var svensk!! Jag trodde jag skulle avlida. Inte hyra film för att man inte är svensk? Hade ju legitimation och allt, men nej. Fånigt. Väldigt fånigt. Så jag köpte bara godiset och en cola och fick se mig överkörd ännu en gång, bara för att jag inte hade svensk legitimation/personnummer. Suck. Somnade ganska lätt, var riktigt trött trots sovmorgonen.

Onsdag 17/9 2008
Var helt slut när jag vaknade, kände mig totalt uttömd på energi. Masade mig ändå upp, och kom till skolan. Tog med Lembötekakan eftersom jag inte direkt kommer att äta den själv, så jag tänkte se om de i klassen var intresserade. Hade bakat med mjölkfritt margarin eftersom varken Elin eller Melinda kan äta mjölkprodukter. Vi fick sluta två timmar tidigare än vanligt, så då passade jag på att fråga om någon ville ha kaka. Det tog inte länge innan den var slut, och jag fick massor med beröm. Var ett suveränt sätt att bli vän med alla i klassen ;) Haha nej men seriöst, det var visst uppskattat, och jag fick lova att baka åt klassen flera gånger. Kändes bra, nu när jag inte har massa kakhungriga grannar längre, som jag hade i Mariehamn :) Nu när bakningslusten äntligen kommit tillbaka, så vill jag ju gärna kunna baka utan att behöva slänga hälften sen för att jag inte äter upp det själv! Så det är bra att de i klassen vill ha. Efter skolan orkade jag knappt laga mat, och efter det gick jag och sov. Var så otroligt trött..

Torsdag 18/9 2008
Vanlig skoldag, sög åt mig alla snälla komplimanger jag fick för min bakning dagen innan :) Mådde halvkonstigt hela dagen, var jättetrött och hade ingen matlust alls. Efter skolan lagade jag bara nudlar till middag, sedan sov jag igen. Vaknade mitt i natten och fick springa till badrummet.. Hann med många vändor innan klockan blev 8.15, och jag kunde ringa Ingemar och säga att jag nog inte skulle komma till skolan. Har ingen aning om var det kom ifrån, men jag hade dragit på mig en sjujävla magsjuka.

Fredag 19/9 2008
Vid 11 på morgonen lugnade kroppen ner sig så mycket att jag fick sova några timmar, men det började på eftermiddagen igen när jag vaknade. Suck. Sov till och från hela kvällen och natten. Var hungrig och utpumpad som få.

Lördag 20/9 2008
Låg halvt utslagen i sängen hela dagen, behövde inte ta lika många vändor till badrummet, och fram emot kvällen behövde jag inte rusa dit fler gånger. Förutom när jag blev kissnödig förstås :p Var fruktansvärt hungrig, och lyckades äntligen få i mig en banan, och under natten lyckades jag truga ner en joggis också. Sov som en stock resten av natten.

Söndag 21/9 2008
Vaknade vid 11, och var piggare än någonsin. Var jättehungrig så jag lagade två mackor, och dom gick ner utan problem! Mådde inte det minsta illa mer, så jag redde upp i lägenheten, tvättade 4 maskiner skitiga kläder och bakade morotssemlor. Hade verkligen energi till tusen, och försökte utnyttja det hela dagen med att städa och fixa. Bäddade rent i sängen (känns som det behövs när man legat sjuk) och njöt när jag kröp ner i de nytvättade lakanen på kvällen. Somnade tvärt, och sov riktigt djupt.

Fortsatt uppdatering :)

Måndag 8/9 2008
Elins födelsedag :D Efter skolan var det bara att fara hem och vila en stund, vid 18 gick jag ner till Elin eftersom vi skulle och äta födelsedagsmiddag med hennes bror, han skulle ju komma och hämta bilen då. Det blev på en kinesisk restaurang, supergott! När vi ätit klart skulle Daniel (hennes bror) åka hem igen, men han skjutsade oss till bowlinghallen för det var så vi skulle spendera kvällen på Elins dag. Min present var att bjuda henne på det :P Det var jättekul att bowla, trots att jag blev totalt ägd. Men, det var trots allt hennes födelsedag, och jag har inte bowlat på evigheter, så jag bjöd på det ;) Var en rolig dag/kväll, förhoppningsvis tyckte Elin inte att det var en alldeles kass födelsedag :)

Tisdag 9/9 2008 och Onsdag 10/9 2008
Kvällarna spenderades med att tvätta, reda upp lite i lägenheten och skruva ihop mitt nya skrivbord. Skulle varit och sett på hockey (alt. fotboll) på onsdagskvällen, men jag orkade verkligen inte. Började äntligen känna att jag kanske hör hemma här, så jag var totalt slut, både i kropp och hjärna. Umgänget bestod av lite Elin, men mest höll jag mig för mig själv. Behövde det.. På onsdagskvällen packade jag övernattningsväska och försökte få lite sömn.

Torsdag 11/9 2008
9.20 på morgonen (något försenat) bar det iväg med buss från busstationen. Ändstationen var Norrfällsviken, så det var där vi hamnade. Bussen var full av turismare, både ettor och tvåor. Vi i ettan skulle dela stugor med tvåor, så att alla skulle 'tvingas' lära känna varandra. Alla som känner mig vet att jag absolut avskyr att bli ihopföst med människor jag inte känner, och behöva låtsas att jag tycker det är roligt. En annan sak är det om jag själv vill det, men även då känns det lite jobbigt. Anyway, dagen gick långsamt, det var kallt och vi fick sitta och lyssna på tvåornas presentationer om var de haft praktiken under våren. Hade varit intressant, om vissa tog det hela någorlunda seriöst. Till middag fick vi tacos nere på restaurangen Fiskefänget. Var supergott, men jag hade helst sluppit resten. Så vi proppade i oss, och satt och var bittra över att vi var fast där. Blev lite bättre när Ingemar (vår lärare) drog fram gitarren och sjöng lite, efter det drog vi upp till våra stugor och hämtade spriten. Hade med en halv flaska razz.. Kvällen skulle spenderas med lekar i konferenshuset, så vi satt där allihopa i en stor ring och hade allsång. Jag var trött, grinig och ville verkligen inte vara där. När de började leka, drog jag och Elin upp till 'hennes' stuga. Och öppnade flaskan. Vi hade en egen liten fest, och efter ett tag joinade både Ida och Lina. Blandvattnet tog slut snabbt, så Elins kompis kom till undsättning efter mycket om och men. Stackarn bor i Kramfors så det tog väl typ en timme för honom att köra. Men han kom, vi fick vår cola, chips och choklad, och vi fortsatte kalasa någon timme. Rullade till min stuga vid 12, 1 (?) tiden och somnade som en gris, de jag delade stuga med sov redan som stockar när jag ramlade in..

Fredag 12/9 2008
Vaknade rätt bakis, men det gick. Vi kämpade oss igenom ytterligare några presentationer, sedan blev det lunch. Efter det skulle vi på promenad genom skogen till vattnet eller någe sånt, och vid det laget var jag totalt fed up med alltihop. Hade gärna lagt mig ner och skrikit, om det inte vore för Elin som drog mig i armen och höll mig stående. Jag var supernegativ, hade krappis och ville bara hem till min säng. Och kallt var det. Blä! Var överlycklig när vi äntligen fick gå ombord på bussen klockan 15, och åkte tillbaka till centrum. Vi gick hem via och slängde in grejerna i lägenheterna, sedan traskade vi till Kebab House som är precis på andra sidan gatan, och där blev det pizza. Mums! Efter det gick jag hem och sov någon timme. Fredagskvällen spenderades i sängen, orkade inte göra något överhuvudtaget.

Lördag 13/9 2008 och Söndag 14/9 2008
Var helt slut, orkade inte träffa någon på hela helgen. Spenderade dagarna till att reda upp i lägenheten, packade äntligen upp alla lådor, och fick allting på plats som jag ville ha det. Kvällarna bestod av godis och film, och mentala förberedelser inför den första 'riktiga' skolveckan som skulle komma.

Uppdatering

Okej, ja, jag vet att jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera. Fått klagomål från flera håll att bloggen stannat av, så nu gör jag ett försök att ta igen lite. Blir eventuellt råddigt och förvirrat, men jag ger det ett försök iallafall. Får väl börja där jag slutade, dvs för två veckor sedan..

Fredag, 5/9 2008 - Lekar och Finsittning
Ja, denna dag började då som sagt 12, med lekar i Örnparken. Jag hörde till lag röd, även om jag själv inte var särskilt aktiv i lekarna. Jag var trött, det är väl allt jag kan skylla på.. Anyway, vårt lag vann flera tävlingar, och vi kom tvåa i andra. Vid ett drog jag, Caroline och Jessica på lunch. Det blev indisk buffe, aldrig prövat, men det var helt okej. Vid två var vi tillbaka vid kårhuset, drastiskt manfall, själv drog jag vid halv tre. Då var det hem och duscha som gällde.
Vid 18tiden kom Elin upp till mig, jag var inte riktigt klar än så vi delade på badrummet medan vi fixade oss. Tog inte länge innan Andrea, Lina och Ida också hittade till mig, var meningen att vi skulle förfesta hos Andrea men eftersom vi inte var klara så blev det att vi tryckte ihop oss i röran hos mig. Vi blandade lite groggar, middagen skulle börja redan 19. men det skadar ju inte att vara lite förberedd.. Det hann slinka ner några stycken samtidigt som vi fixade det sista, och strax innan 19 trallade fem halvt berusade tjejer upp mot O'Learys. Så var det då dags för middag. Det var kyckling med potatis, yum! Snapsvisorna kom titt som tätt, och glasen var aldrig tomma. Det var en skitkul kväll, hade verkligen roligt och lärde känna dels de flesta i klassen, men även folk från andra klasser och program. Vid halv 2 på natten gav Elin och jag upp, vi traskade ner till Max för lite nattmat. Det var också gott. Mindre smart av oss däremot, att promenera dit i högklackat, på fyllan, mitt i natten. Vi 'hittade' inte något övergångsställe så vi gick rätt igenom rondellen, vilket resulterade i nerlerade stövlar och förmodligen flera nära döden-upplevelser med arga bilister.. Oh well. Fram kom vi, fick mat, och sen snubblade vi hemåt igen. Rasade i säng, mätt och glad.

Lördag 6/9 2008 - Pirates och knäppisar
Lördagen började segt segt segt. Låg förmodligen bara på sängen och var lidande. På kvällen bestämde Elin och jag att vi skulle se på film, så jag tog min godislåda under armen och gick hela långa vägen ner för trappan till första våningen och Elins lägenhet :) På schemat stod Pirates, ettan? Den gick på tv, så det passade oss utmärkt. Under andra halvan av filmen började några av Elins vänner ringa, de ville ha skjuts till stan. Så, efter att filmen var slut, satte vi oss i Elins brors bil (som hon hade lånat några dagar) och körde mot Gullänget (?) där hennes kompisar väntade. Vi fick ta två vändor för de fick inte plats i bilen allihop, samtidigt. Efter att alla var på samma plats inne i centrum, följde vi med dem på stan ett varv. Helt galna typer hon känner alltså! Fick mig att sakna vissa personer där hemma, de påminde mycket om flera av er :) Elins presentation av mig var lika kul varje gång, 'det här är Emma, hon är från Åland', efter det var reaktionen alltid 'men heej, Åland, vad coolt, där har dom ju tax free och skit!' och så hade man nya vänner :P Jag slutar aldrig förundras över folks vänlighet när de hör att man kommer från Åland, haha. Nåja, efter att vi lallat runt ett tag, drog vi via Max för killarna skulle ha mat. Efter det körde vi hem dem, och for slutligen själva hem för att sova lite. Konstaterade när vi gick från bilen att det var svinkallt, bara någon plusgrad, och man kände att det nog är dags att använda vinterjacka om man ska ut och springa på nätterna. Vi bestämde att ta shoppingrunda på söndagen, var båda nyfikna på att se utbudet på ÖB, Jysk osv. Så vart det hej och gonatt.

Söndag 7/9 2008 - Shoppingdag!
Eftersom Elins bror Daniel skulle hämta sin bil på måndagen, tänkte vi utnyttja den sista dagen och fara till butikerna lite längre bort. Så vi tog ut pengar, och brummade iväg. Cirka 20 minuters bilväg bort ligger ÖB, Jysk, Rusta och Coop Forum. Brände en hel del pengar, men fick hem en massa behövligt! Bland annat ett dataskrivbord jag hittade på Jysk, för 500kr. Jepp, och det är jättestort med massa utrymme för böcker, filmer och allt annat skräp jag har i lägenheten. Blev även en hel del annat, massa grejer som behövdes till lägenheten, som disktorkställ, dammsugare osv. Sedan blev det massa införskaffande av matvaror på Coop, och efter det var det dags att åka hemåt igen. Väl tillbaka tog det en stund att lasta ur bilen, framförallt när delarna till skrivbordet skulle in.. Stora och otympliga, något krångliga att hålla i och bära, så det blev mycket garv innan grejerna lyckades baxas in i lägenheten. När bilen var tömd, var det dags för en stunds vila. När jag vaknat till liv igen, vid 18tiden, traskade jag ner till Elin med tortillas och kryddmixen. Kände mig superlat medan hon stekte köttfärsen och hackade grönsakerna, men samtidigt var det skönt att slippa laga mat själv för en kväll :) När det var klart högg vi in, och damn vad vi åt! Gick ner hur mycket som helst, så när vi var klara visste jag inte hur jag skulle orka gå upp för trappan till mig igen. Så vi halvslappade på hennes soffa ett bra tag, slökollade på tv och snackade skit, sedan gav vi upp för kvällen och jag gick upp till mig och somnade som en gris. Hade varit en suverän helg, men samtidigt väldigt uttröttande, och faktum var ju att 'riktiga' skolan skulle börja på måndagen. Sov tungt och djupt, för första gången sedan jag flyttade in.

Höga kusten - min nya kärlek

Ja, det är bara att konstatera. Jag är förälskad. I Övik :)
Gårdagen började tråkigt, det regnade när jag gick mot busstationen där vi skulle bli hämtade av vår egen buss, inför dagens utflykt. Vi fick vänta cirka 20 minuter, förmodligen var det någon som var sen till skolan, där bussen skulle hämta upp dem som bor närmare den först. Jag bor nästan bredvid busstationen, så jag kände att jag hellre gick dit än till skolan dit det tar 20 minuter att gå.
Nå anyway, efter att vi stått och huttrat ett tag kom alltså bussen. Vi lastade in oss allihop, tror vi var runt 50 personer allt som allt, och så började resan mot Höga Kusten-bron. Ulla, utbildningsrepresentanten, stod och pratade en hel del i mikrofonen, men jag var så trött att jag somnade lite till och från. Är inte särskilt bra på att koncentrera mig när jag sitter instängd i en buss.. Uppe vid bron fick vi gå ut och kika lite, samtidigt som vi fikade med lite kaffe (jag drack en trip) och en munk. Det hade precis börjat regna ganska ordentligt, så vi var inte där alltför länge. Sedan fortsatte vi bussresan runt vid kusten, Ulla berättade och berättade, visade var Tomas Ledin har sitt sommarställe, var Foppas golfbana är osv. Jag sov mesta delen av turen, var ett sådant skitväder ute så ingen var vaken särskilt mycket. Vi skulle avsluta dagen med lite bergsklättring på Skule (?) berget, men eftersom det spöregnade var det lixom ingen idé. Vi parkerade bussen vid bergets fot i vilket fall, och käkade lunchen vi hade med. Ulla bestämde att vi bokar in klättringen en anna dag, när det är sol, så vi får testa på det iallafall. Sedan åkte vi hem igen.
Väl hemma hann jag vila en timme, sedan var det dags för duschen och Varma Koppen till middag. Trallade iväg mot kårhuset vid 19, då barrundan började. Var en väldigt trevlig kväll, men jag drack bara en breezer på varje ställe, vilket inte blev så mycket eftersom vi bara var till tre barer. Förstår inte hur resten av gänget orkar dricka så mycket varje kväll, jag är fortfarande helt slut efter flytten hit, har knappt hunnit vänja mig vid att jag är här och går i skola. Traskade hemåt vid halv 12, såg på tv en stund och slocknade som en gris.

Idag började skolan först vid 10, mötte upp med Elin som bor på första våningen. Halvvägs sprang vi på Kalle, enda killen i vår klass. På dagens schema stod det workshops med musikmakarna, ingen visste riktigt vad det innebar. Vi fick dela upp oss i två grupper, sedan satt vi och lyssnade på lärarna som berättade för oss om det andra programmet (musikmakarna alltså) och så fick vi säga vad vi hette och varför vi går denna utbildning. Det tog en timme. Sedan satt vi i turism och pratade med Bengt, våran 'rektor', i en timme till. Vi gick igenom hösten/vinterns schema och så, bestämde t.ex. när vi kan ta 'jullov', så vi som har ganska lång väg kan boka resor osv i förväg. Vi pratade även lite om resan till Mallis, men vi ska få mer info om det sen. Nästa veckas torsdag ska vi åka till Ulvsön (?) och övernatta i några stugor. Ska bli lite kul ändå, nu när man börjat lära känna folk litegrann. Även om jag fortfarande har riktigt svårt med namn..
Efter de två timmarna i skolan, tog jag och Elin ett varv på stan. Hon letade klänning till morgondagens sittning, medans jag letade tillbehör till min egen. Efter någon timme gav vi upp, Elin hade köpt hårfärg och jag själv hade köpt väggpluppar och en diskborste. Väldigt givande shopping! Men det var trevligt.
Efter att ha sovit en timme igen, petade jag i mig några mackor, sedan mötte jag upp med Elin och Andrea vid 18.30. Dags för vinbrännboll! När vi kom fram var vi redan mosiga, tog en stund att promenera. Elin var med och spelade en stund, jag och Andrea lekte cheerleaders och tittade på. Folket på planen drack och drack, vi andra orkade inte så mycket mer än att titta på, haha. Tog några bilder, men de blev inte så bra. Om man tittar noga så ser man vilka enorma dunkar med alkohol de hade med sig. Det var dock inte vin, snarare starksprit blandat med saft. Lika bra att man inte drack något. Vi tröttnade vid halv 9, så jag, Andrea och Elin gick först via Sibylla för lite korv, sedan till filmuthyrningen här bredvid för att köpa lite godis. Nu sitter jag här i min fåtölj igen, med lite godis och cola. Mums.

Har försökt ladda upp bilder, men det vill inte funka, så jag lägger dem på bilddagboken istället för den som är intresserad..

Imorgon har vi endast lite lekar på schemat, och de börjar först klockan 12 på dagen. Lär inte hålla på särskilt länge, så efter det tänkte jag (äntligen) fixa bankkonto, telefonnummer och bli svensk, dvs skaffa svenskt personnummer. Måste faktiskt få tummen ur och fixa det. Ska även jaga rätt på ett diadem iallafall till kvällen. Har för kort lugg nu för att kunna tupera bak den.. Sedan blir det att packa ihop alla grejor och gå upp till Andrea med Elin. Vi bestämde nämligen att vi kör lite förfest hos henne innan middagen, så vi kan hjälpas åt att fixa varandras hår och sånt. Sedan blir det finsittning! Ska bli trevligt. Måste verkligen försöka ta lite fler foton då, har nte fotat nånting före ikväll vid brännbollen. Jag vet, jag är dååliig. Nu ska jag fortsätta se på Dukes of Hazzard, och försöka rota fram klänningen och det jag ska ha imorgon kväll. Uppdaterar igen sen när jag orkar.

Jag tänker på dig ibland, och jag får fortfarande fjärilar i magen. Önskar jag kunde utrota dem..

I love it I love it I love it

Okej, jag måste erkänna, jag hade grymt mycket fördomar gentemot Norrland när jag visste att jag skulle flytta hit. De där vanliga, om att det är snö hela tiden, skitkallt och alla kör snöskoter och springer runt med yllemössor och gummistövlar. Typ. Men oj vad snabbt det har ändrat.. Jag måste säga att även om jag bara varit här några dagar, så håller jag på och blir förälskad. Visst, det är bra mycket kyligare än hemma, och ja, det har regnat hela dagen. Men oj så roligt vi har!! Hade inte trott att jag skulle kunna komma in i studentlivet här, och så snabbt. Jag var orolig för att jag skulle bli lite outsider, blyg som jag är när jag inte känner mig riktigt hemma eller lärt känna folk än. Håller ju förstås inte särskilt länge, det kan ju de som känner mig intyga, men ändå. Jag var helt förberedd på att vantrivas, och jag har varit på min vakt ifall allt skulle gå på skit så jag fick flytta hem. Men, jag älskar detta. Än så länge åtminstone. Jag har jättekul, jag trivs i själva staden och med människorna. Jag kanske äntligen har hittat min plats? Vem hade kunnat tro att det skulle bli i Norrland..

Igår var det ju lära känna-kväll på kårhuset. Men trött och slut som jag var, slocknade jag så fort jag stängt av datorn, och sov till 20. Då var det lite sent att göra något mer, så jag lagade lite middag (spaghetti med köttbullar, måste ju börja vänja mig vid att vara fattig student...) och sedan sov jag igen. Var så trött så trött, har tydligen väldigt mycket sömn att ta igen efter förra veckan och helgens flytt. Lite tråkigt att jag missade första insparkskalaset, men det fortsätter ju hela veckan.

Idag har vi spenderat hela dagen med att berätta om oss själva inför klassen. Igår gjorde vi 'vapensköldar', där vi skrev upp om oss själva, vad vi heter, kommer ifrån, intressen, viktiga personer/händelser i våra liv osv. Var ganska intressant övning, har nog aldrig gjort en sådan sak så noggrant förut. Så idag var det då dags att ställa oss upp inför klassen och berätta alltihop. Meningen var väl att det skulle bli personligt, att vi skulle 'sänka våra fasader', som Ingemar (vår lärare) kallar det. Flera tjejer berättade om traumatiska händelser i sitt liv, vissa om olyckor de varit med om, vilka fysiska men de har fått som följd osv. Två tjejer grät när de berättade om sina liv. Jag tänkte bara att oj, vad bra man haft det egentligen.. Det kändes ganska plain då att berätta om de händelser och personer som påverkat ens eget liv. Däremot höjde några på ögonbrynen då jag berättade om mitt intresse att umgås med raggare och åka gamla jänkare, haha. De ansåg att jag inte alls såg ut som en sådan tjej. Och visst, det gör jag inte, men det betyder inte att jag gör sånt ändå :)
Efter att alla berättat om sig själva, skrev vi ihop en lista på klassregler. Meningen är väl att man ska hålla dem sen, så vi i klassen håller ihop.
Vi slutade 16, så då var det bara att fara hem och käka lite middag. 18.45 träffades vi vid kårhuset, Andrea och jag gick dit tillsammans eftersom vi bor i samma hus, hon bor en trappa upp. Vid 19.00 drog vi ner till beachvolleyplanen ett litet gäng, och så började de spela. Inte jag, är inte mycket för beachvolley, framförallt inte när det regnar. Plus att handleden ju har strejkat ett litet tag igen, och volley känns inte som det bästa att göra då. Men det var roligt ändå, jag fick heja på dom från min klass! Efter volleyn gick vi tillbaka till Kåren, där det blev lite kalasande. Själv drack jag bara två smirre, räckte väldigt bra en tisdag. Blev övertalad att anmäla mig till sittningen på fredag, så jag antar att det bara är att bita ihop och överleva kvällen. Är ju inte direkt den som är bekväm med att äta inför folk, men det ska gå. Robban, en av snubbarna i STUNG (studentföreningen) lovade att jag får sitta med några av mina klasskompisar, så kanske det går lite bättre.
Vi pratade även med några tjejer från spa, och några killar från andra program, bland annat media och musik. Det var supertrevligt! Även om det inte var så mycket folk där, de flesta hade ju festat ganska ordentligt redan går kväll.. Men, vi har som sagt utflykt imorgon, så då är jag gärna lite i skick. Kommer förmodligen att få promenera och klättra i en massa berg och så. Men det blir nog kul! Vad som är roligare är att det blir BARRUNDA imorgon!!! Wohoo! Blir säkert skitkul, speciellt nu när man börjar lära känna folk litegrann. Vi börjar 10 på torsdag och ska ha workshops med de andra programmen i byggnaden hela dagen då, så det ska man väl klara ändå. På torsdag kväll ska det ju sen vara vinbrännboll, så man får sig ju en återställare då, haha..
Har även fått lite planer för helgen redan, inte dåligt för en blygis :) På fredag är det då middagssittning på O'Learys, vilket säkert kan bli ett minne. Trots att det kommer bli lite jobbigt med maten.. Men vad gör man inte för gruppen! Kommer vara mycket program, så man lär vara där hela kvällen. Ska ju vara klädd i klänning, så jag tänkte att jag kör på raggarstuket, så får de se den sidan av mig som de inte riktigt tror på.. Tss. På lördag blev jag medbjuden av en klasskompis på lite kalas. Ser fram emot det också, hon är nämligen från Övik, så då får jag träffa lite 'lokalt' folk. Även om vi har några såna i klassen, så blir det kul att få umgås med lite fler utanför skolan.

Nu orkar jag inte skriva mer, ska som sagt ut på hiking imorgon, vilket verkligen inte är min grej, och sen har jag knappt två timmar till middag och dusch innan barrundan.. Känner mig sliten bara jag tänker på det, haha. Bara att känna sig välkommen till studentlivet antar jag!

Skål!

Första skoldagen

Jepp, då är det avklarat. Vaknade vid 8 av hamrande utanför fönstret. Det negativa med en splitterny lägenhet, själva lägenheten är ju klar, men resten av huset håller de fortfarande på och grejar med. Kul. Lite roligt är det dock att hissen kommer att vara precis utanför min ytterdörr. Inte för att jag kommer använda den, SÅ lat är jag faktiskt inte!
Skulle vara i skolan först 10, men det tar ju en stund att gå så planen var att gå hemifrån halv 10. Tog en dusch, stängde av kranen medans jag geggade in håret, och när jag satte på vattnet igen var det iskallt! Ja, iskallt. Och det blev ingen förändring hur jag än försökte, inte ens i handfatet lyckades jag få lite varmare vatten. Kul. Blev att skölja ur håret så fort som möjligt, och springa ur badrummet och slänga på mig morgonrocken. Frös så jag huttrade ordentligt. Bra början på dagen med andra ord. Insåg då jag klätt på mig att jag började bli lite sen, så det var bara att skippa frukosten, slänga ner en macka och två nektariner i väskan och gå iväg. Mötte en annan tjej halvvägs, som skulle till samma skola som mig, men hon skulle börja Inköp. Så vi slog följe resten av vägen, plötsligt var vi 15 personer som slöt upp strax före skolan. Även där håller dom på bygger om, kommer bli jättefint när det är klart.
I min klass är vi 24 personer, en kille, resten tjejer. Våra lärare är jättetrevliga, så jag tror detta kan bli bra. Fick schemat fram till mitten av januari, ser riktigt bra ut. Eller vad säger ni om Mallorca vecka 41? Och på onsdag blir det utflykt till Höga Kusten, nästa torsdag blir det resa i Kustbandet via Ulvön. Det ser även ut som om jag lyckas få två veckors jullov :) Men det blir ju eget arbete då, så jag får se om jag kommer hem. Några dagar blir det väl iallafall. Idag var även studentföreningen STUNG och hälsade på, vi fick 'schemat' för aktiviteterna denna vecka. Det är ju lite inspark och sådär, så man måste väl ta chansen att träffa lite folk.
Ikväll kl 18 är det lärakänna-kväll på kårhuset. Skulle helst gå och sova, men jag antar att det lönar sig att gå dit en sväng iallafall. Imorgon kväll blir det beachvolley, om inte vädret är dåligt för då blir det karaoke. På onsdag blir det barrunda (wohoo) så man kan ju fundera över hur folk kommer må på torsdag morgon.. Då blir det för övrigt vinbrännboll på kvällen, vilket tydligen är vanlig brännboll, fast med vindrickande för att göra det hela roligare. På fredag börjar aktiviteterna redan 12 på dagen, då det blir klasslekar i Örnparken och på stan. På kvällen är det sittning, finbjudning, men det är dresscode och man ska vara väldigt uppklädd, så det är inte så jättemånga som är på den idén..
Anyway, det kommer nog att bli en kul vecka. Men vi går i skola 9-16 alla dagar, så det blir lite tungt att sedan ha varje kväll bokad från 18,19-tiden för aktiviteter. Men, sova kan man göra när man är död!
Det blir säkert kul ikväll. Hoppas man träffar lite roligt folk. Konstaterade i helgen att det fnns en hel del ungdomsgäng häromkring. Dels är det massor med högstadieelever som ränner omkring, kommer med moppar och skateboards, dels finns det 'nyggeraggare' som kommer med trimmade bilar som låter fruktansvärt, och så finns det även riktiga raggare här i staden, som kör runt med jänkare. De sistnämnda blir jag gärna vän med!

Nå nu ska jag ta chansen att vila en halvtimme, innan det är dags att käka lite och sen gå till torget och kårhuset.
Skriver kanske efteråt, annars blir det någon annan dag. Beroende på hur mycket det blir att göra på dagarna..
Puss hej

RSS 2.0