Minnen.

Hittade denna i en gammal, glömd mapp. Det känns som den passar, efter grejer som hänt och samtal med min älskade syster. Har inte publicerats förut, och de flesta vet inte vad det handlar om. Det är okej. Jag vill bara att den ska finnas här, sen får ni tycka och tänka vad ni vill. Det är mina tankar, sanningen, och ibland är det bäst att vara ärlig, mot sig själv och andra.

Att glömma och förlåta är inte lätt

men med tiden blir det lättare

att sluta tänka på saker som hänt

Jag har klarat mig bra,

alltid varit stark och gömt undan

de känslor som ingen skulle våga se

Jag gick vidare


Plötsligt vräker du ur dig vackra ord

om en svunnen tid

som för att dölja alla de dåliga minnen

som kom senare

Som om såren du skar djupt i min själ

ska försvinna av dina ord

Det kommer aldrig att hända


Jag hoppas att du lider som vi gjorde

att du förstår vad du gjorde fel

Minnen falnar med tiden

och en dag kan jag kanske se de bra

framför de dåliga

När den dagen kommer

ska jag sluta känna hat


..men förlåter dig gör jag aldrig.


I'm better off without you

Yeah, onsdag idag. Varit hemma, min visdomstand tar kål på mig och jag ansåg inte att lektionerna vi skulle ha idag var riktigt värda att gå på. That's that. Har inte fått städat heller, så min hun får stå ut med skiten, haha. Nej men jag har fixat det värsta, har tvättid imorgon och ska dammsuga då också. Sedan ska hon nog klara att vara här några dagar :)

Har inte varit och tränat denna vecka, pga olika anledningar, vi börjar efter resan till jukkas istället. Dock har jag hållit mig från att äta godis, visst det är bara tre dagar, men det är tre dagar mer än vanligt! Har ätit frukt istället, våfflor och nu även lite nachochips :) Inte lika gott som Tostitos och Doritos, men det funkar. Även druckit lite cola men det är okej.

Vi har då alltså börjat med marknadsföring, som inte är det minsta intressant och kul. Kanske om vi bara haft Ingemar, då hade det nog varit okej, men njä.. Läraren vi har är ganska seg, så jag lyckas helt enkelt inte koncentrera mig och förstå vad han säger/menar. Jag tänker inte missa en enda lektion av det ändå, för även om jag inte fattat så har jag åtminstone hört det en gång, och kan fråga vänner efteråt vad han menar.

Min spritfria period kommer nog gå i stöpet redan denna helg, eftersom min älskade hun kommer imorgon och ska vara inneboende hela helgen :) Ska bli såå kul!! Har saknat henne som tusan, och efter vårt lilla samtal ikväll är jag ännu mer peppad att åka till Åland för vintercruisingen i mars! Har varit übernegativ till att åka ner sen jul/nyår, men nu känns det bättre igen. Tack vare min hun, vad kul vi ska ha!! Min älskade bejb.

Pratade i telefon med mor min i 20 minuter, vilket nog är rekord. Brukar ju inte funka så bra.. Men ja. Råkade försäga mig angående nya tattisarna, men det verkade vara lugnt. Däremot fick hon mig att sakna min gris så enormt mycket! Ska klia sönder den lilla lurven när jag kommer ner.. Så mycket ja hinner iallafall :)

Något annat vet jag inte nu. Min hun kommer som sagt imorn, det är allt som gäller just nu. Helgen blir som den blir, men roligt kommer vi ha i vilket fall!

Idioter finns det. Och puckon. Och folk som vägrar fatta. Men glad är jag, går med huvudet högt och hoppas att allt ska gå som jag vill i slutändan iallafall. Har underbara vänner (en hel del raringar i klassen också) och det är allt jag behöver. Tack för allting! Ibland är det skönt att bara veta att någon finns där, och det betyder mycket. Tack, ni som känner er träffade, ta åt er :)

Puss.

A little too not over you

Jag gillar söndagar. Jag vet inte varför, egentligen borde man vara uppstressad av vetskapen att man trots allt ska till skolan dagen efter och en ny vecka börjar. Men jag tycker om att vakna och känna att det är söndag, en hel dag jag kan ligga under täcket och inte behöva ta av pyjamasen/nattlinnet. Underbart!

Förra veckan hände inte så mycket, det var föreläsningar osv, var trött så jag halvsov ärligt talat igenom det mesta. På fredagen slutade vi tidigt efter att ha gått igenom kursstarten för marknadsföringen som börjar på riktigt imorgon. Då tog jag helg. Var och handlade det jag skulle behöva i matväg, plus godis, popcorn, chips och cola. Sedan gick jag hem, drog på pyjamasbrallorna och kröp ner under täcket. Och där har jag varit! Bojkottade allt vad umgänge och fester heter denna helg, och tog en helg endast för mig själv. Så jag har sovit, sett på filmer, ätit massa onyttigt och lekt med datorn. Såå skönt!! Har inte varit utanför dörren sedan i fredags, och det är alldeles underbart. Behövde ladda batterierna lite, och vara ensam. Ibland känns det bara som det blir så mycket med skolan och allt, att ha folk omkring en hela tiden. Så nu har jag haft min paus, och är redo att möta världen imorgon igen :)

Imorgon ja, då börjar allvaret. Är lite oroad inför marknadsföringen, men det borde nog gå bra bara jag kommer in i det. Vi kommer ju endast läsa det och engelska nu under våren, så kanske jag lyckas koncentrera mig på det ordentligt. Man kan ju hoppas iallafall! Får väl se vad det blir. Det SKA nämligen bli lite förändringar nu, och jag ska skärpa mig. Bland annat har jag bestämt mig för att jag endast ska äta godis på helgerna, vilket är enormt svårt. Ni som känner mig vet att jag i perioder kan äta godis alla dagar lixom.. Men nu ska det bli på helger endast. Måste försöka hålla mig själv hårt där!! Cola tänker jag vara lite lösare med, ifall jag krisar ihop så är det okej, men jag ska försöka dra ner på det också. Mycket frukt bara, så jag håller mitt sötsaksbehov i schack :) Ska även börja träna nu, på riktigt! Med början imorgon, även det. Nu ska jag få bort några kilon! Inte så många, men lite åtminstone, börjar känna mig alldeles slapp.. I somras var det alldeles lagom när jag jobbade, men nu när man bara sitter i skolan hela dagarna och festar på helgerna så lägger sig kilona lite lättare. Så nu är det dags att ta tag i det också. Wish me luck!

Jeje. Till helgen kommer min hun, så då får vi se vad det blir för bus :) Eller om det bara blir mys. Tar det om det kommer, tänker inte planera nånting nu redan. Det blir vad det blir, och vilket som blir nog bra!

Måste fortfarande storstäda, men viljan och orken har inte infunnit sig. Det kommer bli gjort tills min hun kommer, men om det blir imorgon eller onsdag natt vet jag inte. Har även bestämt hur jag ska fortsätta på min rygg nu, men jag har lovat mig själv att inte göra nånting mer förrän till hösten. Jag måste verkligen hålla det.. Dels för plånboken och dels för min hälsas skull. Tar på så mycket varje gång. Har även börjat leta praktikplats lite mer seriöst, jag håller tummarna på att få vara i Lynnwood/Seattle, för min andra familj vill att jag bor hos dem då, och det hade varit underbart.

Nu ska jag fixa min 'läxa' till imorgon, och skriva ihop bussgrejerna för jukkas. Kan inte fatta att vi åker dit om bara lite mer än en vecka.. Får se vad det blir av det riktigt!

Nå nu ger jag upp detta, har inget intressant att säga idag ändå. Försöker en annan dag!
Puss.

You can't play on broken strings

Yes, idag är det tisdag. Är förvirrad som tusan, hjärnan känns som om den är upp och ner, och så har det varit ett litet tag. Det är så mycket som hänt, på många sätt, och jag vet inte riktigt hur jag ska ta tag i vissa saker. Beror lite (väldigt lite) på att förra veckan var så konstig, jag var sjuk nästan hela veckan och bara låg hemma under täcket. Missade förstås ingenting i skolan ändå, men iallafall. Man hinner tänka alltför mycket när man ligger hemma under täcket, och när grejer händer utan att man hunnit tänka igenom det man tidigare hade i hjärnan, så blir allt ett enda jobbigt virrvarr. Så har dagarna sett ut, sedan i torsdags. Även om det mesta börjar bli lite bättre, så har jag fortfarande en orosklump i magen, som gäller D. Och den kommer nog inte gå bort förrän jag varit till Åland och träffat honom själv, fått krama honom och så. Sen finns det även en annan grej jag inte kan påverka, och det gäller förstås K.. Det gör så ont, jag vet inte vad jag ska säga, vad jag ska göra, för det är ändå inte någon mening med det. Även där skulle jag vilja stötta, krama, men jag får inte, kan inte..
Men, detta ska inte bara bli ett negativt inlägg, det har faktiskt hänt lite bra saker också. Eller ja, lite roligare om inte annat. Och det är värt mycket när allt annat känns fel!

- Jag skrev tentan i torsdags, och det gick relativt bra. Satt nästan 4 timmar, aldrig varit med om ett sådant prov.. Vi kommer få ut dem om någon vecka, så håll tummarna för att jag blir godkänd iallafall!

- Efter tentan i torsdags tatuerade jag mig igen. Det blev precis som jag ville, även om lite annorlunda från hur jag hade tänkt först, men det blev sååå fint! Kommer bli jättebra sen i framtiden när jag fixar resten. Nu ska min stackars kropp få vila från den smärtan till hösten iallafall.. Bild finns på bilddagboken, länk nere till höger under arkivet.

- Helgen vart i allmänhet lite halvt misslyckad, men med vänners hjälp så gjorde det ingenting. Bestämde iallafall på riktigt nu att det inte blir någon alkohol på ett tag. Är temafest på kåren 27 februari, 50-60tals tema, så då kanske det blir lite kalas. Annars ska jag hålla mig till vintercruisingen då jag kommer till Åland!

- Igår fick jag en suverän nyhet, min vän J har nämligen blivit pappa! Jag är så jätteglad för deras skull, även om jag inte kan säga att jag känner mamman ifråga.. J har jag känt nästan hela mitt liv, men senaste år har det inte blivit så mycket umgänge. Därför är jag så glad nu, att han blivit pappa, och att han vill att jag ska bli en del av hans värld igen. Det betyder att Emma ska få peta på bebis i mars :D Om det är okej med mamman förstås, tss..

- Idag fick jag ytterligare en supernyhet, min hun kommer hit nästa vecka! Ååååh, ingen kan förstå hur mycket jag saknar henne, och hur mycket jag verkligen behöver henne just nu.. Ska bli underbart att hon kommer och hälsar på lite :) I need it so badly.

Det var de bra nyheterna jag har just nu. De överväger för tillfället de dåliga, och jag hoppas det fortsätter så. Min trassliga hjärna får jag försöka reda ut på egen hand. Har åtminstone fått mina rör åtgärdade nu, efter att de i fredags frös för ANDRA GÅNGEN PÅ TVÅ VECKOR!! Så i helgen har jag fått duscha i en tom lägenhet i huset på andra sidan gården.. Nåja, inte gnäller jag för det nu mer. Det är över nu, krisar nånting igen så säger jag upp lägenheten tvärt. Har ändå 3 månaders uppsägningstid, så jag hinner nog ordna något annat isåfall.

Anyway, nu har jag fått ur mig lite igen. Har städat sen jag kom från skolan, och jag ska fortsätta med det ikväll. Nu när jag en gång börjat så är det lika bra att få det gjort så långt som möjligt.. Ska bara diska efter middagen först.

På återhörande.

I miss you. I miss you I miss you I miss you


How do I feel this good sober

Tisdag idag. Och jag är sur. Jag fick njuta av att ha ledig söndag, men sen blev det inte att njuta särskilt mycket mer. Somnade 2 på natten i söndags, vaknade 4 av att jag mådde illa. Det blev bara värre, och vid 9tiden var det bara att springa till badrummet. Hade bara tänkt bli 'lite sen' till skolan, så illamåendet skulle få gå över, men tji fick jag. Blev liggandes hela dagen, helt slut. Som tur var verkade jag inte missa alltför mycket i skolan, så det kändes mindre jobbigt. Jag var ju tusan peppad på att gå till skolan, när jag varit ledig 3 dagar redan! Nåja, lyckades få i mig lite vatten och avslagen cola under dagen, till kvällen fick jag i mig en liten omelett, även om jag måsta ligga platt på rygg en halvtimme efter att jag ätit den för att slippa springa till badrummet igen.. Men, det gick. Slocknade innan midnatt, helt slut hela jag.

Jag sov som en gris tills klockan ringde lite före 8 imorse, var fortfarande trött, men mådde kinda good. Steg upp, var nöjd över att kunna gå till skolan, och gick in i duschen. Efter några minuter i varmt vatten var det dock inte lika bra mer.. Blev äckligt svimfärdig och stressade shampot ur håret så jag kunde kliva ur duschen, när jag var klar måsta jag sätta mig på golvet en stund innan jag kunde ställa mig upp igen. Mådde inte illa eller så, var bara totalt vimmelkantig, förmodligen efter gårdagen då jag inte ätit ordentligt och blivit svag i hela kroppen.. Fick höra av mig till Anna och Cina och säga att jag nog skulle komma lite senare. Ville inte missa skolan idag också, eftersom vi skulle presentera våra projekt. De tyckte det var okej, så jag lade mig platt på rygg och väntade ut snurrigheten. Blev ändå inte såå sen, kom väl till skolan vid halv 10 ungefär, och då höll första gruppen fortfarande på med sin redovisning. Själv är jag i grupp 8, så det var väldigt lugnt..

Dagen har ändå gått väldigt fort. Har lyssnat på presentationer tills öronen ville trilla av, lyckats staka mig igenom det jag själv skulle säga (trots att jag sista stunden blev lite kallsvettig och yr) och slutligen gjorde vi några utvärderingar efter lunch. Efter det fick vi gå hem, eller ja, min grupp hade först lite möte med Bengt, SEN fick vi gå hem. Tänkte hämta ut mitt paket och handla och så, men jag orkade inte. Kände när jag kom hem och sjönk ner på sängen hur trött jag verkligen var. En natts sovande tar tydligen inte igen förlorad sömn från en tidigare natt.. Så jag har återigen inte gjort något. Lagade lite middag, och åt, men jag var inte särskilt hungrig idag heller.. Sitter här med en påse godis och tänkte se en film, men inte ens godiset smakar gott. Har inte ätit godis på säkert 4 dagar, vilket är en bedrift i sig, men nu vill jag ändå inte ha det.. Bläh. Får bli film utan godis istället, och sen sova :)

Resten av veckan kommer nog gå fort, det är inte så mycket mer 'program' än förra veckan. Imorgon har vi genomgång och återkoppling av termin 1 hela dagen, inför tentan. Så det gäller bara att lyssna på vad Ingemar säger. På torsdag är det då tenta, hela dagen är avsatt till det, men det finns inte en chans att jag sitter och skriver från 9-16.. Det jag inte kan komma ihåg eller skriva rätt kl 11, kommer heller inte bli rätt kl 14, så varför sitta och plåga sig? Jag går när jag är klar. Sedan blir det ju besök på Zids, vlket ska bli superspännande. Bra att det är efter tentan, så kan man sätta sig ner och lugna kroppen och nerverna. Okej, man spänner sig ju ganska ordentligt, men iallafall. Det är en skön känsla i vilket fall :p På fredag är det bara genomgång av hur termin 2 kommer se ut, den börjar nämligen då, och det skulle väl bara ta fram till lunch eller så. Efter det är det helg igen :D

Redan har jag fått fest på lördag som förslag, och jag känner mig mer än villig att inta lite drinkar i vänners sällskap igen :) Helt sjukt, för bara någon veckan sen funderade jag på att sluta dricka alkohol helt, ett tag iallafall. Men av någon anledning så blir det så mycket fest hela tiden så det går av bara farten. Oh well. As long as i'm happy :)

Nu ska jag slänga igång Step Up 2, the Streets. Pinsamt, men jag har inte sett den än, trots att ettan är en av mina absoluta favoriter.. Nåja, take care.

Happy Sunday

Ja idag har jag söndag, på alla sätt och vis :) Bara njuter av att vara ledig, så jag orkar ta nya tag imorgon när skolan börjar 'på riktigt' igen.

Förra veckan var förvirrande på många sätt, eftersom det bara var arbete på projektet, och inga lektioner eller så. På torsdagen lyckades vi dock knåpa ihop projektet så det blev klart, och med det lyckades vi få ledig fredag :) Alltså gjorde jag inte ett skit av det jag skulle ha gjort på torsdagen, jag var på stan lite, men sen slängde jag mig på sängen och såg på tv heeela kvällen. Bara för att jag kunde :p Såg på film halva natten.

Fredagen började segt, tog ett tag innan jag kom ur sängen, men jag lyckades iallafall slänga igång första maskinerna tvätt kl 15 när min tvättid började. Sedan blev det tvätta, handla, laga mat och fixa mig, allt i en salig röra. Strax efter kl 18 kom Andrea ner, vi tog varsitt glas vin och när jag stressat på lite smink och hämtat in tvätten gick vi iväg till Robert. Där drack vi resten av vinet i väntan på resten av folket, och när lägenheten började fyllas, övergick vi till groggar. Det blev en väldigt trevlig kväll, med härligt folk, och en hel del skratt. Efter ett ganska ordentligt intag av alkohol, traskade hela gänget iväg mot Olles, och där blev vi några timmar. När vi tröttnat, gick jag, Andrea och Robert via Kebab City och köpte pizzor + cola, och den joinade jag dom på pizzakalas hos Andrea. Robert blev trött (hehe) så då gick jag ner till mig och kröp in under täcket. Såg någon film på tv, sedan blev det tuttitajm.

Igår sov jag läääänge, var otroligt bakis och tyckte synd om mig själv. Fick ett oväntat mess av R, som sa att han var påväg till Övik och tänkte hälsa på. Då blev jag genast lite piggare, sällskap från Åland tackar jag inte nej till, iallafall inte nu när jag hunnit installera mig här hemma igen :) Skuttade upp, drog på mig kläder och käkade lite. Det gick inte särskilt bra, och slutade med ett besök i badrummet. Fick messa R och säga att jag nog var lite för bakis fortfarande för besök (haha) och vi bestämde att jag skulle sova lite till och höra av mig när jag mådde bättre. Sagt och gjort, lyckades sent omsider att krypa till duschen och även äta lite middag, sen kände jag mig som en ny människa. Några från klassen hade lite fest på gång på kvällen, så jag tänkte att jag skulle gå via och säga hej åtminstone, och R följde gärna med. Det blev ett väldigt litet intag av alkohol, men det var kul ändå, resten av folket förgyllde kvällen :p När alla (förutom R och jag) var duktigt runda under fötterna, drog vi upp mot Olles. Där blev det några drinkar, även R drack någon cider, men vi stannade inte alltför länge utan drog till Kebab House med Lina dä och hennes sällskap istället. Det blev spännande, vi hade just hunnit få vår mat, så bröt världens slagsmål ut, inne i restaurangen, haha. Jag och R är ju så vana vid raggarbråk så det rörde oss inte så mycket, men de andra två verkade lite mer nervösa. Men det gick över, efter att alla var mätta och glada gick vi hemåt. R sov här, hade fortfarande madrassen J sov på förra helgen så, och det är ju vettigare att sova i en varm lägenhet om man kan, när han ändå sover i en lastbil resten av arbetstiden. Det var riktigt kul att ha honom här, jag hade någon att prata gamla minnen med och vi tittade på fulbilder från sommarens äventyr. Vilket förstås fick mig att sakna min hun massor, men det funkade ändå. Elin kikade in en sväng mitt i natten, och sedan somnade vi väl efter 5 nånting.

Idag vaknade jag vid 1 på dagen, när R steg upp. Det störde mig inte det minsta måste jag säga, han lagade några mackor och lade på tvn utan ljud, så jag vaknade ganska behagligt :) Inte som förra helgen, när jag mest var arg.. Jag låg kvar under täcket medan han donade på med sitt, sedan sa vi hej då och han traskade iväg till lastbilen. När han gått, låg jag kvar ytterligare en stund under täcket, sedan käkade jag några mackor. Resten av dagen har jag gjort absolut ingenting, tvingade mig själv att gå till hemköp med Elin vid middagstid eftersom jag längtat efter att laga potatismos, men inte hade någon mjölk hemma. Efter det har jag återigen inte gjort något. Lagade lite mat, köttfärs med taco spice och potatismos, yumm. Nu funderar jag på om jag ska orka gå och duscha, men det innebär att jag måste tömma tvättställningen i badrummet, och det vet jag inte om jag orkar med idag. Jag har söndag!! Tror jag låter det vara, och tar itu med det imorgon bitti så jag kan duscha innan jag ska till skolan.

Ja. Så har min helg sett ut :) Har varit en svinbra helg, på många sätt. Även om gubbarna inte varit och fixat vattenrören än, så jag har alla grejer från badrummet ståendes i hallen fortfarande.. Nåja. Jag överlever :) Jag ska försöka städa under veckan, när jag kommer igång med skolan och dagsrutiner igen. Har ju tenta på torsdag, och jag börjar få lite småångest över det. Har aldrig pluggat på ett prov, typ någonsin, men å andra sidan har jag aldrig haft något så omfattande prov förut heller.. Men men. Det blir vad det blir! Har ju något att se fram emot när jag är klar iallafall, att sätta mig i stolen framför Pulver.. Jeei. Ska bli så jäkla najs.

När R var här, diskuterade vi Vintercruisingen som är 7 mars i Mariehamn. Och jag har nog nästan bestämt mig nu, att jag kommer ner över den helgen. Har bara halva dagar både fredagen och måndagen, och det är engelska, så jag kan ta ledigt då. Tänkte höra med vår nya engelskalärare ifall jag kan göra någon uppgift eller nånting då, för engelskan vill jag inte 'missa' så mycket av. Men cruisingen vill jag vara med på! Skulle vara så jäkla kul att vara med, men jag får se, beror lite på folket som jag kommer vara med isåfall, hint hint :p Anyhow, nu vet ni, att jag kanske kommer då. Annars blir det i april.

Jag har fortfarande inte bakat morotssemlor, ska försöka göra det typ imorgon. Och hämta ut mitt ellos-paket. Måste komma igång nu, har slappat för länge!! Men skönt har det varit ;)

Jeje, nu ska jag lägga ner detta, laga en toastmacka med kräftstjärtar och se filmen 'A lot like love' som kommer på 4an snart. Sen blir det att nassa lite, imorgon börjar allvaret igen.

-I miss you. I really, really do..

Today is a good day.

Jag måste säga att det har varit en bra dag idag. Trots att byggubbarna inte kom imorse, och jag var trött som en gris efter att jag tvingat mig ur sängen 06.45, efter två timmars sömn. Och ändå kom det inte några gubbar.. Hade kunnat sova två timmar till, men jag var faktiskt inte så jättebitter över det när jag kom till skolan ändå.

Skola idag ja. Eller ja, vi hade inte lektioner eller så, det var projektarbete som gällde, och en avstämning med Ingemar. Det gick otroligt bra, vi fick massor gjort på projektet så vi är snart klara, och Ingemar berömde oss enormt mycket för vårt arbete. Kändes bra att få så mycket positiv feedback, för vi har verkligen jobbat stenhårt med det!! Med lite tur kanske vi hinner bli klara imorgon, så kan man ta ledig dag på fredag :)

Vi gav väl upp där runt 15tiden, kändes som om hjärnan bara snurrade runt så det var lönlöst att försöka jobba på arbetet något mer. Fick skjuts hem, slängde in väskan och vandrade ut på stan. Var sviiinkallt kan jag säga, sved i pannan och i kinderna, och då var det väl bara 12 minus eller så.. Duktigt äcklig kyla i vilket fall. Nåja, mitt första stopp var på Zids, Pulver höll på och tatuerade men tog en snabb paus för att surra lite med mig. Fick ny tid redan nästa torsdag, hjälp! Har vår supertenta då, men jag har aldrig suttit tiden ut på ett prov, och det kan vara ganska skönt att varva ned i tatueringsstolen efteråt.. Så, jag ska och fixa de linjer som inte syntes så bra förra gången. Förlåt mormor, jag sa att jag skulle låta bli ett tag nu, men det blir att fixa ett nytt litet projekt på samma gång.. Nåja.

Efter Zids gick jag upp till Oskarsgallerian för at köpa en ny laddning av Isfolket, men självklart hade de inte nr 26, så jag köpte 27-30 istället. Får gå tillbaka någon dag för 26an, kan ju inte börja läsa igen utan den först. Efter det gick jag via Subway och köpte en macka (yumm) och slutligen ner via Hemköp för lite cola.

När jag kom hem var min första tanke att jag MÅSTE städa, sen kände jag att jag inte orkade, så jag åt min macka och sov istället. Det var skönt :) När jag vaknade igen såg jag på Grammisgalan, det enda underhållande med det var att Kleerup var full och. Ja. Det var typ det. Lättroad man är.. Har lite ångest när jag ser mig om i lägeheten, hysteriskt mycket disk i diskhon, tre kassar + överfull tvättkorg med skitiga kläder och den uppblåsbara madrassen fortfarade mitt på golvet. Bläh. Måste verkligen ta tag i det imorgon, bara de fixat rören i badrummet så kan jag slänga in tvätten dit åtminstone.. Och madrassen kan jag ta luften ur och föra upp till Andrea. Har en hel del att göra imorgon!

Torsdag, to do:

1. Få in all skittvätt i badrummet, och rena kläder/lakan i skåpen. Har tvättid på fredag, så det kan ju vara en idé att sortera upp grejerna färdigt också..

2. Diska. Behöver nog inte säga något mer om den saken.

3. Tömma luftmadrassen och plocka undan allt annat skit som ligger överallt.

4. Ställa lilla bordet och skohyllan på plats, nu när jag äntligen fått dem hit upp!

5. Frysa in brödet jag köpte i söndags, innan det går ut, för sen är det ju ingen idé att göra det mer..

6. Laga middag, och förmodligen äta också. Sedan ska jag baka morotssemlor eftersom mjölken går ut imorgon och jag ändå inte kommer hinna dricka upp allt, ens som o'boy. Kanske jag slänger ihop en kladdkaka eller liknande också, ifall jag råkar ha tillräckligt med margarin hemma.

7. När jag stökat klart med allt annat, så blir det förmodligen att diska igen efter middag och bakning, och slutligen ska jag dammsuga. Jepp.

Det blev ganska mycket jag ska hinna med ändå.. Men, bara jag låter bli att sova efter skolan, så ska det nog gå :) Ska även försöka få upp alla foton jag skrev ut för längesen, eftersom väggarna ser ganska trista ut fortfarande. Blir nog bra allting. Just nu är jag ganska pigg (surprise, surprise efter att ha sovit 2 timmar på kvällen) så kanske jag börjar plocka lite redan ikväll :) Inte så mycket jag kan göra, kan inte ställa tillbaka nånting i badrummet innan de grejat där, och diska ska man inte göra så sent, inte heller börja möblera om.. Nåja. Det blir vad det blir.

Imorgon är en ny dag! Och jag ska ta tag i städandet. På fredag hoppas jag att vi kan vara lediga, dvs om vi lyckas bli klara med projektet imorgon.. Då ska jag hämta ut mitt ellos-paket (bara underkläder, trist nog) och tvätta. Jag måste även gå och kika lite på ny klänning, är sååå sugen på att skaffa en inför sommarens Västerås. Tidigt, jag vet, men det är kårfest med 50-60tals tema i februari, så det skulle ju passa att hitta något jag kan ha vid båda tillfällena :) Så skulle jag vilja ner till Stockholm nånting inom en snar framtid också, känner mig redo för att skaffa en läderväst. Har varit lite halvt skeptisk till det, men nu vill jag verkligen ha en, ju mer jag tänker på det! Nå, det får bli ett senare projekt. Ska försöka hålla liiite i pengarna nu, kommer ju gå en liten slant nästa vecka på Zids, och jag lär förmodligen få hem en liten hög med försäkringar som ska betalas i februari sen ändå..

Nu blev detta långt och massa babbel, totalt ointressant. Men, det jag egentligen ville komma fram till är att jag haft en bra dag idag. Så det så. Nu ska jag steka lite lövbiff och potatis, har ju inte ätit någon egentlig middag, och inte haft annat än mackor med som lunch i skolan denna vecka. Vi bestämde att det blir sovmorgon till 10 imorgon, så jag kan lugnt stanna uppe ett tag till.

Jag hade lite förträngt det, eller ja, jag har helt enkelt låtit bli att tänka på det, eftersom det man inte tänker på inte har hänt. Men det är ett faktum, även om jag än idag har svårt att förstå det. Hasse, du är saknad.

Gonatt

Ibland är ensamheten underbar..

Det nya året började inte så bra som jag hade tänkt. Eller ja, snarare blev INGET som jag hade tänkt. Men sånt händer, nu gäller det bara att se framåt.

Sitter i min älskade (ibland åtminstone..) lägenhet i Övik, med ett glas O'boy bredvid sängen. Fipplar lite på projektet, men det vill inte som jag vill, så jag funderar på att strunta i det en stund till och ta tag i det sen. När nu sen blir.. Jag har sovit hela dagen, eller åtminstone till kl 13 då vi hade msnmöte, sen sov jag igen. Det var skönt. Och absolut välbehövligt.. Efter det har jag bara legat framför tvn och njutit av att vara alldeles, alldeles ensam. Det är nämligen mitt första dygn för mig själv, på tre veckor. Så fantastiskt att inte behöva bry mig om någon eller någonting, inte behöva se eller prata med NÅGON. Underbart! Bara jag, tvn, o'boy och godis.

I lördags kom vi då äntligen upp till mitt hem, efter många timmar i bil. J följde med, och vi hade hans mammas bil. Hans pappa följde också med, för han skulle och hälsa på någon släkting i Sollefteå. Detta ligger ju inte direkt på vägen, så vi var inte uppe i Övik förrän vid 7 på kvällen, jättekul.. Då var jag otroligt trött, grinig och hade helst bara lagt mig ner och skrikit. Men det gick ju inte. Så efter att vi lastat in grejerna i lägenheten, tog vi med Elin och for till stora Ica och handlade. När vi kom hem igen och jag lastat in grejerna i kyl och frys, tänkte jag ta en efterlängtad dusch, men den var död. Helt stendöd. Kom inte en droppe vatten, och det fanns inte det minsta tryck i den. Var beredd att börja gråta, men pratade med Andrea och hon sa att jag fick komma upp och låna hennes dusch. Tacksamt att ha så underbara grannar.. Så, efter det blev det att packa upp grejer så vi skulle få plats med den uppblåsbara madrassen (även den lånad av Andrea, tack!) som J skulle sova på, och sen var jag så slut att jag grinade lite bara för det. J tyckte förstås inte som jag, och hade på tvn halva natten..

På söndagen var jag ännu mer slut pga fortsatt sömnbrist, skulle gå på toaletten men märkte att den också dött under natten. Roligt!! Satte mig rätt ner och grät, hade tänkt om vi skulle varit en sväng till elgiganten (så jag fick köpa ett ps2) men jag orkade verkligen inte. Var en sån dag som jag hade behövt ligga under täcket för mig själv och bara glo. Men det går ju inte när man har sällskap.. När jag lugnat mig lite, lyckades jag få fram krisnumret till vaktbolaget, så jag ringde och berättade att jag inte får något vatten i badrummet. På kvällen kom en vaktman och knackade på, konstaterade att jag inte fick något vatten ur vare sig dusch eller toa, sen for han igen. Efter en halvtimme kom han tillbaka, sa att han pratat med de som byggt huset, och de hade bara sagt att rören frusit och det finns inget att göra. Rådet jag fick var att 'spola' med vatten från kranen i toaletten, duschen kunde jag glömma tills rören tinat. Trodde inte det var sant, och började grina igen. Blev nedbjudna till Elin på filmkväll, så vi slängde i oss lite fiskpinnar och klyftpotatis, och gick ner.
Filmen vi såg var Twilight, som var helt fantastisk! Och att huvudpersonen är så fruktansvärt het är ju bara ett plus :) Blev mycket prat och skratt, J var kanske inte lika road av vårt killsnack som vi var, men iallafall. Jag behövde det. Blev kvar halva kvällen, sen blev det hej då och gonatt.

Efter ytterligare en mer eller mindre sömnlös natt, kom då måndagsmorgonen. J steg upp redan vid 8 och åkte iväg, jag blev kvar i sängen till 9 eftersom vi inte skulle ses i skolan före 10. När jag äntligen lyckades krypa ur sängen, var jag tröttare än någonsin. Blev än en gång förstörd över det faktum att varken toalett eller dusch fungerade, och var grinig, arg och lessen när jag kom till skolan, i sällskap med Cina. När vi satte oss och skulle börja med projektet, slog mensvärken till och jag övervägde allvarligt att gå hem och dra täcket över huvudet. Men, allt eftersom dagen gick, blev det bättre, och när jag kom hem efter skolan kändes det ändå mest skönt att vara hemma igen. Slängde i mig några mackor, och sov sen bort hela kvällen. Hade tvättid, men jag var så totalt slut och utmattad att jag inte orkade engagera mig längre. När jag vaknade till på kvällen en sväng, ringde en gubbe från någon byggfirma och sa att han pratat med vaktmannen som var hit kvällen innan, och sa att dom tänker komma och bygga om mina rör, så att jag inte ska ha några problem i framtiden. Det gjorde att en tyngd föll från mina axlar, och jag sov vidare.

Idag är det då tisdag. Eller ja, snart är det väl onsdag, klockan skenar iväg.. Har som sagt bara varit vaken en sväng och haft möte via msn, sen sovit igen. Klev inte ur sängen förrän vid 18tiden, enda gånger jag varit upp är när jag varit på toa eller lagat ett nytt glas o'boy :) Har tittat på tv och bara njutit. Längesen jag varit så här avslappnad, men efter att först ha bott i Minis rum och delat hus med honom och mina föräldrar i över två veckor, sen haft sällskap här två dagar, behövde jag detta mer än någonsin. Såå skönt. Kalla mig lat om du vill, men jag hade inte pallat mer och jag inte hade fått sova och vara ensam.. Jo, inatt rasslade det till i rören i badrummet, och plötsligt funkade spolknapparna igen! Behöver jag säga att jag blev glad då? Och ikväll när jag plockade lite med tvätten i badrummet, testade jag vrida på duschen för 150e gången idag, så kom det vatten!! Halleluja, för en timme sen tog jag en lååång varmdusch, för första gången på tre veckor i mitt eget badrum :) Otroligt skönt att inte behöva stövla in hos Andrea igen och låna hennes dusch.. Mina grannar har varit underbara som låtit mig duscha hos dem de här dagarna, men det känns ju ändå dumt att behöva komma och säga 'hej, får jag låna din dusch? Igen?'. Men nu behövs det inte mer!!

Imorgon bitti kommer det då gubbar som ska fixa om rören. De ska bygga dem på insidan av väggen i badrummet, de sa att normalt byggs det alltid så nuförtiden, så jag vet inte varför de i vårat hus har blivit byggt annorlunda.. Jävla skitbygge. Men jag älskar min lägenhet iallafall! Nu när jag har allt att fungera är det ännu bättre, och när de byggt om imorn så kommer jag forhoppningsvis inte få problem med det igen. Jag menar, HALLÅ, vi bor ju för fan i Norrland!! Då måste man väl räkna med att tex vattenledningar fryser om det inte är byggt ordentligt?? Åh suck. Ska ringa Övikshem imorgon och kräva hyressänkning för dessa dagar, även om det funkar nu så SKA det INTE vara okej att behöva gå ens en dag utan fungerande toa och dusch. Så det så.

Nu har jag avreagerat mig angående det åtminstone :) Känner mig även utvilad och mycket mer tillfreds med tillvaron efter min ensamma dag, ska ägna lite tid åt städning när jag skrivit detta klart. Inser att jag inte kommer sova många timmar inatt, men det är okej. Nu är jag redo att ta itu med världen igen :)

Så, med detta säger jag gonatt, och på återhörande :)



..So I say I don't love you, though it kills me.. It's a lie that sets you free..

Nytt år, Nya tag.

Till att börja med, Gott Nytt År! Jag hoppas att 2009 kommer att bli ännu bättre än 2008, även om det kanske blir svårt :)
Eftersom alla andra gör en recap av 2008, så tänkte jag att jag också kan göra det. är du inte intresserad, så kan du låta bli att läsa.

Januari:
Jag började året med att vara ledig. Hade slitit på Paradise nästan 4 månader, med trasig handled som följd, så jag tog en månad som 'frivilligt arbetslös' och for på en veckas semester med S till Gran Canaria. En härlig vecka, då vi gjorde i princip ingenting, förutom att vila, äta gott och lapa sol. I januari passade jag även på att flytta till min stora, underbara tvåa, där jag genast trivdes och kände mig hemma.

Februari:
Var fortfarande ledig. Eller arbetslös om du så vill. Levde på lönerna jag sparat från Paradise, njöt av att kunna vila upp mig ordentligt, pyssla med lägenheten och umgås med vänner så mycket jag ville. Hände knappast något särskilt..

Mars:
Vid det här laget började jag bli lite uttråkad av att bara vara ledig, så jag hoppade in som städare ombord på M/s Eckerö för att göra något vettigt. Kan inte säga att jag trivdes särskilt bra där, men jag hade ju åtminstone både styvfar S och hans bror R ombord. Annars funkade livet som tidigare, med ändringen att det blev lite mindre tid att umgås med vänner förstås.

April:
Fick ett städvikariat två veckor vid Medis, som förde med sig möten med många intressanta människor. När det tog slut, fick jag jobb ombord på M/s Ålandsfärjan, och där lärde jag känna bland annat H och C. Jobbade rätt mycket hela månaden, vilket innebär få lediga dagar = väldigt lite tid att hinna med annat. Mycket tråkig månad med andra ord, men pengar blev det. Försökte klämma in lite fikor och fester ändå, när det gick.

Maj:
Ålandsfärjan byttes ut mot gamla, trötta M/s Rosella, och jag fick fast tjänst. Detta innebar att jag fick jobba varannan vecka, med varannan ledig, vilket passade mig perfekt. Denna månad hittade jag tillbaka till ett 'gammalt' gäng, som jag haft många underbara stunder med tidigare år. Det blev mycket skratt och umgänge hela månaden, ombord gjorde jag och Ka färjan osäker tillsammans med våra pojkar, i land var det jag och min hun (för det mesta) som hittade på mycket roligt, tillsammans med våra gullungar. Vi lekte även en del med raggarsvinen under en period.

Juni:
När sommaren började på riktigt, spenderades ledig tid åt fester, fester och fester. Midsommar firades ute i Föglö med familjen till att börja med, sedan blev det fest där också. Hann även med att barnvakta lilla gullpluppen någon sväng, vilket var jättekul då jag har haft hans storasyster tidigare år. Skickade in ansökningar till skolor, men var osäker på om jag verkligen skulle ta steget.

Juli:
Var missnöjd över att jag ÅTERIGEN jobbade över Power Big Meet i Västerås, och svor denna gång att nästa år TÄNKER jag inte jobba då! Dock lyckades jag vara ledig andra halvan av Rockoff, och det blev kalas som heter duga. Kvällen The Refreshments spelade gav minnen som nog hänger kvar ett tag. Då kom även pojken in i bilden på riktigt. Även om det bara var för en kort sekund. Fick svar från skolorna, kom in i 3 av 4. Tackade ja till Övik, och undrade om jag skulle fixa det, eller bli kvar på Rosa.

Augusti:
Helt galen månad. Sista veckorna ombord på Rosa, med personalfest och misstag som följd. Några tårar föll då det var dags att tacka för sig, men jag lämnade jobbet med många nya vänner. Lediga helger var det först rockkväll på Bastö, där det för första gången blev lite allvarligare med K. Sista helgen på ön ordnade vi mini-kräftskiva för oss själva, och försökte träffa så många som möjligt för att säga hej då. Tårar igen, jag skulle ge mig ut det okända, och visste inte när jag skulle ha möjlighet att komma ner igen, förutom till jul. Näst sista dagen på månaden bar det iväg, jag och F brummade upp till Övik med bara en liten bråkdel av möblerna i tvåan.

September:
Skolan började redan första dagen på månaden, och allting kändes förvirrat och osäkert. Efter en veckas lekande och en finsittning på Olles, kändes det bättre, och jag hade lärt känna några underbara människor. Skolan kändes intressant, och jag fick för första gången vara med om en kårfest. Klassen och tvåorna for till Norrfällsviken för att 'lära känna varandra, klasserna emellan', men det sög, så vi hade roligt för oss själva, några tjejer och jag. En mycket bra månad.

Oktober:
Klassresa (studieresa) till Mallis. Helt fantastisk vecka, god mat, drinkar, umgänge och förstås en hel del föreläsningar. Härligt. Fick även baklusten tillbaka, som varit borta ett tag, nu när jag hade hungriga klasskamrater som gärna ville äta mina bakverk :) Första besöket sen flytten, ner till Åland. Själva vistelsen var inte den bästa, men jag fick träffa de viktigaste, och hade fruktansvärt kul, like in the old days. Vädret bestod av mycket regn och rusk. Ka kom upp på besök i Övik, och Halloween spenderades med 'klassfest' och kåren.

November:
Hamnade på att åka ner till Åland igen en snabb sväng, denna gång för begravning. I Övik började det bli kallare ute, vi fick snö, jag fyllde år, tatuerade mig och bakade pepparkakor med Andrea. Firade även Lilla Jul med några klasskamrater, riktigt mysigt.

December:
Mycket jobb på projektet, men vi ville ha det ganska klart innan alla skulle åka hem på 'jullov'. Vi hade klassjulfest, vilket var riktigt, riktigt roligt. Åkte ner till Åland för lite ledigt, julen spenderades med familjen, nyårsafton med vänner.

Nu är år 2008 slut. Jag måste ju säga att jag överlag är nöjd med året, vissa månader har det hänt mer än andra, men jag kommer aldrig ångra att jag tog steget och flyttade upp till Övik. På lördag lämnar jag Åland igen, denna gång kommer jag att bli där längre, förmodligen blir det inte Åland igen förrän vid påsk.
Nu ska jag gå och se på tv, imorgon är det tandläkare som gäller. Ska även handla och hämta lite grejer från gamla lägenheten, som ska med upp på lördag morgon.
Nytt år, nya tag, må 2009 bli ett sjuhelvetes jävla bra år!

RSS 2.0