Lilla Jul!

Yeah, idag är det lilla jul :D Har längtat efter denna helg, eftersom jag äntligen får börja julpynta! Det hör ju till att man börjar pynta först vid lilla jul. Trist att man missade marknaden på Jan Karlsgården, men det är lite svårt att ta sig dit bara över en helg :) Jag är glad iallafall, för jag fick faktiskt fira lite, trots att ingen här varken vet eller förstår vad lilla jul är. Men, det blev riktigt mysigt, det som började med mitt gnäll över att inte få fira, till Linas (den yngres) idé om att se på tomten är far till alla barnen och slutligen blev det lite knytkalasmysaktigt filmtittande och pratande hos Lina. Vi var några stycken, som alla bidrog med lite mums, jag hade ju bakat pepparkakor som jag tog med, Ida hade gjort lussebullar och resten hade med diverse godis och sånt. Lina stod för julmust och Tomten är far till alla barnen. Blev mycket skratt, massa ätande av diverse onyttigheter och bara allmänt mys. Så, tack tjejer, jag är så glad att jag fick fira lite, trots att det inte blev som 'vanligt'! Var en härlig Lilla Jul i vilket fall :)

I tisdags tatuerade jag ju då mig äntligen. Stod ut i 3 timmar, var hårt måste jag säga! Blev några pauser då jag fick strutta omkring och bara snacka skit med grabbarna, kom inte ihåg att jag hade så låg smärttröskel. Jeez. Mot slutet när ryggen var så irriterad att jag trodde jag skulle dö, tyckte han att vi skulle ut på en 5minuters cigg, så jag skulle slappna av lite igen. Alla grabbarna var supertrevliga, så det var riktigt najs. Ska på återkontroll om en vecka, blödde så mycket så han vill se hur det läkt, och kolla om nånting behöver fyllas i lite, eftersom det ju är lite svårt att se små missar när offret blöder som en gris, haha. Känner redan att jag skulle vilja boka ny tid då, till efter jul, för att fortsätta med nästa grej. Det är det värsta, nu när jag har fått denna på plats, har jag äntligen kommit på hur jag skulle vilja bygga ihop min rygg i framtiden, och har därför mängder med ideér om vad jag kan göra härnäst. Utöver de andra 4 tatueringsprojekt jag redan har klara i huvudet.. Men men. Jag ska FÖRSÖKA hålla mig i skinnet ett tag nu. Men det lär inte dröja 1½ år tills nästa tatuering, det är ett som är säkert!

Onsdagen var det skola, lååång dag, fast vi slutade lite tidigare. Blir lite tröttsamt när man har ett och samma ämne en hel dag, jag orkar bara koncentrera mig på en grej max 3 timmar, sedan tryter det och jag slutar lyssna. Men jag försöker iallafall skärpa mig. Efter att jag petat i mig något matliknande på eftermiddagen, lagade jag pepparkaksdeg. Tar en bra stund, så jag hann tröttna lite på det också. Sov skitdåligt denna natt, även natten innan, eftersom jag fortfarande hade ryggen inplastad och det är jäkligt obekvämt att sova med massa tejp på ryggen. Plus att jag ALDRIG sover på vänster sida, men nu var tvungen för att inte råka riva bort plasten under natten.. Jobbigt. Men det gick.

Torsdagen var också lång, men denna gång eftersom vi alla var nervösa över vilka projektgrupper vi skulle hamna i, och vilka arbeten vi skulle få. Jag hamnade i grupp med Cina och Anna T, och vi ska fixa resan upp till Gällivare, Jokkmokk och Jukkasjärvi med klassen och tvåorna!! HJÄLP. Var bara två av nio arbeten som är 'på riktigt', och en av dem råkade jag självklart hamna på. Nej nej, jag känner ingen press på mig.. Hujj. Men det blir var det blir. Blev kvar i skolan och pratade ihop oss till efter 16, så jag hann knappt hem och varva ner liiiite innan Andrea kom ner för att hjälpa mig baka pepparkakor. Det höll vi på med flera timmar, så till slut ramlade jag nästan i säng efter att ha plockat undan allting efter pepparkaksstöket. Men goda blev dom, och det är huvudsaken! Tog bort plasten från tatueringen under kvällen, var underbart att kunna röra sig lite normalare. Men, sov fortfarande på vänster sida.

Igår var det fredag. Gick till skolan lagom till lunch, och mötte upp Andrea vid Mata Mig (restaurangen bredvid skolan) för lite käk. På fredagar har de nämligen Sushi, och vi hade pratat kvällen innan om hur gott det skulle vara. Anslöt oss till samma bord som Sara och Kalle, och intog riskubbarna under diskussioner om mestadels Tjernobyl och kärnkraftverk. Fråga mig inte hur sjutton vi kom in på det.. Konstaterade efteråt att det nog var det allvarligaste samtalsämne vi någonsin haft vid lunchen :p Efter det var det dags för projektarbete, och det tog mycket på krafterna. Började fundera över hur jag ska fixa detta.. Vi är tre i gruppen, ja, men jag vet inte om jag klarar det som förväntas av MIG. Nåja. Vid 16 avslutade vi dagen, och jag åkte hem med Lina dä, på vägen hämtade vi upp Haley. Jag underhöll busungen så Lina fick diska lite och så, men pluttan var väldigt mammig just då så jag vet inte hur mycket det hjälpte. Men lite hoppas jag iallafall :) Blev bjuden på middag, kyckling med ris, var supergott! Hon lagade den med massa kryddor, honung och soya, måste testa laga det själv någon gång, var så jättegott! Busade lite mer med trollungen och pratade massor med Lina förstås. Började traska hemåt lite före 20.30, och var hemma cirka 20 minuter senare.
Hoppade snabbt in i duschen, drog på rena kläder, linser och lite smink, och trallade upp till 12an på förfest. Möttes av Andrea i dörren, som släppte in mig, och sedan blev det kalas. Hann väl vara där en timme max, innan vi drog vidare upp till kåren. Det var riktigt kul, även om det kvällen till ära stod shottar på schemat, och man förmodligen hade kunnat ta det lite lugnare. Lallade hem vid 2, lagom rund under fötterna, och slocknade efter att jag ätit två mackor och druckit ett glas o'boy.

Vaknade något bakis idag, så jag sov vidare och vaknade nästa gång runt klockan 14. Har legat och segat under täcket hela dagen, tills jag då insåg att jag behövde skynda mig att duscha för att hinna till Lina dy till klockan 18. Nu är klockan halv 1, och jag funderar på att glida ner under täcket igen, och se på film ett tag. Imorgon ska jag med Lina dy på stan lite och kika, det är skyltsöndag här (vilket jag tycker är lika konstigt som svenskarna tycker lilla jul är) så allting är öppet till klockan 17. Har egentligen inte råd att köpa särskilt mycket innan skatteåterbäringen, vilket borde komma i veckan, men jag tänkte leta nyårsklänning och isåfall hänga undan den tills jag får pengar. Alltså jag har pengar, men jag vill hinna få mer innan jag använder dom, eftersom jag ändå kommer få så pass mycket tillbaka på skatten i år..
Ska även pynta lägenheten imorgon. Och laga lite julkort! Har inte blivit av tidigare, men nu ska det köpas lim och grejas på riktigt. Men först ska jag som sagt på stan, sedan diska och reda upp lite så det blir julfint. Det snöar fortfarande, vilket det har gjort i en vecka nu, lite till och från. Snöar ganska stillsamt, sådär så det är riktigt fint, även om det inte blir så jättevitt ute av det. Härliga vinter!

Nej nu har jag plågat er tillräckligt. Ska gegga in ryggen en sista gång innan natten, sedan laga ett glas o'boy och krypa ner. Natti natt!

Nya underverket.

Igår var det då dags igen, tyckte jag hållit mig ifrån tatueringsstolen lite för länge. Så, här kommer min tredje, håll till godo :) Är lite geggig och så, lägger upp ny bild om någon vecka när det läkt ordentligt och jag har fått bort de hemska tejpmärkena..



Detta är alltså högra sidan av min rygg, ifall någon inte ser det :p

Mera snö i min lilla stad!

Helgen har varit supernajs. Mestadels för att det fortfarande hållit sig en bra bit under noll-strecket, och därför hållit kvar snön, men även för att jag har umgåtts med mysiga människor.
I fredags blev vi klara med vår uppgift rätt tidigt, tror jag var hemma redan vid 14. Slappade resten av dagen, var bara ut en sväng och handlade lite bröd och mjölk. På kvällen drog jag på mig pyjamasen, tände massa ljus, kröp ner under täcket och såg The notebook. Jag tröttnar verkligen aldrig på den filmen! Även om den alltid är bättre när man har manligt sällskap, haha.. Anyway, slocknade strax efter 1, helt nöjd med min fredagskväll.

Igår vaknade jag halv 12, men bestämde mig för att bli kvar under täcket lite längre. Vaknade nästa gång vid 13, då Cissi messade och frågade om vi skulle gå tillsammans till Lina dä. Låg kvar i sängen och såg på tv en timme, innan jag duschade och klädde på mig. Var inte det minsta trött, var helt underbart att ha sovit en lååång, skön natt! Mötte upp med Cissi vid busshållplatserna, och så traskade vi upp till Lina. Jäklar, det var ganska långt ändå, och svinkallt. Halvvägs dit hade mina ben blivit isbitar, och ingen mössa hade jag med då jag inte trott att det skulle vara så många minusgrader! Var ju så fint väder. Nåja, fram kom vi, och lyckades väcka en liten plutt som låg i vagnen innanför dörren, medans mamma Lina var i duschen. Tog upp skruttan som vart olycklig, och det gick förvånansvärt bra, trots att vi aldrig träffats förut. Skruttan är alltså Linas dotter Haley, som är 1½ år :) Som de allra flesta vet, blir jag alldeles till mig av småungar :p

När Lina var klar, lyssnade vi på musik, lekte med lillan och snackade skit. Det intogs även lite popcorn och cola :) Under tiden ringde Emma L till Lina, och vi blev allihop bjudna till henne och Rickard på middag. Så, vi lassade in oss i bilen alla fyra, och åkte dit. Hos Emma var även Kalle, Karin, Anna M, Sara och Linda, så det var riktigt trevligt! Och lilla pluttan tydde sig lite till mig, vilket var väldigt mysigt :) När vi satt och käkade försökte Lina få henne att sova för hon betedde sig lite gnälligt och trött, men då kom hon till mig och ville sitta i famnen :) Sötnos! Vi lyckades hålla henne på bra humör ett tag till, innan vi for tillbaka till Lina. Där såg vi på Ratatouille :D Vi drack även varsitt glas vin. Det var hur mysigt som helst! Haley var med nästan hela filmen igenom, fast hon var helt slut, för hon vägrade gå och sova. Till slut stod hon och pekade mot sitt rum, så jag gick med henne in dit och bäddade ner henne, och hon somnade!! Hon vaknade förstås efter ett tag igen, men då hade hon feber, så det var inte så konstigt att hon varit så olycklig under kvällen. När det närmade sig midnatt, promenerade jag och Cissi hem igen. Var en helt suverän kväll, måste verkligen göras om!

Nu är det söndag. Sov länge idag, vaknade väl vid 13 igen :) Härligt! Har bara sett på tv idag, och rett upp lite i lägenheten. Började även pyssla lite med julkort, men mitt limstick vill inte fungera som jag vill, så jag fick lägga de projekten på is tills jag köpt nytt lim.. Ska försöka fixa med det imorgon :)

Denna vecka SKA jag orka med mer än jag gjorde förra veckan. Ska som sagt fixa julkort, tatuera mig, tvätta på tisdag, laga pepparkakor osv. Men, det mesta ska jag väl hinna med iallafall :) Tror Ida skulle hjälpa mig att baka ut pepparkakorna på torsdag, så det är bra, det tar så jäkla länge om man gör det själv. Helgen kommer att bli galen, om jag orkar, kårfest på fredag, klassfest på lördag i Nordmaling och på söndag ska vi fira lilla jul med pepparkakor, julmust och Tomten är far till alla barn :D Blir nog super.

Nu ska jag plocka undan lite efter middagen och sen duscha. Efter det blir det nog att slappa resten av kvällen, så jag somnar i tid :) Har insett att jag är mycket mer avslappnad när jag har på massa ljus på kvällarna, så det är bra. Somnar mycket lättare efter att ha slökollat på tv med tända ljus istället för taklampan.

Hoppas alla haft en superbra helg!

Så var man ett år äldre. Igen.

Helgen blev som jag hade tänkt, fick massa städat, medan snön föll utanför fönstret. På söndagen lånade jag och Elin Anna Ts bil, och brummade iväg till ÖB, Rusta, Jysk och Coop. Eller ja, Elin brummade, jag åkte bara med :P Fast det var jag som gjorde av med pengar.. Tss. Var en superhelg, även om jag inte sov hälften så mycket som jag hade tänkt, vilket innebar att jag fortfarande var lika trött på måndagen som veckan före. Söndagskvällen skruvade jag ihop mina två nya byråer, helt perfekta till lägenheten! Har dock som sagt varit helt slut hela veckan igen, så jag har inte orkat dammsuga efter det äventyret, men kanske jag orkar denna helg istället.

Jepp, idag är det då torsdag igen. Imorgon har vi engelska 9-12, sedan eget arbete resten av dagen. Fick en uppgift av Ingemar idag, som ska redovisas på tisdag, så det är vad vi ska fixa med på eftermiddagen. Får se hur bra det går. Ska göra den i grupp med Jessica och Melle, så det blir nog bra till slut :)

Börjar äntligen komma igång igen, efter att ha haft en mindre bra period. Är fortfarande trött som tusan, och huvudvärken kommer smygande några gånger per vecka, men jag är gladare och försöker iallafall, trots tröttheten. Varje dag när jag kommer hem från skolan äter jag middag, sedan sover jag två, tre timmar för att slutligen orka fixa diverse skolgrejer innan jag lägger mig 'på riktigt'. Fattar inte hur man kan vara så trött!! Funderar på om jag har vitamin- eller järnbrist, eller om det är något annat fel. Kan inte komma ihåg när jag senast vaknade och var pigg.. Kan inte komma ihåg när jag alls varit pigg! Måste försöka ta vitaminer och sånt, om inte annat får jag väl gå till läkare och höra vad jag kan göra för att få orken tillbaka. Jag är så jäkla trött på att vara trött nu!! Har ingen ordentlig ork till skolan, för att inte tala om hur lite jag orkar med socialt liv.. Helgerna funkar det, än så länge, men efter skolan på vardagarna orkar jag som sagt inte någonting. Suck och stön. Jag VILL ju så gärna orka. Nåja, får hoppas det blir bättre.

Igår fyllde jag år. Väldigt spännande. Eller inte.. Fick massa grattismess och en hel del grattis på Facebook. I skolan sjöng de, hade hoppats på att slippa undan.. Oh well. Ingen skada skedd :p Efter skolan blev vi kvar och fixade på ett arbete som skulle presenteras idag (vilket vi ändå inte hann och får ta det imorgon) så vi gick inte därifrån förrän efter klockan 18. Gick via Kebab House och köpte en pizza eftersom jag inte orkade något annat i matväg, så jag var väl innanför dörren runt halv 7. Efter att ha ätit halva pizzan, slocknade jag som en gris med datorn i sängen, mitt i ett samtal på msn med Lina d.ä. Vaknade vid 11, något panikslagen. Drack lite julmust och åt en mazarin, önskade mig själv grattis på födelsedagen och sedan sov jag igen, denna gång hela natten.

Fick en pyjamas och halsband av familjen. Av mormor och morfar och moster fick jag pengar, ett välkommet tillskott i tatueringskassan :) Idag fick jag ett grattiskort från Kungsbacka, tack Anna!

Väldigt spännande som sagt. Lite annorlunda, jämfört med förra året då alla släktingar kom på kaffe helgen före, och jag firade med vännerna på kvällarna. Nåja, det funkade ju det också. Och nej, jag är faktiskt inte bitter, även om det kanske låter lite så. 21 är inget speciellt, så jag förväntade mig inte direkt fyrverkerier och besök 'ända' från Åland.

Nej nu ska jag lägga ner detta, och plugga lite geografi. Jepp, det blir Seterra en stund, innan det är läggdags. I helgen är det planerat vinmys och film hos Lina d.ä (Den Äldre, för de som undrar, vi har nämligen två Lina Ericksson i klassen :), och jag tror det kan bli riktigt bra! Helst skulle jag sova hela helgen, men jag vill inte sluta umgås med folk på helgerna också, så jag ska hålla mig på benen :) Blir lite lugnare bara! Varenda helg fram till 18 december är fullbokade nu så, med diverse fester och dylikt, och sen åker jag ju till Åland. Yep, that's right.

Nej nu orkar jag inte mer, Natti natt

Hej mitt Vinterland!

Jag kan bara inte låta bli att säga, att vi har MASSOR med snö!! När jag slog upp ögonen runt 11tiden imorse (idag) och tittade ut, var det alldeles vitt på marken, och stooora, vita flingor dalade till marken. Och det snöar fortfarande, 12 timmar senare!! Imorgon blir det jag som tar med kameran ut och dokumenterar underverket, för det gör mig så glad :) Jag har alltid avskytt vintern pga allt regn, slask och kyla, men om vintern här uppe kommer vara såhär vit, då protesterar jag inte mer! Ville bara uppdatera er på den fronten, så ni kan känna er mobbade på Åland i regnet ;)

PUSS!

Yeah baby, Hell week is O-V-E-R!

Moster Siv; Mamma påstod att du lagat pepparkakor med mjölkfritt margarin någon gång. Blev det bra? Något du kan rekommendera?

Denna vecka har varit löjligt jobbig. Förra helgen var förstås också riktigt jobbig, och det var nog delvis därför hela veckan blev tung nu.

Förra fredagen bestod som vanligt när man ska åka till Åland, av resande. Buss, tåg, buss och slutligen Rosa, innan man är i Mariehamn. Kom fram vid 22.00, blev hämtad av F och efter att ha varit via huset efter mina sängkläder bar det av till brorsan. Han var snäll nog och kom hem och släppte in mig i hans lägenhet, sedan sade jag hej då och tack till F och åkte med brorsan i partyvanen, som jag redan planerat tidigare under kvällen med vanägaren. Blev dock bara ute drygt en timme, var tillbaka innan 12 tror jag. Fick extranyckel, så jag gjorde mig helt enkelt lite hemmastadd på N's soffa, och slocknade långt innan 2.

Lördagen var det då dags för begravning. Åkte med brorsan, vi plockade upp Mini på vägen. Efter kyrkan var det minnesstund och kaffe, och efter det bar det iväg på familjemiddag på Wirrans, med våran familj, och min styvfars bror med familj. Var inte hemma förrän mot 22 igen, och denna gång blev jag förflyttad till huset. Vid midnatt hämtade S mig, och vi for en sväng och pratade skit, var läääänge sen nu. M kom också med en sväng. Det var trevligt. Efter någon timme gav vi upp av trötthet, så det var bara att åka till huset och sova.

Söndagen var det då dags för hemresa, vilket innebar avfärd med Rosa 12.00. Efter ytterligare en resdag, var jag hemma i Övik 23.00. Var så slut att jag bara kollapsade på sängen. Det blir väl så, när det var en så otroligt tung helg känslomässigt, och jag inte hade sovit ordentligt på 4 nätter.

Så började då veckan på måndags morgonen. Jag tog sovmorgon eftersom vi bara skulle ha värdelös Kulturgeografi (vi har absolut inte lärt oss ett skit, blir kul för lärarn när hon läser igenom klassens utvärderingar av ämnet..) och tänkte att jag skulle gå till skolan i tid till spanskan iallafall. Så jag gick till skolan till 1, så vi skulle ha en timme att gå igenom veckans eländen innan spanskan. Då får vi veta att spanskalärarn är sjuk, så det var bara att gå hem igen. Höll mig vaken ett tag, slökollade på tv och sov sedan någon timme. Sedan var jag vaken till 2 och fixade först uppgiften till Kulturgeografin, och pluggade slutligen lite på spanskaprovet vi skulle ha på tisdagen.

Resten av veckan orkar jag inte gå in på. Har sovit fruktansvärt oroligt varje natt (sviter efter helgen?) och på dagarna har jag varit en zombie. För att göra det roligt har veckan varit fylld med skolgrejer. Till Kulturgeografin skulle det göras en ppt om ett 'annorlunda' resmål, vi hade spanskaprov, en engelska uppgift där vi skulle debattera ett ämne vi blev tilldelade(jag och Sara var FÖR gay rights), och slutligen en stor uppgift inom Turismblocket med Ingemar, där vi i grupp skulle redovisa en organisation med ppt, kort kompendium och sidor uppklistrade på ett stort pappersark. Inga små uppgifter med andra ord. Men, det enda jag har kunnat göra är mitt bästa, och denna vecka har som sagt varit skittung så jag satsade mest på att få allt godkänt iallafall. Men nu är det över!! Visst, det kommer fler uppgifter, vi har två bara nästa vecka redan, men det blir iallafall inte lika körigt som denna.

Nu är det äntligen helg. Vi slutade redan två idag, vilket var lika bra. Ingen hade nog orkat längre än så efter denna vecka.. Ojoj. I helgen ska jag ta hand om mig själv. Ikväll har jag date med mig själv, godis, cola och film. Imorgon, eller eventuellt på söndag, ska jag storstäda hela lägenheten. DAMMSUGA bland annat. Är  sämst i världen på att städa, vilket nog alla vet. Men igår började jag, tog itu med diskberget, skittvätten och plockade upp allt skräp som låg över hela golvet. Jag har ganska fina mattor insåg jag då! Så, imorgon kväll har jag tvättid, då lär jag kunna fixa med städandet där emellan. Om jag orkar krypa ur sängen någon vettig tid på dagen, så ska jag till Bokia och hämta ut mitt nya, svenska sim-kort. Annars blir det nästa vecka.

Fick förresten veta igår att mina hyresgäster nu har fått större lägenhet, så min tvåa i Mariehamn kommer stå tom fr.o.m 1 januari. Någon som är intresserad? Jag visste nämligen att de skulle flytta ut nu i vinter, men ändå blir man ju lite halvt oroad över att få någon ny hyresgäst. Framförallt eftersom jag inte kan komma till Åland för att visa den förrän 20 december. Förhoppningsvis finns det någon som kan flytta in iallafall. Har verkligen inte råd att låta den stå tom, klarar knappt hyran jag har här med det lilla jag får i studiestöd och bostadsbidrag.. Men men. Nästa hyra här kommer iallafall vara lite reducerad, pga att varmvattnet fortfarande inte räcker längre än absolut max 10 minuter. Äntligen har hyresvärden fattat det, så de drar bort lite av varje hyra vi har betalat, och det har ju varit 3 stycken såhär långt. Lagom till jul, att man får lite lägre hyra :)

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Lär väl uppdatera på söndag kanske, om hur det gick med städningen. Vll så gärna ta foton på lägenheten så tex mormor och morfar får se hur det ser ut, men det täcks jag inte förrän det är superstädat. Har för övrigt bestämt mig för att köpa två byråer, vet precis hur jag ska möblera lägenheten då så det funkar, både snyggt och praktiskt. Men, det får bli när jag blir rik. Får väl kanske lite cash till födelsedagen nästa vecka, men de kommer gå till tatueringen som äntligen ska på plats, veckan efter det.. Men, jag ska få en del tillbaka på skatteåterbäringen, så jag får väl handla grejerna i december. Boring. Men man kan inte få allt när man är fattig studerande! Och om jag inte får någon hyresgäst redan i januari, så hamnar jag ju på dubbla hyror, så då kommer jag vara pankare än någonsin.

Jeje. Nu ska jag krypa under täcket och sova en liten stund. Känns som om man skulle ha festat en vecka. Jag som varit så lugn och fin sedan Halloween.. Hade nästan tänkt fira födelsedagen i helgen, men jag orkar inte. Och Elin och Anna T ska ner till Saco-mässan nästa vecka och representera klassen, så Elin blir borta på min födelsedag. Buhu. Får väl laga en tårta och äta den här i min ensamhet.. Nåja. Nästa veckas problem.

Have a good one!


I don't like this

Alltså, om vi ska vara ärliga nu, så är allting inte så jättebra för tillfället. Jag tycker allt känns bra, för just skolan och staden och allting är underbart, men det finns lite annat som inte är okej. Och jag har inte riktigt insett att vissa saker inte har känts så bra.. Förrän nu.

Så jag måste bara få säga, att min klass är fucking underbar!! Jag hade inte en aning om hur underbara vissa av dom är. Så, tjejer, jag vill bara tacka för er omtanke, ni är fantastiska! Ja. Det var bara det jag ville säga. Hade aldrig kunnat förvänta mig att alla skulle vara så söta.. Tack, jag behövde verkligen det.

Over and out

Give me some control, damnit.

Jag gillar att ha kontroll över vad jag gör. När jag inte har det, blir jag sur, grinig och tappar lusten att göra det mest. Just nu är jag i en sån liten svacka, men tack vare lite hjälp från Elin och Andrea borde jag lösa det ganska snart.

Helgen gick förbi så otroligt fort att jag knappt hann med. Katarina var ju här, riktigt trevligt! Men eftersom helgen redan var så planerad, kändes det lite mer stressigt än jag hade tänkt, så lördagen spenderade vi med att se på tv och film halva natten. Men det var najs det också! Får göra om det någon gång, fast då får det bli en helg då det inte är massa inplanerat redan, blir så tråkigt när man inte har tid/ork att hitta på något eget.
Fredagen med själva halloween-kalasandet var skitkul. Helt suveränt! Mycket tack vare klassen förstås, de flesta var ju med :) Det vart förfest på 12an, sedan kåren och slutligen hamnade vi på Harry's några stycken. Och jag gjorde vad jag alltid gör på fyllan, klantade mig och föll i en trappa. Denna gång slutade det inte med en bula i huvudet dock, istället hade jag lyckats ramla på vristen, så jag är alldeles blåslagen och uppsvälld ännu. Najs. Men det var en superkväll, vi avslutade den på Max med lite nattmat, jag Katarina och Frida.

Idag är det tisdag. Jag har sovit nästan ett dygn, ändå är jag helt slut. Är så trött trött trött. Har lite tappat gnistan, även om det inte är så illa som det låter. Jag är bara trött. I kroppen, i hjärnan och på mig själv. Behöver förändra nånting, vet bara inte riktigt vad.. Måste iallafall skärpa mig, med skolan och allt. Nästa vecka har vi så mycket arbeten och saker som ska redovisas att jag blir trött i hjärnan bara att tänka på det. Och på tisdag är det spanskaprov, jeei.. Men, med lite hjälp från mina vänner så kommer det nog gå bra!

På torsdag har vi utflyktsdag igen, man ska ha varma kläder och vi ska typ gå i någon skog igen.. Alltså sånt som jag VERKLIGEN inte tycker om. Men, det är bara att bita ihop och köra på. Man ska ha med egen mat, så jag tänkte laga en pastasallad som kan ätas kall, blir nog lättast så. Tänker inte betala 65kr för soppa iallfall, det är ett som är säkert..

Fredag har jag tagit ledigt. Eftersom det blir dags att åka till Åland på begravning, och den är på lördag. Alltså blir det som förut, att åka 7.40 på morgonen härifrån, och komma till Mariehamn med sista Rosa 22.00. Rolig dag med andra ord.. Det positiva är att jag kan använda all tid på bussar och tåg till att läsa på spanskaprovet och skriva på uppgifter. Så det är bra, annars blir det lätt att jag sover lite till och från, vilket alltid slutar med att man är 100 gånger tröttare sen än man skulle varit annars. Åker hem igen på söndag, så då får jag ytteligare tid att plugga, om inte någon råkar ha en bil att låna så jag kan köra hem. Skulle vara skönt att slippa komma hem mitt i natten igen, och sen försöka vara pigg och redovisa arbete på måndag morgon.. Oh well.

Imorgon ska jag ta tag i mitt liv. Igen. Jag ska verkligen försöka hänga med i skolan, maila Anders och fråga om jag behöver göra någe kompletteringsarbete eftersom jag missade lite av hans lektoner, och försöka få lite texter klara till grupparbetet. Efter skolan är det handla som gäller, behöver fylla på kylen lite, som det ser ut nu är det bara spritflaskor som Katarina lämnade, smör och ost i den. Behöver även inhandla en termos, funderar starkt på att ta med lite varm o'boy på torsdag, som man kan dricka i bussen på vägen hem, så kanske jag kan överarbeta mitt sura humör över att ha varit ute hela dagen. Fast egentligen vet vi inte riktigt hur mycket vi kommer vara ute, så kanske jag överlever ändå.. Men, jag ska nog köpa en termos iallafall. Dvs om jag vågar gå in på Åhlens, de har så otroligt mycket julpynt och grejer där nu, att man blir alldeles matt. Har lovat mig själv att vänta med pyntet till lilla jul iallafall. Lär ändå inte ha råd med något före, eftersom jag inte tycks få med mig mina låda med julsaker denna gång jag besöker Åland heller. Trist.

Jag ska även städa. Ja, jag måste verkligen göra det ordentligt nu! Storstäda badrummet, skura spisen och kakelplattorna, och dammsuga. Och framförallt föra ut papplådor som har stått här inne alldeles för länge. Måste börja få bort all skit från golvet, så kanske lägenheten ser lite rymligare ut! Ska bli spännande. Måste få städat innan jag åker på fredag morgon, ifall jag mot all förmodan råkar få någon med tillbaka på söndag. Anyway, är det nog dags att plocka fram den nya dammsugaren ur sin låda. Har inte ens öppnat den..

Nåja, nu ska jag ta lite dajmglass och se vidare på house. Sedan väntar Brothers&Sisters, måste skriva lite på srf-grejen också. Hur tråkigt det än må vara.. Efter det blir det att sova, igen. Andrea kommer släpa mig till skolan om jag inte är uppe och vaken i tid när hon kommer via. Thank you! Det är precis vad jag behöver.

Nåja, nu har det blivit lite nojs igen, skriver mer en annan dag.

Och ja, Vila I Frid, Judith. Du kommer förbli saknad.

RSS 2.0