How am I supposed to breathe with no air?

Hjärtat känns tomt. Det gör ont, jag kan knappt andas och samtidigt är det så ofattbart att jag nog inte riktigt förstått än. Jag vill vara ensam, men ändå inte, jag vill stanna kvar här och försöka gå vidare, men samtidigt vet jag att det nog inte går. Emellanåt gråter jag mängder, för att nästa sekund undra om det kanske bara var en ond dröm.

Min underbara, fina, älskade morfar finns inte mer.

Jag är i chock, liksom alla andra. Min hjärna fungerar inte, allting är luddigt och världen snurrar alltför snabbt för att jag ska kunna hänga med. Det gick så fort, ena stunden ringde mamma och berättade att de var på sjukhuset, sedan dröjde det inte länge innan nästa samtal.. Jag förstår ingenting.

Idag kommer jag att boka om mitt flyg, senast på onsdag infinner jag mig på Åland. Praktiken blir lidande, men det kan inte hjälpas. När jag kommer upp till Övik sen vet jag inte, får se hur det går på ön först. Nu vet ni, och ni förstår även varför jag inte kommer skriva något mer här på en stund. Om inte för annat än att skriva av mig..

Älskade morfar, hur ska jag orka fortsätta andas? Du var en av de viktigaste i mitt liv och du kommer vara saknad tills den dag vi ses igen. Sov gott <3

When I close my eyes, all I see is you

Ja, jag gör som alla andra, lite trist kan tänkas men vad fan..

GOD JUL!!!

Ringde mormor och morfar idag och önskade dem god jul, härligt att få prata med mormor! Operationen hade gått bra, hon ser bra och nu är jag glad :) Borde ha ringt imorn istället kan tyckas, men jag jobbar två hela jäkla dagar till innan jag går på ledigt. Detta med 7dagars pass börjar kännas lite tungt nu, hoho. Men det går!

Nu ska min dator dö i några dagar, kommer varken ha tid eller ork för den ändå. Så jag önskar alla en underbar jul, fira och ät lite julskinka för mig med!! Jag ska laga en egen sen om några veckor ;)

Två veckor kvar, jag vill INTE. INTE INTE INTE. Men ja. Livet går vidare, dags att hitta på något annat. Kanske kan söka praktik i restaurangen till mars?? Hehe.

Så kan jag ju meddela att jag fick god jul-pussar idag. SÅ DET SÅ. Visst, det var 'bara' kindpussar och han kan ju bortförklara det med att det är spansk sed, men vi vet båda bättre ;) Hehe. Så nu vet ni det. Och jag vill ännu mindre åka hem.

God jul, god natt och på återhörande!

PUSS!!

There's only one thing to do

20 december –

Jag vet, förra inlägget är åt fan för långt. Sorry! Måsta bara få allting ur mig, hehe. Glömde för övrigt skriva att vi fick ett gäng vipbiljetter i fredags, till 5 olika klubbar i centrala Playa del Inglés. De är giltiga en månad och gäller för två gratis drinkar per klubb. Detta innebär att om jag kör barrunda en kväll ute så får jag åtminstone 10 gratis drinkar... Så kan ni ju själv räkna ut resten! Hehe. Sa jag att jag kan använda korten varje kväll under en månad?


Idag är det söndag och jag är trött. Någon sömn blev det inte inatt, så nu tvättar jag under mina lediga timmar för att försöka hålla mig vaken. Är lite omständigt att tvätta i handfat nämligen.. Försöker väl sova en timme eller två kanske, måste nog vila en stund iallafall. Men inte fyra timmar!


Annars har jag inte mycket nytt att berätta. Tänker försöka låta internet/bloggen vara några dagar. Inte för att jag uppdaterat så mycket tidigare heller, men bara så ni vet. Jobbar i ett sträck nu till lördag, så jag har ingen ork att byta kläder och gå till receptionen varje gång jag vill surfa lite. Allt är bra, jag har det bra och jobbet går bra. Det räcker väl?


Jag saknar min säng, min lägenhet och den tysta ensamheten. Men snaaart! Eller ja, först blir det lite livat hos A&R, men sedan får jag komma HEM :D Men ja, lite hemma är det ju hos dom också.. Anyhow. Jag saknar min säng mest, mina fluffiga, mjuka kuddar och mina stora, tjocka täcken. Och framförallt mitt kök. Jag längtar efter att få baka och laga mat igen!! Aaaaah. Två arbetsveckor kvar nu. Det är sinnessjukt. Och egentligen vill jag inte alls åka härifrån. Jag vill ha min säng och mitt kök här istället, så fantastiskt perfekt det skulle vara! Men då vill jag ha A&R här lite emellanåt också, då räcker faktiskt inte en vecka ;) Jaja. Nu lägger jag ner.


Skriver när jag skriver.

PUSS! <3


UPPDAT:
HAHA! Nu börjar detta bli rätt kul. Sitter här i receptionen i lugn och ro och knapprar med datorn, som jag brukar göra den här tiden. Fåtöljerna är precis bredvid fönstren utåt, som är enorma, istället för väggar. Det körde upp en bil som tutade, tänkte det var en taxi och ignorerade det, plötsligt hade jag han med öronen utanför glaset, vinkandes. HAHAHAHA. Kan ju säga att han varit LEDIG idag och alltså inte har nånting på hotellet att göra. Så for han igen. Fyfan vad roligt, hehe. Fast nästan tragiskt att han som räknade med att jag skulle sitta här, hehe..

Nu ska jag gå och lägga mig på riktigt. Natti!


I've been loving you too long

19 december –

Mjaha, så satt jag en timme i receptionen och skulle uppdatera bloggen, men fick sällskap så det blev inte av, haha. Satt och pratade massa strunt på halvt engelska, halvt spanska istället. Trevligt!


Nå vi kan ju börja med fredagen, var ju ledig så jag sov ut (en stund iallafall) och sedan trallade jag ner runt hela Maspalomas i jakt på skoinlägg och säkerhetsnålar. Det senare var hur svårt som helst att hitta ska ni veta! Spanjorerna kan ju inte ha så stora behov av säkerhetsnålar.. När jag prommat typ en timme blev jag less och satte mig på stranden med ipoden, salta kex och en liter vatten. Efter en halvtimme var jag lagom svettig och rödlätt på armarna, så då inhandlade jag en liten Fanta som jag svepte under promenaden hem. Sammanlagt gick jag cirka två timmar, snacka om att känna sig hurtig! Haha. Väl tillbaka på hotellet var jag trött, så jag hoppade i duschen för att få bort all sand och sunscreen och sedan kröp jag under täcket ett bra tag.


Vi hade fått order om att vara klara kvart över 9, och vi skulle mötas allihop vid kontoret. Strax efter åtta orkade jag äntligen mig fram från under täcket, så då var det pimpning som gällde. En timme senare traskade vi ner till kontoret, mötte upp resten av gänget och tryckte in oss i Daves bil allihop. På Gran Canaria Princess hölls ju festen, så vi fick börja med att dela ut choklad till alla gäster som kom, dvs personalen från båda våra hotell, Tabaiba och Maspalomas. Trevligt värre, kände sig lite som värdinna fast vi var sex stycken animaciónare där :) Slank även ner lite bubbel-bål under tiden, slog till bra då jag i princip inte ätit annat än salta kex under dagen. När vi äntligen fick gå till matsalen och äta, fylldes tallrikarna snabbt och för min del gick det ner både vatten, vin och lite champagne till. Gratis är gott som man säger! Men maten var grymt god, så god att jag inte lyckades få ner minsta lilla dessert då jag redan var så mätt att jag kunnat spricka. Lite mer champagne på det, sedan förflyttade vi oss med resten in till danssalongen.


Vi satte oss med de nederländska praktikanterna och loungade, Justin hittade Dave så vi fick två drinkbiljetter var. Beställde vodka-cola, bara för att göra det enkelt, men kan säga att halva glaset var fyllt med alkohol så det var lite starkare än jag hade tänkt. Men ner gick det ;) Resten av tiden på hotellet snackade vi med massa folk, skrattade åt alla galningar som tog salsadansandet till extrem överdrift och slutligen dansade jag en dans med Santo, som tyckte det var dumt att jag aldrig lärt mig salsa. Det är svårt!! Men det gick rätt bra, han är ju professionell dansare och från dominikanska, vilket betyder att han har det i blodet. Måste ha sett ut som ett rätt omaka par.. Hehe. När vi blev utslängda från det hotellet pratade jag lite med diverse bartenders, därefter hamnade en hel hög (inklusive oss) på nattklubben Pacha. Där gick det hett till, hahahahaha. Jag dansade, dansade och dansade. Vi var alla fulla och glada, och det var hur trevligt som helst. Blev liiiiite för mycket med dansen där en sväng då en av våra arbetskollegor (i animación) försökte dansa lite väl intimt, trots att han har flickvän, men han skärpte till sig så vi alla kunde återgå till att enbart ha trevligt. När Pachas stängde, hängde vi utanför en stund för att fundera ut vad nästa stopp skulle bli. Snackade en hel del med en av våra bartenders, som vi så fint kallar ’han med öronen’. Jag lärde mig hans namn inatt, men jag kommer inte ihåg det... ...... I vilket fall, efter mycket om och men drog de andra av vårt gäng hem, och då vi konsulterade Carlotta för vidare festligheter försvann våra bartenders. Vi följde med C och några killar, varav en av dem är hennes hiphop-lärare, till en liten klubb utanför ’partydistriktet’ som så fint hette Nordiska Klubben. Hahaha. Är tydligen någe samarbete med några klubbar nere i Plaza. Vi dansade en liten stund, sen blev vi less och åkte slutligen hem. Klockan hann bli 05.30 innan jag var under täcket, något rund under fötterna.


Slocknade som en gris, föga förvånande ;) Vaknade med ett ryck kl 9 och kunde omöjligt somna om. Hade t.o.m ställt larmet på båda telefoner för att helt säkert komma upp, ändå fick jag ingen ro. Kvart över 10 fick jag ge upp, och masade mig i duschen. Påklädd och klar, tog jag min halvliters flaska med vatten ur kylskåpet och vandrade till kontoret. Kan säga att jag inte var den enda som var sliten, haha! Eller ja, sliten och sliten, var nog ärligt talat fortfarande full när jag kom på jobb. Bad Emma, Bad bad Emma!! (Som Ally skulle ha sagt). Var rätt slappt hela dagen som tur var, jag och Gloria hade bara tre barn i Mini Cluben och därefter fick jag slå in julklappar två timmar efter lunchen. Lunchen ja, hahaha, alla andra vräkte i sig mat som om de inte ätit på flera dygn, jag och Justin satt bara och fnissade åt varandra där vi satt och petade i oss varsin liten pizzabit och gurka, med colaglaset i ena handen. När vi äntligen slutade för dagen kl 16, kröp jag i säng igen och sov fyra timmar i sträck tills jag måsta upp för att äta middag innan kvällspasset. Även det var lugnt, har slagit in lite paket, hängt upp några nya skyltar och skrapat bort kletet från tejp som suttit över två andra, gamla skyltar. När vi var klara kl 23, hämtade jag datorn från rummet och satte mig i receptionen.


Och nu är jag tillbaka i min säng. Kollade mailen och sånt, Martina kom en sväng och ville ha hjälp att få ner en flygbiljett då hennes dator inte hittade internet. Hon åker förresten hem imorgon, det var väl ett gemensamt beslut från hennes chef på Alpitour och Dave, och hon själv. Jag vet inte riktigt, det har ju varit problem mellan henne och cheferna från dag 1, så vi har väl alla väntat oss något liknande, men det känns ändå lite konstigt att hon plötsligt bara försvinner. Men, jag är mest glad, nu blir det nämligen vi som får basa över Mini Club och fan så tyst det kommer att bli nu!! Öronen kommer ju få en chock när de inte kommer utsättas för Martinas skriktortyr dagarna i ända. Hoho. Anyway, hon åker nu och glad är jag ändå.


När hon hade gått så kom han med öronen och satte sig på min fåtöljkant, och där förblev han tills jag stängde av datorn och ville gå till sängen. Snackade om allt möjligt, han ville ha festsällskap ikväll men jag fick tacka nej. Har Thomson imorn så jag måste gå och öppna Maspalomassidan före kl 10. Isch. MEN, jag sa att jag är ledig hela nästa helg så kanske det blir lite kalas då :) Jag gillar våra bartenders mer och mer, synd att man snart ska åka hem! JO, jag träffade ju äntligen knäppisen vars ’flickvän’ jag är, igår kväll. Fick visa min hund och så drog vi de vanliga fraserna och han var så nöjd när jag pratade spanska, haha! Han var för övrigt på Pachas också, men jag tror han är väldigt blyg för han var inte med oss och dansade eller nånting... Visserligen inte han med öronen heller, men han stod iallafall bredvid och såg på, haha.


Nej nu ger jag upp. Skrivit åt helvete mycket mer än jag hade tänkt, och nämnt en del saker jag tänkte låta bli att skriva om här. Men vad fan. Detta är min blogg, så jag skriver vad jag vill! Dags att nassa lite igen nudå, hur det nu ska gå när jag tog igen min förlorade sömn nu ikväll och faktiskt börjar komma ur krappulan nu.. Hehe.


Natti natt.


If you won't, I'll stop trying

16 December -

Aaaaaah, det är julafton om en vecka!!! Helt stört. Helt jävla galet stört. Men så är det!

Idag har jag varit lite Libre. Sov rätt länge, eller ja, till klockan ett iallafall. Mina tänder har börjat jävlas igen så nu sover jag mer oroligt än någonsin. Vill ha ut helvetena NU! Men vi får se vad tandläkaren säger i januari. De växer både uppe och nere i käken på vänster sida nu, den övre har kommit halvvägs. Detta innebär att den tuggar på det uppsvullna tandköttet under, sköööönt. Den ihållande värken jag har haft i några veckor nu, blir bara värre och värre igen. Det är inte så att jag inte kan äta, för det är inte vid själva tänderna det gör ont, det är hela jäkla käken, ner i halsen och ut i örat. Kan knappt ha hörluren i det vänstra örat för det gör så förbannats ont.. Kan de inte växa klart snart? Eller låta bli att växa samtidigt? Blir så less.

I vilket fall har dagen varit bra. Det har varit ömsom mulet, ömsom ösregnigt, men mycket bra ändå. Började med tidig middag med A&R på Kinarestaurangen här bredvid mitt hotell, sedan tillbaka för att hämta deras grejer från mitt rum och därefter till deras hotell så de skulle få byta kläder. Seeeeen hoppade vi i en taxi och åkte till Playa del Inglés. Shopping! Var rätt najs med två personliga shoppers, A som hjälpte till som smakråd och R som kollade att allt funkade som det ska så man inte skulle bli lurad. Helt perfekt! Köpte en hög med julklappar, jag som inte hade tänkt köpa en enda i år... Så det kan gå. Men jag måsta bara helt enkelt. Till sist handlade jag lite åt mig själv också, paprikachips (haha), ett rött halsband till min klänning för festen på fredag och ÄNTLIGEN köpte jag en duffelväska åt mig!! Har gått och tittat på samma väska varje gång jag varit hit, och även då vi var på Mallis förra hösten. Nu hade jag bestämt mig för att inte lämna GC utan en, och nu slipper jag göra det :D R kollade som sagt igenom den noga först att allt såg bra ut, sedan slog jag till ;) Är så helvetes nöjd så det finns inte. Kommer vara perfekt som weekendväska och liten resväska när jag åker Övik-Åland tex. SÅÅ nöjd! Mycket lyckad shoppingrunda :) Avslutade på Burger King med lite mat (igen) innan vi åkte hemåt. Nu är klockan strax efter 23 och jag ska börja krypa mot rummet så småningom.

Imorgon är en ny arbetsdag. Förhoppningsvis går den fort, för sedan blir det dags att säga hejdå till mina fina. MEN, vi ses om 3 veckor igen :D Känns inte lika jobbigt att säga hej då med den vetskapen, hehe. Är som sagt ledig på fredag igen, så vi får se vad man orkar med imorn kväll efter jobbet..
På fredag är det den efterlängtade personalfesten! Om inte annat så har jag en anledning till att klä upp mig ordentligt och visa att även jag kan se lite tillsnoffsad ut ;) När man annars går i stora t-shirts och shorts på arbetstid, haha. Nu när jag har ett nytt, fint halsband också så kommer jag känna mig extra fin :) Men vi får se hur det går med hela spektaklet, jobbar dagen efter sen och ett gäng dagar framåt, så det är ju dumt att dra sig för mycket. Först kommer ju faktiskt torsdag!

Nu är det dags att gå och krypa under täcket med lite chips. Ska sitta och beundra mina inköp (mestadels väskan) ett tag också :p Är inte mycket kvar på inköpslistan nu, och tur är väl det för nu är plånboken (och kontot!!) tomt! Så det kan gå, haha. Drömde förresten inatt att jag var tillbaka på FoF och jobbade, ska seröst ta reda på hur man kan gå till väga för att få jobba inom USA, utan att behöva ansöka om att bo där permanent.. Kanske jag helt enkelt måste gifta mig med en amerikan? Anna, vad säger du?

Nej men nu, NU sovdags. Natti natt, puss!

I guess sometimes words are just words

15 Decemer -


IKVÄLL FLÖG ÄNTLIGEN BOEINGS DREAMLINER 787! Såg det på CNN, live, helt amazing! Var alldeles tagen och kunde nästan inte somna efteråt, fast jag verkligen behövde det för att orka med Mini Disco några timmar senare. Otroligt, vad nöjd jag är :D Fast samtidigt värkte det i hjärtat, då man såg både fabriken och FoF när hon taxade ut mot runwayen.. AAAAH, bittersweet memories, önskar sommaren kunde återupplevas och att jag fick stanna kvar där. Mailar ju fortfarande med Sandy, som var min chef där. Hon är så intresserad av vad jag gör, var jag är och hur det går för mig i livet. Varje mail avslutar hon med: ’Hope to see you soon! Huge hugs’ och jag blir lite tårig varje gång. Jag saknar dem så grymt mycket, allihop!! Med undantag för Ryan då.. Men alla andra :) Tror definitivt VD:n kommer att få hålla sitt ord och anställa mig ’på riktigt’ inom en rätt snar framtid :) Men nog om det. Tycker bara det var så jävla grymt att dreamlinern äntligen kom upp, samtidigt som det känns duktigt sugigt att det inte kunde hänt i juli när det var planerat så jag hade fått vara där.. Oh well.


Annars har jag insett att hjärtat är en konstig sak. Det känner lite precis som det vill, oberoende vad hjärnan och det sunda förnuftet tycker. Det var en liten mening, på endast åtta tecken, som fick mig totalt off guard häromkvällen. Jag gillar inte när det händer, även om jag får skylla mig själv. Åtta tecken, som egentligen inte betyder någonting, gjorde att mitt hjärta gled in på alldeles fel spår igen. Men vad ska man göra? Det hjälper inte vad jag, eller någon annan, tycker. Det enda jag kan hoppas på denna gång är att dessa sista tre veckor här ska få mig på bättre tankar, kanske få hjärtat att bestämma om sig. Det har gått så många gånger förut, så det borde fungera igen. Utan uppmuntran blir det ingen kärlek! Förhoppningsvis.


Nu ösregnar det ute, och klockan är närmare 1. Har inplanerat ett strandbesök imorn med mina fina, men om det är såhär då har jag en anledning att sova lite längre än jag har tänkt. I regn kan man nämligen inte jobba särskilt mycket på en solbränna, men jag skulle desperat behöva få den jämnare till fredag då jag ska ha en tubklänning på mig och det är INTE snyggt med den hysteriska bonnbränna jag har pga mina arbetskläder. Shit happens.


Nu ska jag tralla tillbaka till rummet, och fundera över mina synder. Haha. Fast kanske inte fullt så dramatiskt.. Ska lyssna på lite musik (om mitt öra tillåter) och sedan försöka somna i någorlunda vettig tid. Allt innan kl 4 är vettigt! Så lycka till, till mig.


Natti.


Friends are the family you choose for yourself

14 december –

Måndag. Jag gillar inte måndagar! Fast idag har ändå varit relativt okej. Trött som en gris dock.. Mini Club hela dagen, inte så många barn, men fler än vi har haft senaste veckorna så det var najs.


I fredags kom ju äntligen A och R! Fasen vad nöjd jag var :D De kom och tittade på vårt Mini Disco och stannade sedan för showen, därefter ville de till sitt hotell och sova så jag följde dem dit och prommade sedan hem igen. De bor typ 500m från mina hotell, så det är inte så långt ;) Hehe.


I lördags sov jag lääänge. Mycket bra! När jag äntligen krupit ur sängen och de en bit bort också var på gång, gick jag till deras bungalow och hängde ett tag. Snackade skit, uppdaterade mig lite och sådär som det ska vara :) Tog även en sväng till närmaste ’shoppingcenter’ och käkade middag. MYS! När de båda duschat och var någorlunda klara, packade de ihop lite grejer och så gick vi till mitt hotell istället. Drinkade samtidigt som hår och smink fixades, och jag var något nöjd med mitt hår då jag fick min huns hjälp att fixa rockabillyfrilla igen :D Efter mycket skratt och alkoholkladd drog vi iväg till Kasbah och Plaza i Playa del Inglés. Ganska galet även denna festkväll, men inte lika illa då vi hade R med som vår privata livvakt, haha ;) Blev lite mitt-i-natten-mat på Burger King, hahahaha, sedan intogs mera alkohol. När vi alla var lika fulla och trötta, tog vi en taxi hem. Vi klev alla av vid mina finingars hotell och promenerade hem. Planen var att nyktra i, men det hjälpte inte, haha. Sov som en stock hela natten sen.


Igår var det söndag, vaknade sådär lagom bakis mitt på dagen. Ja mamma, jag vaknade innan två!! Låg dock kvar under täcket och läste med tv:n på i bakgrunden, och drack vatten. Åt lite kakor också, hehe. När jag varit i duschen mötte jag upp mina gullungar som även de vaknat till liv, så promenerade vi genom hela Maspalomas och kikade. Middag blev det självklart också, på kinarestaurang, mumsigt. Tog en liten sväng till efteråt, för att slutligen hoppa in i en taxi som fick köra oss hem. Fanns ingen ork kvar i benen.. Sa nattinatt och jag gick hem. Eller till mitt hotell iallafall :p Trots tröttheten hade jag otroligt svårt att sova och har vaknat hundra gånger under natten..


Tror anledningen till att jag sov så oroligt var att jag tänkte på mormor. Hon ska nämligen operera ögonen (eller iallafall ett åt gången) och det stressar mig att jag är så långt borta. Min mormor och morfar är de bästa som finns, de är utan tvekan de som tar störst plats i mitt hjärta, utan dem hade jag inte varit där jag är idag. Det är alltid de som stöttat mig, i alla beslut jag tagit, och de som direkt har stått bakom mig vilka val jag än har gjort i livet. Det var de som pushade och trodde på mig då jag ville till USA som au pair, de som sa att jag ’kan göra vad jag vill’ när alla andra var tveksamma. Det var mormor hjälpte mig att fatta beslutet angående skolan i Övik, det var hon och morfar som fyllde i ansökningspapprena med mig och sa att jag skulle ta chansen. Det var dem jag ringde först då jag fick antagningsbeskedet i postfacket.. När jag har haft goda nyheter har jag delat dem med min mormor och morfar, eftersom de alltid kan glädjas med mig. När jag har varit lessen och gråtit har de lyssnat, tröstat och gett mig glass och pipade bullar.. De står mig absolut närmast och vet allra mest (förutom A och eventuellt R då) och jag vet och har alltid vetat att vad det än gäller så finns de för mig. Alltid. Det är det som skrämmer mig, att de går igenom såna här saker när jag inte finns där. De är så viktiga för mig och jag skulle inte klara mig utan dem. Så nu tycker jag att alla ska hålla tummarna för att allt går bra och att min finaste, underbara mormor får sin syn tillbaka!! Älskar dem, och det ska jag tala om för dem då jag kommer till ön i januari.


Ja, det var typ det jag hade att säga idag. Och jo, angående att vänner är den familj man väljer åt sig själv, så vet alla att A och R är min lilla ’familj’, dvs min familj utan blodsband. Fast vem som valde vem kan de lärda tvista om, för även om det var R som använde uttrycket, att jag tillhör deras familj, först så var det trots allt han som kom in sist i bilden, haha. Men jag skulle inte klara mig utan dem heller, de är och förblir min egna lilla familj och jag är sååå grymt lycklig över det faktum att de är här nu och får dela liiiite av min upplevelse av praktiken här :) Ni är bäst! <3


Puss på er andra också, har en hel del underbaringar i mitt liv och ni förtjänar alla det bästa!


If your heart's not in it, for real

10 december –

Finns det något tillfälle man känner sig mer ynklig, än när man är sjuk? Okej, när hjärtat bli krossat är man ju inte heller särskilt häv, men att vara sjuk är nog värre. Blä. Låg hela gårnatten och vände mig, mådde så otroligt illa, och sedan spenderades sista timmarna med att varva mellan sängen och badrummet. Klädde ändå på mig när larmet ringde, och tog mig till kontoret. Då Dave kom sa jag att jag mådde dåligt, så han skickade mig tillbaka till sängen med orden: ’Go back to bed, call me if you need anything. Anything at all.’ Så det gjorde jag. Inte ringde alltså, men gick tillbaka till sängen. Låg där hela dagen, med undantag för en sista runda till badrummet innan magen var tom. Till kvällen klarade jag att äta två små bröd med några timmars mellanrum, men mådde inte bra ändå. När jag äntligen lyckades ta mig på fötter smet jag bara ner till personalmatsalen och köpte en burk cola som tacksamt gick ner. Sov otroligt dåligt den timme jag fick sömn, sedan blev jag väckt mot morgonsidan och därefter blev det inte att sova något mer.


Dagen har varit lite annorlunda, eftersom Bengt kom på besök. Det var trevligt! Vi fick visa honom runt och ha en ordentlig pratstund med honom då vi ändå inte hade några barn i Mini Club före lunch. Efter lunchen så drog han vidare på nya äventyr (dvs han skulle besöka Kalle och Sara från vår klass som också befinner sig på ön) och för min del blev det först lekar med några barn en timme, sedan lite fotboll med dem. Eller ja, fotboll och fotboll, ungarna fick springa och sparka på en boll iallafall, så de var nöjda :) Var hett som fan, säkert åtminstone 30 grader idag då det var gassande sol. Kollade mailen lite snabbt då vi slutat, sedan sov jag två timmar för att försöka ta igen liiite av den förlorade nattsömnen.


Vad har hänt då.. Inte mycket alls. Dagarna är fortsättningsvis som de varit hittills, vart som sagt ett trevligt avbrott då Bengt kom idag. Nu är klockan halv tolv och vi väntar på att få gå och stänga om en halvtimme. Vår tur idag.. Lite drygt när man är så jävla trött, men det är ju ingen idé att inbilla sig att jag hade sovit vid midnatt i vilket fall. Så det är bara att vänta och se glad ut.


Imorgon är det äntligen FREDAG!! Ingen CATSshow dock, för Gran Canaria Princess ska ju ha sin personalfest här, eftersom vi har vår på det hotellet nästa fredag.. Vet därför inte riktigt hur kvällsschemat kommer att se ut, då vi normalt skulle vara på Tabaiba för showen allihop. Får väl någe specialuppdrag igen, som ikväll då vi städade kontoret, haha. Spännande värre. Har i vilket fall Mini Disco på kvällen, ser nästan fram emot det faktiskt, ska bli roligt :) Så får vi se vad det blir sedan!


Det bästa av allt imorgon är att A och R äntligen flyger hit ner!! Wohoo! Fasen vad efterlängtade de är :) Har inga planer angående det än, får se hur de vill göra då de kommer fram, lär ju vilja hänga lite på sitt eget hotell också :) Men Dave har iallafall sagt att de är välkomna hit när de vill, så det blir nog bra i vilket fall! Blir förmodligen att fira lite i helgen igen, hehe, DET ska bli kul med de mina! Måste nog gå till närmaste Supermarket imorn och inhandla lite alkoholhaltigt, hehe..  Jeje.


Nu är jag trött i huvudet. Blir väl lite så utan sömn och kroppen är ju ändå slut efter gårdagen och natten innan.. Får hoppas dessa sista 20 minuter går snabbt nu, så vi kan gå och stänga igen båda hotellsidorna och sedan krypa under täcket. Uppdaterar senare.

<3


Hold me tight, tell me I'm the only one

Ojoj, andra advent är nu över. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag har INGEN aning om vart dagarna tar vägen! Det går så fort så fort, vill att jorden ska sluta snurra så snabbt ett litet tag så man hinner andas emellan. Har suttit här och glott cirka en timme nu, hur skönt som helst att sätta sig i receptionen med datorn och veta att man inte har någon jäkla tidsgräns på vad man gör.

Mina lediga dagar spenderades mestadels i sängen. That's right. Orken försvann och likaså lusten att göra något vettigt/kul, så jag har tagit igen mig på sömnfronten istället. Mycket bra :) Och skönt var det!

Idag var det jobb igen, en dag som alla andra, men ändå mer störd än vanligt. Jag vet inte vad det är med våra arbetskamrater, men jag undrar seriöst om något har hänt.. Allihop har varit ovanligt trevliga, pratsamma (på ENGELSKA) osv osv. Har t.o.m fått mig en hel del skratt idag då jag verkligen försöker lära mig bättre spanska, på riktigt. Och jag fick chefen att skratta en hel del åt mig också, numera kan jag säga 'Det här är min hund' på spanska! Det ni! Anledningen till detta är att två bartenders kom och flummade lite häromkvällen när jag satt med datorn, och så visade han ena en bild på sin hund. Så kom jag på idag att jag också har bilder på min hund i telefonen, så jag ska visa honom vid tillfälle. Och då är det ju kul att kunna säga det på spanska ;)
Ikväll var det ju shownight också, gänget framförde sin Tutti Frutti, och vi fick en hel del beröm för att vi var duktiga som hämtade grejer (kläder som de glömt på andra hotellet) och för att vi skötte ljuset så bra. Har nog heller aldrig hänt förut. Så antingen har vi blivit bättre (haha) eller så är det någon sjukdom som går i Animación. Jag tror på det senare.

Det KAN även ha att göra med att det var möte idag, då vi slutat dagspasset. Har ingen aning om vad de pratade om, och varför de hade mötet, men om det är pga det som alla är så trevliga så bryr jag mig inte om vad de diskuterade! De som var med var i vilket fall vår chef Dave, Filippo, Gloria och Martina, plus F&Ms chef på Alpitour (de jobbar både med oss och för Alpitour). Så det verkar ju ha varit rätt allvarligt. Men, som sagt bryr jag mig inte om de fortsätter vara såhär konstiga (läs: trevliga) resten av tiden här!

Kan förresten berätta att bartendern som visade sin hund springer runt och kallar mig sin flickvän. Haha! Han frågar tydligen ofta efter sin 'flickvän Emma' och Martina berättade att han står i korridoren på nätterna efter arbetspasset i hopp om att få se mig. Jag skrattade helt galet när hon berättade det åt mig, men då blev hon arg och sa att det minsann inte är något att skratta åt, detta är allvar! Hahahahahahaha. Kan ju tillägga att mina konversationer med denna kille brukar sträcka sig från 'Hola, que tal' till 'Buena Noche'. Inte riktigt någon bra grund till ett förhållande, eller vad säger ni ;) Chefen Dave bara skrattar och påstår att alla karlar på hotellen flirtar med mig. Jag tycker mer att de är taskiga, bara för att jag inte snackar spanska så brukar de skratta åt mig hela tiden.. Fast lite roliga är de ju ändå....... ;) Nog om det.

Funderade förresten över det här med språk häromdagen. Eftersom våra gäster mestadels kommer ifrån Tyskland (och Holland osv), Italien och Storbrittanien, så är det många olika språk som gäller. Personalen på båda hotellen pratar ju nästan uteslutande spanska, så det är ytterligare ett språk. I början blev jag mobbad och alla frågade om jag faktiskt inte kan några språk, då kontrade jag med JO; svenska, engelska, finska och förstår både norska och danska, och du?? Puckon. Fast idag förstår jag otroligt mycket av vad de säger när de pratar spanska, är sämre på att våga prata själv, men jag har lärt mig grymt mycket ändå. Förstår även en del italienska vid det här laget, och även lite tyska och deutch. Jag min dumma jävel trodde i början att tyska och deutch är samma språk, men icket! Så nu försöker jag förstå båda. Där biter det mig i arslet att jag valde att läsa franska istället för tyska i högstadiet.. Nåja. Jag tycker faktiskt själv att jag är rätt duktig. Och jag kämpar på, när vi åker härifrån ska jag vara på det stadiet att jag vågar prata själv också! Annat än 'det här är min hund' haha. De andra språken vet jag inte om jag lär bli mycket bättre på, men vi får se. Ska satsa på finskan sen till sommaren, om jag får det sommarjobb som jag vill ha på Åland.. Det jag ville säga med detta är; fan vad duktig jag är som lär mig så mycket nytt!! Det ni! :)

Annars då.. Saknar faktiskt Akos. Han var en frisk fläkt i vår lilla Gran Canaria-värld. Men Santo är rätt lik honom till sättet, så det är bra ändå :) Räknar ner dagarna till fredag nu, fredag fredag fredag!! För då kommer mina fina :D Fasen så jag lääääängtar, hun, fatta att det då är typ två månader sen vi sågs sist.. Så länge brukar det inte få gå emellan :( Men nu jävlar! Så får vi se hur snabbt ni tröttnar, kanske ni inte vill ha mig i lägenheten i januari sen ;) <3

Anna Wk, jag skriver här för jag orkade inte kommentera din blogg.. Skrattade så jag grät till ditt bakningsinlägg, förlåt, men det var så roligt! Hoppas det går bättre med pepparkakorna :) Mina ska bakas i januari, så är det bara. Någon slags julkänsla måste jag också få när jag kommer hem, men tillsvidare hjälper dina pyssel-/bakningsinlägg till med det :)

Nu är klockan typ halv 2. Dags att gå till rummet och krypa under täcket, kanske se lite tv dubbat till tyska alternativt spanska. Förra helgen skrattade vi nästan ihjäl oss då vi tog myskväll och desperat ville se någon film på tv, först hittade vi BECK - dubbat till TYSKA, hahahahaha, sedan zappade vi vidare och hittade ett program där de pratade SVENSKA, de gjorde något reportage om Sverige och just då var han i Norrland och drack sprit, efter att först ha jagat älg och ätit torkat älgkött framför en brasa i skogen. Vid det laget kunde man ju bara skratta.. Det finns inte en jävla kanal som är på engelska (förutom CNN och Skynews) men så ramlar vi in på ett där de pratar svenska. Helt sjukt. Tror det var då som vände oss till True Blood istället, haha..

Igår kväll/natt tittade vi på Jane Eyre, på spanska, och insåg att jäklars vad man fattar mycket ändå! Fast nu ska jag inte snöa in på språken igen. Har äntligen fått nerladdat mitt nya itunes så jag ska se om min ipod vill leka kompatibel med min dator när jag fått det installerat. Sedan börjar ju en ny dag imorgon, kl 11. Har Mini Club hela veckan, och Cats på fredag, och eftersom de inte lär tvinga mig att dansa denna gång så blir det nog mestadels dekorationer kvällstid. Gillart!

Nattinatt, tänker på alla mina nära och kära nu när det närmar sig jul.
<3

You were allt that mattered to me

2 December -


Haha, när vi gick till receptionen inatt så funkade internet självklart INTE. Vad annars? Och det var bara surgubben (som vi mötte första dagen här) där, så han ryckte bara på axlarna. Nåja, nytt försök om en stund!



Idag är det onsdag, klockan närmar sig midnatt och vi har just slutat jobba. Varit en slö dag, inga barn överhuvudtaget i Mini Club på hela dagen, vilket har inneburit julpynt osv. Nu på kvällen fortsatte vi greja med julgranar och pynt, hotellen börjar bli riktigt fina nu! Det har varit arbetsdagen i korta drag.



Jo, fina Akos kom via för att säga hej då, han jobbade sista dagen i helgen och nu ska han dra vidare på nya äventyr..  När vi kramats och kindpussats hej då, blev jag alldeles tårögd, fåntratt som man är. Tror inte jag reflekterat över hur mycket det egentligen har betytt att vi har haft honom här, för då alla andra snackat italienska/spanska och hållit ihop i sina små grupper, så har han pratat engelska med oss och alltid varit snäll. Jag tycker om Akos, det är något speciellt med karln, och jag fick honom att NÄSTAN lova att komma via en gång till innan han lämnar ön så vi får ta ett foto :) Så vi håller tummarna! Jag sa också att jag alltid har en soffa om han någon gång har vägarna förbi Åland, haha. Han frågade om jag har en båtplats också ifall han kommer med båt, då måste jag skratta lite och det gjorde han också när han insett vad han frågat.. Åland är ju en Ö, klart som fasen det finns båtplatser! Hahaha. Jag kommer att sakna Akos. Mycket.



Annars går livet som vanligt vidare här nere, dagarna försvinner till jag vet inte vad, och nu finns det en hel del att se fram emot varje vecka vilket innebär att det går ännu snabbare. Nästa vecka kommer Bengt, vår utbildningsledare, och hälsar på. Nästa fredag kommer mina fina älsklingar A&R och de stannar en vecka. Dave kollade idag hur jag vill ha ledigt när ni kommer, och han ska försöka klämma in 4 dagar!! :D Det betyder att jag sen kommer jobba typ 8 dagar innan jag får ledigt igen, men det är okej :) Härligt! När de åker igen, fredagen efter, är det personalfest på Gran Canaria Princess. Santo berättade idag att han var förra året, och att det är världens fylleslag i princip. Lät riktigt kul faktiskt, men om jag får alla dagar ledigt i veckan där så jobbar jag väl ändå.. Men lite kalasande kan man ju utsätta sig för ändå ;) Ser fram emot det i vilket fall! Veckan efter det är det julafton och förmodligen massor som ska fixas med shower osv, därefter kommer nyårsafton. Veckan efter nyår åker vi hem.. Har redan lite ångest. Jag vill inte! Mah. Men, mer att se fram emot bara, måste hitta någon rolig praktikplats till våren igen så blir allt bra :)



Nu ska jag försöka IGEN med att få upp allt detta, så skriver jag en annan dag igen.



Ann och Rasmus, SNAAAART ses vi!! <3

Puss på allihop :)


I can’t breathe when I know you’re not there

1 December -


1 december idag!! Jisses, fattar verkligen inte vart dagarna har tagit vägen. Har bara 5 veckor kvar här nu, gråååt. Hur jobbigt det än är emellanåt, ser jag verkligen inte fram emot att åka tillbaka till iskalla Sverige. Hur ska jag stå ut?? Måste verkligen fixa praktik för våren, och det snart! Behöver en ny resa att se fram emot, när denna är över.



Vad har hänt sen helgen nudå.. Lördagskvällen spenderades som tidigare nämnt åt True Blood, Andrea hade några avsnitt kvar av andra säsongen så jag såg dem med henne. Åååååååh, jag vill ha en egen vampyr! Vi såg på nästan alla de sista avsnitten, stängde av datorn halv 5 på morgonen. Pga den sena natten, blev det närapå ingen beach på söndagen. Men vi traskade dit på eftermiddagen, var väl nere vid vattnet ca kl 16. Var fortfarande gassande sol och så, men rätt kallt för det blåste på rejält, så vi stannade nog bara en timme.. Sedan prommade vi hem igen, käkade middag och bänkade oss återigen i sängarna. Det kom bara skit på tv, så det blev sista avsnittet av True Blood, och efter det såg vi Twilight, som Andrea också hade på datorn. Kärlekstörstandet efter en egen vampyr blev inte direkt mindre då, haha.. :) Sedan försökte vi sova.



Igår var det måndag, arbetsdag lixom de flesta. Vi har två nya killar med nu, eller ja, han ena (Justin) är ny iallafall, han är normalt praktikant i receptionen men de får alla komma till Animación en månad var. Rätt trevlig kille faktiskt, och han fattar lika lite italienska som vi gör, så äntligen är det någon som pratar engelska med oss! Den andra (Santo) är egentligen inte ny, han jobbade i Animación för ett halvår sedan så han är lite halvt ny bara. Också riktigt trevlig, han pratar också engelska med oss, och uppmuntrar oss att försöka börja prata spanska fast vi (jag) är asdåliga :)



Nu är det tisdag kväll/natt. Vi slutade jobba för en stund sedan, och var idag och fick en gratis halvtimmes internettid, så bara jag har detta klart ska vi gå till receptionen och besvara lite mail, kolla bankkonton och självklart även lägga upp detta. Jobbar fortfarande på att få obegränsad internettillgång, men det tycks vara jävligt svårt. Suck. Nå, vi är ju bara praktikanter.......



Annars är allt rätt lugnt just nu. Mini Club hela veckan, riktigt soft, på kvällarna håller vi på med juldekorationer så då behöver man inte heller fundera så mycket. Vi har turen att vara lediga fredag och lördag igen, så det är en kort vecka på endast fyra dagar. Blir väl ett långt pass nästa vecka istället.. Men det tar vi då!



Nu har jag inte mycket mer att säga (yes, tycker ni ;) så jag tror det är dags att lämna rummet och surfa lite. Har försummat en massa mail jag borde svarat på för längesedan, så nu jäklar ska jag ta tag i det! Skulle gärna få igång msn också, men då måste jag tydligen ladda ner senaste versionen och det hinner jag omöjligt på en halvtimme i receptionens sega nät. Testade det senast nämligen.. Men men. Vi lever, allt är bra, nu har ni fått en hel del att läsa igen!



NÄSTA HELG KOMMER FINASTE A&R!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 < 3

 

PUSS!


I just want to dance the night away

28 November -


Ja, idag är det redan lördag. Hade räknat med att få internet under veckan, men icket. Börjar bli lite less på att fråga cheferna varannan dag om wifi.. Ingenting händer ju! Kollade mailen lite snabbt nu ikväll i receptionen och då kom högste chefen Dave förbi och var förvånad att inget hänt än. Han har ju varit på semester över en vecka (igen) så han har ju inte vetat någonting. Han bad oss påminna honom på måndag (igen) så får vi se om något händer. Skulle vara trevligt att kunna kolla mailen osv när man behöver. Men men. Håll tummarna!



Nu sitter vi nerbäddade i våra sängar och ser på Hitch, på spanska. Alla våra kanaler är nämligen antingen dubbade till Spanska eller Tyska. That’s right. Intressant om inte annat! Vi har fanta, paprikachips, vitchoklad fingers och ritz crackers. Hur snajsigt som helst! Lördagsmys.



Veckan som har varit var lång, lång, lång. Vi har haft mycket showkvällar, vilket innebär lite mer arbete då man faktiskt måste vara uppmärksam under showerna för att få allt rätt. Har även hunnits med lite dansövning. Igår var det fredag, och Catsdag. Det innebar övningar efter lunchen (som fick intas under cirka 10min, som vanligt) och sen blev det dans dans dans. Första gången Dave och Pablo såg oss dansa, så det var ju mycket som borde göras bättre. Efter att vi övat klart kände jag att mitt högerben helt enkelt inte skulle klara av danserna, vilket jag sa åt cheferna, men de tyckte att det var för sent att börja byta positioner då det inte skulle finnas tid att öva en sista gång. Efter det blev det en otroligt lång sista arbetstimme inne i Mini Club, försökte hålla tårarna tillbaka hela tiden. Då klockan äntligen närmade sig 16, fick vi gå, men när Carlotta frågade hur det var började tårarna rinna på riktigt. Inte för att det gjorde ont just då, men för att jag vet när min kropp inte klarar något och hur ont det skulle göra under kvällens show. Vi skyndade till hotellrummet och där brast det. Lugnade ner mig något när jag fixat några små hål på kattdräkten och tagit en lång, varm dusch.



Strax innan det var dags att gå och käka lite middag, fixade Andrea mitt hår till ’kattöron’. Alla har håret så, och med tanke på hur de andra alltid stressar under showkvällarna så ville jag ha det klart redan innan, då det tar hur länge som helst att få upp mitt hår för det behövs typ 20 hårnålar utöver tofsar och hårnypor.. Kunde knappt äta något, var nära till tårar hela tiden och så otroligt nervös att jag var säker på att jag skulle behöva spy. Vi skulle egentligen ha Mini Disco, men Andrea var snäll och gjorde det ensam så jag kunde få hålla mina nerver lite lugna och inte förstöra benet och lederna redan innan showen. När vi äntligen kom över till Tabaibasidan blev allt så otroligt stressigt och hysteriskt så jag hann inte ens fundera över värken eller nervositeten. Vi visste ju inte ens hur vi skulle sminka oss och ingen hade tid att hjälpa, trots att Renata sminkade Gloria som heller aldrig gjort det innan. Men vad fan, vi är ju ’bara’ praktikanter.. Vi höll oss inne på toaletten, där Carlotta också var, så hon förklarade lite iallafall medans hon grejade med sitt eget. Plötsligt var det dags, hann ta några få foton direkt innan vi måste springa till salongingången, men det var allt. Sedan gick allt väldigt snabbt, hann inte tänka så mycket.



Själva showen är väl cirka en timme, vilken börjar med att alla kryper in från salongingången (på alla fyra, som katt, förstås) och tar sig fram till scenen igenom publiken. Sedan kommer ett parti med 16 (!!) höga ’toner’ då man ska hoppa upp i luften. Kan säga att mina knän var slut redan efter det. Sedan började dansandet. Vi dansade två danser, två andra var vi bara med och gjorde lite armrörelser i bakgrunden på. I slutet tog vi ut varsina ljus och gick ut i publiken så de fick tända sina tomtebloss (som alla gäster får till sina bord) och sedan kom finalen. Dave presenterade mig som svensk, men det gjorde inte så mycket, de flesta gäster jag pratat med vet att jag kommer från Finland :p Och förra helgen då vi fick vara med på scenen trots att vi bara var scenarbetare, presenterade ju Pablo mig som finsk. Efter finalen och vi gick ut från scenen, kände jag äntligen efter hur ont det verkligen gjorde. Fick bita ihop för att byta kläder, och på vägen till hotellrummet fick Andrea hjälpa mig med trappor och avsatser för att jag skulle kunna komma framåt. Men det kändes bra. Jag klarade det!! Jag, elefanten, har dansat i Cats, och överlevt!! Visst, jag gjorde en hel del missar, tappade vissa danssteg när vi var så många på scenen och det var lite förvirrande, och ja jag glömde ärligt talat bort en del grejer i början då man insåg hur många som verkligen satt i publiken och såg en svettas som en gris i ljusgrå dräkt. Men det gick! Bet ihop genom värken, försökte tänka bort misstagen och i slutet klarade jag av att le uppriktigt när vi dansade eftersom det faktiskt började kännas riktigt kul! Bara en stund, men det räckte definitivt! Utsätter troligtvis inte min förstörda kropp för det igen, men jag kan åtminstone säga att jag har gjort det! Och det står högt på listan när det kommer till att öva upp självkänsla. Jag har sån otrolig scenskräck (klarar ju inte ens av att prata i en mikrofon fast ingen ser mig) men har jag klarat av att dansa i CATS av alla shower, så ska jag fasen klara av att prata inför klassen i fortsättningen :) Jeei för mig!!



Idag sov jag till nästan halv fem, var något slut efter gårdagen/kvällen.. Andrea hade varit uppe och pysslat några timmar innan jag steg upp, så jag fick en cola och twix som hon varit och inhandlat :) Inget dåligt uppvaknande kan jag säga! Myyycket snällt :) Det var kul tills jag måsta gå till toaletten, trodde benen skulle gå av.. Jisses, jag har nog aldrig haft sådan träningsvärk i låren, någonsin! Helt otroligt, det var t.o.m. värre än värken i själva benet, så jag hade något annat att tänka på iallafall. Även om det fortfarande var värk, haha. När vi äntligen krupit till duschen och fått på oss kläder, gick vi till en liten restaurang här bredvid hotellet och käkade middag. Börjar nämligen bli liiiite tröttsamt att äta samma hotellmat varje dag, även om det varierar litegrann då det är i buffeform. När vi ätit svängde vi in via närmaste supermarket och inhandlade läsk och snask tills nu ikväll. Därefter landade vi framför datorerna en snabbis och nu sitter vi här. Gav upp tv:n, så Andrea ligger och ser på True Blood på sin dator (hon har säsong 2 kvar, lucky girl..) och jag har skrivit detta. Men nu börjar jag ge upp det också, ska nog joina henne istället, börjar bli ett tag sen jag såg sista avsnittet, dags att få dregla lite framför Eric och Bill igen ;)



Annars har vi det fortsättningsvis bra. Har ju varit lediga idag, och har ledig söndag också. Ska försöka komma upp tidigare imorn och spendera några timmar på beachen. Min första dag på stranden! Har ju inte direkt haft något behov av att sola ’på riktigt’, och förra helgen var vi ju åt helvete för dåliga för att ta oss dit efter födelsedagsfirandet kvällen innan, hehe.. Så imorn försöker vi igen, har ju lugn och skön hemmalördag så det borde gå :) Nu har jag inte så mycket mer att säga.



Jo, har jag skrivit tidigare om våran första kackerlacka i rummet? Jag skulle upp på toa mitt i natten för ett tag sedan, och gick som vanligt utan linser/glasögon in i badrummet och satte mig ner. Då kilar något stort och svart (suddigt eftersom jag inte hade brillorna på) fram rakt under mina fötter och iväg under handfatet. Med fötterna uppdragna blev jag klar snabbt som satan och sprang in i sovrummet efter mina glasögon och tassade tillbaka till badrummet. Var livrädd, efter den enorma spindeln vi hittade här utanför för ett tag sedan var det min första tanke. Men det var bara en kackerlacka! Så fort jag visade mig i dörröppningen kom den springande emot mig, så jag ropade till och stackars Andrea vaknade av mitt ståhej. Jag tog min sko och slog ihjäl fanskapet och spolade ner honom. Det var vår första kackerlacka i rummet :)



Kackerlacka heter Cucaracha på spanska, ni vet sången; la cucaracha, la cucaracha, lalalallalalalalaaa..? Vi frågade animacióngänget vad sången verkligen handlar om, då de berättade att det betyder kackerlacka. Sången har jag alltid förknippat med mexico och spanien osv, och man har ju hört den x antal gånger under sin livstid. Men till förklaringen då, sången handlar om en kackerlacka som inte kan dansa, först för att han inte har något ben (det blir svårt att dansa då) och sedan för att han inte har någon tequila. Så nu vet ni det! La cucaracha kan inte dansa för att han inte har tequila. Tjohoo!



Nu ger jag upp. Detta är alldeles för långt och jag förstår inte hur någon orkar läsa (Andrea klagade just på mina aslånga inlägg, haha) men det blir så när jag bara skriver cirka en gång per vecka. Orkar ni inte läsa, glöm det då, är nog inget viktigt ni missar ändå ;) Dags för True Blood! Uppdaterar igen när jag har något vettigt att säga. Eller bara vill skriva något iallafall.



PUSS!


When you finally said the words, I knew they weren’t true

24 November -


Idag är det tisdag. Känns som en halvlam och lite småtrist dag, men det är nog efter helgen. Det som är svinigt bra just för tillfället (ta i trä) är att tandvärken är BORTA! Eller ja, lite smågnager det, nu på högra sidan av truten, men det värsta är över, jag slipper knapra piller och får sova på nätterna. Typ. Kollade även mailen igår och blev jävligt nöjd, jag klarade äntligen tentan!! Wohoo!! Kämpade faktiskt en stund med den så jag är mäkta nöjd att jag äntligen klarade skiten. En omtenta till orkar jag inte.. ALDRIG MERA FÖRETAGSEKONOMI!!!


Nu sitter jag i min säng invirad i två handdukar och äter paprika chips, ett nytt beroende som Andrea dragit in mig i, haha.. Måsta ta en het dusch när vi slutade för dagen, efter att ha spenderat nästan en timme i ena poolen med ett gäng barn. Ja, ni läste rätt, Emma som simvägrar och förmodligen inte varit i en pool sedan Thailand för närmare tio år sedan, spenderar några eftermiddagar i veckan med vattenlekar. Har slutat bry mig om att föräldrarna vid poolkanten glor på mina tatueringar, och kan numera ha riktigt roligt med vattenbus :) Plus att det är ett rätt bra sätt att få ordentligt med sol överallt, inte bara på armar och ben som vi vanligtvis får på dagarna ;)


Vad annat har jag att säga då.. Min födelsedag blev inte firad på torsdagen, vi smet ner till personalmatsalen (det finns faktiskt en sådan, trots att vi aldrig ätit där..) och petade lite småpengar i maskinerna där så vi fick varsin cola och lite godis :D Sedan nassade vi.


På fredagen var vi först till ett litet Shopping Center i närheten av vårt hotell, mycket litet och mest restauranger, men vi fick lite inhandlat (godis, cola osv) och det var en rätt najs prommis. På kvällen var det då dags för födelsedagsfirande de luxe! Vi käkade middag här på hotellet, sedan var det dusch och tillfixning, samtidigt som champagnen intogs flitigt :D Mest av mig, haha. Så går det när man är en svamp.. Kom oss inte in till Playa del Inglés förrän vid 23tiden, så det var bara in på första bästa bar och drinka. Man får massor med gratisdrinkar på de flesta ställen eftersom folk är så desperata på att få in en på just deras klubb, så det gick nog ner en bra mycket större mängd alkohol än det vanligtvis gör på en utekväll i tex hemma i Övik. Så väldigt mycket pengar gick det som sagt inte heller, så det var riktigt bra. Bästa sättet att förklara kvällen/natten på är: GALET. Det var helt sjukt, ingen av oss minns hur många olika klubbar i Kasbah/Plaza vi varit in på, hur många olika nissar vi pratat med eller exakt när vi kom hem. Vad vi vet är att vi har blåmärken på rumpan båda två, jag dansade med två heta karlar (som jag förmodligen inte skulle känna igen idag om de så stod två meter framför mig och vinkade) och så pratade jag perfekt finska (tyckte jag) med två killar ifrån närheten av Helsingfors. Det är väl ungefär vad ni får veta om vår partynatt, haha! Som sagt, galet var det, men jävligt roligt! Firade min födelsedag med besked, men nu blir det festfritt ett tag framöver.. Puh. Lördagen var nämligen inte särskilt kul, om vi säger så.. Men men, det var värt det!


Söndagen var minst sagt seg, men vi jobbade på. Blev något less där på kvällen då det var dags för Animación-show igen, Tutti Frutti, och trots att vi gjorde det vi skulle i det närmaste perfekt, fick vi en irriterad Renata på oss om att vi gjort en massa fel. Det angående saker som vi inte haft något med att göra, tex ljuset under showen som vi inte alls hade som uppgift den kvällen, det var Gloria. Till slut stod Carlotta upp för oss och även om de härjade på spanska så fattade vi en del iallafall, att hon tyckte Renata var onödig som skällde på praktikanterna som inte alls gjort något med det, och en del grejer som scenkläderna var det hon som fixat, inte vi, och då grälade dom om det också, eftersom Carlotta tyckte det var orättvist typ att vi alltid får felet på oss fastän det i detta fall t.o.m varit hon som fixat det och hon har varit här längre än Renata. Blev något hysteriskt till slut och Carlotta stormade iväg, när vi kom över till Maspalomassidan med grejerna härjade de kanske en halvtimme till med varandra innan vi äntligen kom iväg till våra hotellrum. Puh. Det var åtminstone skönt att höra att NÅGON står på vår sida trots att vi ’bara’ är praktikanter!!


Igår, måndag, var det plötsligt bättre stämning och både Renata och Pablo betedde sig helt annorlunda mot oss, förklarade mer och var mer pedagogiska i sitt sätt. Det är nämligen ett stort problem, de diskuterar alltid ihop sig om dagens uppgifter på morgonen när vi kommer på jobb på spanska/italienska, sedan säger de ’Vamos!’ och så börjar alla gå utan att ha sagt på engelska åt oss vad VI ska göra. Även om de skulle förklara ÅT oss på spanska skulle vi ju ändå fatta, men nada. Så det blir lite tröttsamt ibland.. Men efter i söndags så har de varit mycket bättre på att förklara för oss också, inte bara prata över våra huvuden, så det är rätt najs. Annars igår hände inte mycket spännande, vi hade Mini Club hela dagen med Gloria, och på kvällen fick vi först vara med Renata i Djbåset en sväng, innan det var dags för Catsövning. Yes, VI SKA PÅ ALLVAR VARA MED I CATS PÅ FREDAG!!! Det är helt stört, nu har vi typ lärt oss en dans, av 5 vi ska kunna, så jag misstänker att det ’bara’ blir den vi ska vara med på.. Men iallafall. Jag ska stå på en scen, inför ett helt gäng med hotellgäster, iförd en tajt nylonkattdräkt och dansa till en låt från Cats. Jag tror jag dör, kommer förmodligen få magsjuka på fredag dag bara för att slippa.. Nog för att jag gillar låten/dansen, men det är verkligen inte min grej! Hujj. Men vi får väl se hur allt slutar.. I vilket fall ska det fotodokumenteras om det faktiskt blir av! Hahahaha.


Idag har det ju varit Mini Club igen, våra söta tjejer Nicole och Asia har åkt hem och jag tycker det är så jobbigt. Fick lära mig redan då jag hade praktik på mitt gamla dagis i högstadiet att man inte ska fästa sig vid ’lekisbarn’, men jag kan inte låta bli. Så stannar de en vecka eller två, sedan åker de hem. Och jag blir lessen :( Suck. Värst är det med brittiska barnen, eftersom alla andra är så kassa på engelska härikring så tyr de sig mest till oss, vilket passar mig utmärkt, Martina och Gloria får gärna sköta de högljudda och bråkiga italienska barnen.. Men fasen så ickeroligt det är när de åker hem. Blä. Så, dagen idag avslutades med poollekar och jag börjar faktiskt bli rätt nöjd med min solbränna nu. Den kan bli myyycket bättre (så andra människor kanske också kan se den, haha) men nu ser jag verkligen själv att jag blivit riktigt brun :)


Hittills under vår lediga tid har jag som sagt duschat av mig poolvattnet, och ätit upp mina chips. Och skrivit detta ;) Ska dra på mig pyjamasen nu och krypa under täcket, om några timmar är det jobb igen och innan dess ska det intas middag. Hoppas på lite Catsövning ikväll igen, så kanske jag kan känna mig lite mer säker på hela showgrejen.. Men vi får se. Nu blir det nassa.

 

Puss!


RSS 2.0