Uppdatering

Är nu tillbaka efter min lilla promenad. Sitter återigen i min underbara fåtölj med godis, hallonsoda och min bästa vän, kanal 5 :) Borde förstås börja laga mat så småningom, men jag hinner nog det också. Måste ju faktiskt packa upp kastrullerna då, och det orkar jag inte just nu.
Skolan ligger precis bredvid vattnet, i något slags industriområde. Tog ungefär 20 minuter att gå dit, så det är en bit bort, men man kan följa strandpromenaden hela vägen och det är så fint! Måste ta med kameran imorgon, det är verkligen jättefint här. Hoppas verkligen, verkligen att jag trivs i skolan, skulle absolut inte vilja flytta härifrån direkt igen. Och igår hittade vi faktiskt en biograf, inte så långt från dörren, så tji fick den (vem det nu var) som skrattade och sa att det knappast finns någon bio i lilla Ö-vik! Haha. I huset bredvid mitt finns även en filmuthyrning, så jag har möjlighet att titta på fler filmer än någonsin, och de har lösgodis också :D Nå nog om det.
Ska slappa lite till innan det är dags att packa upp lite igen och käka. Ska försöka komma i säng någorlunda tidigt ikväll, har trots allt varit uppe sen 11 (det är inte tidigt, men jag har kunnat sova till 14 alla dagar senaste veckan) så det kanske funkar. Eller så får jag massa fjärilar i magen pga skolstarten imorgon, så jag inte får någon sömn iallafall. Men jag tvivlar. Har massor att försöka hinna med efter skolan, måste skaffa svenskt personnummer, telefonnummer, öppna bankkonto osv. Och självklart sätta igång att få någon ordning i lägenheten, så jag börjar känna mig hemma. Måste ju se lite vad jag har för grannar också, det har kommit och farit flyttbilar hela dagen, så jag antar att huset börjar bli fullt nu. Känns trevligt, att veta att det finns många i min ålder så nära. Även om de flesta verkar vara par.
Men nu orkar jag inte skriva mer. Känner mig helt färdig, hela kroppen värker. Känns som om jag styrketränat 3 timmar i sträck, sovit snett och sedan vaknat. Till och med huvudet är tungt idag. Lär väl ta någon vecka innan kroppen vant sig vid att stiga upp tidigt, gå i skola och framförallt vänja sig vid det lite annorlunda klimatet och att det är fel tid. Har ju en timme för lite varje morgon. Men ja, det är nog en vanesak.

Nu ska jag slänga mig på sängen en stund. Har ju gratis internet, så jag kommer förmodligen ha igång datorn största delen av dagarna i vilket fall. Så vi hörs nog snart igen :)


Frukost i mitt nya hem :)

Fredagskvällen spenderades med packning, packning och lastande av bilen. Mamma och styvfarsan hjälpte till, trots det tog det flera timmar. Efter att dom farit och jag blev ensam, blev det en hel del släpande till. Städade ur lägenheten till 4 på natten. Då var det dags att köra hem lite nissar från krogen, kom hem igen lite över 5. Då var det ju ingen idé att sova mer, så jag städade ur det sista och gjorde mig klar för avfärd. Dvs packade ihop det sista och såg på tv till lite över 6. När F kom över, lastade vi in det sista i skåpet och sen bar det av.
Resan över med Rosa var lång, det är inte kul att åka som passagerare. Vi lyckades dock slå ihjäl lite tid med att först gå och sätta oss i maskinrummet och prata lite med pojkarna där, sedan släppte en av min gamla arbetskamrater in oss i mässen så jag fick prata lite mer med folk där.  Nice. Men, tiden gick ändå långsamt. Och det var lite jobbigt att träffa alla igen, bara för att säga hej då och att vi inte ses förrän vid jul ungefär.
När vi kom fram till kappis bar det då iväg, på riktigt. Bilturen upp tog 7 (!!) timmar, plus en halvtimme som vi stannade på McDonalds för lite matintag. När vi kom upp till Sundsvall blev vädret helt galet, var tionde minut ösregnade det, bara för att sedan bli helt klart och solsken. Så där höll det på de sista två timmarna upp till Ö-vik, och vi började oroa oss över att det skulle regna när vi kom fram också. Landskapet ändrades drastiskt, vi konstaterade att det påminner lite om Norge, höga berg på ena sidan, och djupa dalar med massa skog på andra. När vi kom fram till Ö-vik skulle man köra över en enorm bro, Höga Kusten-bron, helt fantastisk! Ångrar att jag inte tog bilder på den. Men efter att ha skumpat fram i en skåpbil i 6 timmar så är kameran det sista man tänker på.

Till slut kom vi då fram till 'min' nya stad. Liten, mysig, allting finns på ett och samma ställe. Påminner lite om Mariehamn, fast på något sätt mindre. Jag bor mitt i smeten, vid vattnet, med nära till allting. Runt knuten har jag mataffär, klädbutiker, caféer, bank och apotek. Skolan ska ligga väldigt nära den också, tänkte ta en sväng ikväll och kika lite var den ligger, ingen bra idé att komma för sent första dagen (imorgon) pga att jag inte hittat.
Vi fick vänta en timme på att killen med nycklarna skulle komma, så vi tog ett varv runt kvarteren för att se vad mitt nya hem har att erbjuda. Det var nästan varmare än hemma i solen, så det var skönt att strosa runt ett tag. Är typ två gågator som går upp mot torget, den ena slutar vid en stor busshållplats. Längs den gatan bor jag! :) Då Cesar kommit med nycklarna, var det då dags att flytta in. Tog cirka 40 minuter att släpa in allting, är knappt några trappsteg trots att jag bor på andra våningen. Verkligen lättare än flytten från andra lägenheten. Min nya lägenhet är jättefin, liten, men fin. Eftersom den är alldeles nybyggd så är den superfräsch. Nu är den förstås inte särskilt najs längre, eftersom det står lådor över hela golvet och allting är en enda stor röra. Men jag ska ju ingenstans på ett tag, så jag lär ju ha tid på mig att packa upp och fixa till det så det blir beboeligt.

Efter att vi fått lite ordning i lägenheten, for vi och handlade. Stora hemköp ligger ungefär 10 minuters gåväg från lägenheten, men vi tog bilen så jag kunde storhandla. F handlade lite han också, eftersom det trots allt är billigare än hemma. När vi lastat in matvarorna och packat upp lite porslin och annat som lär behövas inom en snar framtid, tog en promenad igen, målet var mat. Ute var det plötsligt svinkallt då solen gått ner, önskade att jag hade tagit vinterjackan på mig, F likaså. Helt otroligt, på dagen var det jättevarmt, nu var det knappast mer än några grader plus. Då insåg man att vi var i Norrland.. Vi beslöt att få middagen överstökad snabbt, då vi var trötta och slitna efter den långa resan upp och sedan allt bärande, så det blev mat på MAX. Som för övrigt ligger precis bredvid stora hemköp, och anses vara utanför centrum. Som sagt, 10 minuter gångväg.. Det var gott, och varmt, så när vi traskade tillbaka hemåt kändes luften frisk, istället för bara kall. Jag hade planerat att duscha, men vi slocknade båda två vid 11, trots allt festande i lägenheterna runtomkring. Vaknade vid 11 idag, alltså sovit 12 timmar! Väldigt skönt. Först när jag slog upp ögonen måste jag fundera över var jag var, då jag inte riktigt kände igen mig. Sen såg jag F, och då slog det mig att just det, jag flyttade hit igår :) Det var en skön känsla, att känna att jag var hemma. Trots att det inte riktigt känns hemma än, men det kommer. F for iväg vid halv 12, eftersom han ska hinna med sista Rosa som går 20.00, och det tar som sagt 7 timmar att köra ner igen. Det var väldigt snällt att han följde med mig upp, är skyldig honom en stooor tjänst.

Nu är jag alltså ensam. I mitt nya hem. Har åtminstone ordnat upp köksbordet framför sängen så jag kan ha tv:n på den, min fåtölj står bredvid så jag kan sitta i den med datorn, men ändå se tv:n. Sitter väldigt bekvämt, inlindad i mitt täcke, och äter min första frukost :) Känns väldigt bra. Trots att några lådor får tjänstgöra som tillfälligt bord för mitt o'boyglas och smörgåstallrik. Senare idag, dvs när jag orkar krypa ur fåtöljen, ska jag släpa mig till duschen och sedan gå till Ica och inhandla middag. Dom stänger tydligen 16 på helgerna, vilket är dåligt. Därför är stora hemköp så bra, dom har öppet till 23 alla dagar. Men det ligger som sagt lite längre bort, och egentligen gillar jag Ica bättre.. Men jag har det mesta jag behöver i vilket fall. Jag trivs. Väldigt bra. Alla som bor i mitt hus flyttar in i helgen, och alla börjar skolan imorgon. De grannar vi sprang på igår verkar trevliga, alla hälsade glatt där de kom med sina IKEA-lådor. Fick känslan av att detta är första egna lägenheten för många. I princip bara jag som har med egna möbler.. Men, å andra sidan måste jag till IKEA någon gång jag också, behöver ett skrivbord. Och lite lampor. Men för tillfället klarar jag mig bra, har min älskade säng iallafall! Och IKEA ligger i Sundsvall, så för att ta mig dit behöver någon jag känner som kommer med bil, eller så får jag nästla mig in hos någon i skolan som har bil och vill följa med :)

Nu orkar jag inte skriva mer. Kommer nog lite mer senare, ska även ta lite bilder och lägga upp. Fast det blir nog på bilddagboken.se, ootigerliljaoo, för den som inte redan vet det. Dags att fixa ett nytt glas o'boy, och bli lite vänskaplig med mina nya tv-kanaler, 5an, 6an osv :D Kanaler jag aldrig haft hemma. Supernajs!

Skriver senare, hälsningar från ett mysigt Örnsköldsvik!


Imorgon imorgon imorgon!

Dagarna går förbi så snabbt nu att jag inte hinner med. När jag stiger upp springer jag runt halva stan och ringer ungefär 50 samtal, sedan packar jag hela kvällen och halva natten. Packade till 6 imorse, kunde absolut inte sova, när jag äntligen däckat och väcktes av klockan 10.00 blev jag förbannad. Men nu börjar det synas att jag flyttar imorgon. Hela lägenheten är full av papplådor, plastlådor och sopsäckar. Jäklar vad mycket skit man samlar på sig som måste slängas sen.. Ojoj. Och en hel massa lådor måste bli kvar i källaren. Jobbigt! Om en timme ska jag och styvfarsan hämta hyrbilen, så jag kan ägna kvällen åt att släpa ner allting till bilen och slutligen dammsuga och grovstäda lägenheten. Så roligt man kan ha en fredagskväll!
Jag börjar trots allt känna mig ganska lugn nu. Jag VET att jag hinner få allting klart tills vi åker imorgon bitti vid halv 8, i vilket fall som helst lär jag inte sova särskilt mycket inatt heller, så jag har ju lite tid på mig att greja klart. Samtidigt är jag något nervös, jeez, jag börjar ju skolan på måndag!! Vet inte alls vad jag ska förvänta mig. Skönt att F följer med mig upp iallafall, och så åker han hem på söndag med sista färjan, så jag har sällskap första natten. Så får jag ta resten som det kommer.
Fick sällskap idag på dagen av M, fick en skiva med låtar som skulle påminna om honom sa han. Lyssnar på den nu, gråter och skrattar om vartannat. Jag älskar dig. Har saknat dig så överjävligt, och nu flyttar jag igen..
Igår kväll var J över en stund. Har saknat dig också, jisses vad längesen det känns sen vi skrattade så som vi gjorde igår. Det var härligt, behövde verkligen det :)
Snart kommer min hun hem! Vi trodde det var sista gången vi sågs förra helgen, eftersom det var meningen att jag skulle åka redan imorse. Men, nu hinner vi ses en gång till :) Och säga hej då på riktigt, och så ska hon få skivan med alla bilder från våra sommaräventyr..
Har varit och käkat med syster idag, blev pizza, yum. Vi kommer sällan särskilt bra överens, men det var skönt att ha lite tid tillsammans med min älskade lillasyster.

Mah, det blev en massa saknad det här. Och kommer fortsätta bli det tyvärr. Men det är bara att se fram emot äventyret :D Förhoppningsvis kommer de flesta saknade att hälsa på mig uppe i 'min nya stad' i framtiden.
Börjar bli dags att packa ihop datorn nu, har massor att göra ikväll. Och en snabb sväng via stan och vinka av mina sötnosar måste jag ju. Svårast blir att lämna grisen igen. Mitt lurviga odjur.

Jaja, nu blir det att åka hem till röran och försöka få resten packat innan det blir dags att lasta bilen. Uppdaterar när jag installerat mig lite i nya lägenheten, är meningen att det ska finnas internet där så jag kör på det.
Talk to ya later :)

-Dom säger att blod är tjockare än vatten, men i mina ögon är du död. Tack och hej.

Flyttstress, men ingen panik

Detta blir då mitt första inlägg i en blogg, på länge. Efter diverse påtryckningar under en längre period, så gav jag till slut med mig. Här är resultatet. Jag är då Emma, en tokgalen ålänning som flyttar till Norrland. Yep, that's right. Får se vad det blir av alltihop, meningen är väl att jag ska studera lite turism.
Anyway, min lägenhet ser ut som ett slagfält. Det är inte kul att behöva packa ihop sitt liv i lådor, har trots allt bott här 8 månader nu, och har alltid känt det som 'hemma', på riktigt. Har varit lite bedrövad över bristen på flytthjälp, men nu har allting ordnat sig, i sista minuten, vilket är väldigt vanligt när det gäller mig. Har fått flyttsällskap (av en väldigt underbar vän) och min mor ska betala hyrbil. Helt perfekt! På lördag morgon bär det av.. Sedan får vi se om jag blir kvar där :) Risken finns att jag tröttnar och vill flytta tillbaka hem. Men inte än! Jag ska ge skolan (och Ö-vik) tre månader, innan jag beslutar mig för om det är bra eller dåligt. Jag har nämligen en förmåga att ge upp lite för lätt. Därför har jag gett mig själv 3 månader, för att verkligen känna efter om det är något för mig. Jag kan ju inte städa på Rosa resten av mitt liv, även om det var det bästa jobb jag haft. Okej, jobbet var väl inte så jäkla kul i sig, men mina arbetskamrater var några av de härligaste människor jag träffat. Vi har nog aldrig haft så roligt som när vi lekte praktikanter nere i maskinrummet, med blåa overaller och hela kittet.. Jag kommer sakna våra pojkar. Och Katarina förstås. Min flumgumma :)

Nej, detta får räcka nu. Dags att åka hem till röran igen, och försöka börja packa ihop allt porslin. Har löjligt mycket koppar och fat som inte kan följa med upp, så de kommer att få bo i källarförrådet. Förutsatt att jag inte tappar lådorna i trappan påväg ner..

Anyway, jag uppdaterar när jag orkar, och hinner. Over and out.

RSS 2.0